Kringloopwinkel RataPlan Haarlem Zijlstraat

Ontdek duurzaam shoppen bij RataPlan Haarlem Zijlstraat – vintage kleding, meubels, boeken en meer in een sfeervolle 1000 m2 winkel.

Adres & contact

Openingstijden

Maandag09:00-18:00
Dinsdag09:00-18:00
Woensdag09:00-18:00
Donderdag09:00-18:00
Vrijdag09:00-18:00
Zaterdag10:00-18:00
Zondag12:00-17:00

In het kort:

“Ouwe meuk blijft leuk en er zitten ook zeker wat nieuwe pareltjes tussen. Ik zag een tiener intens gelukkig worden door de koop van een paar lederen rolschaatsen voor een prikkie :) Ik heb de winkel deze week ontdekt en al 3 keer heel goed geslaagd. Wat mij opvalt is dat het personeel heel respectvol is naar de klant. Vaak voel ik mij bijvoorbeeld opgejaagd bij de kassa, maar hier wordt er rustig gewacht totdat ik mijn spullen heb ingepakt en gaat men daarna, na een vriendelijke groet, weer verder met de werkzaamheden. Misschien kunnen ze vanuit de PC hier stage lopen.”

Ella Tegels

“Prettige zaak en er hangt een fijne sfeer en er werken behulpzame medewerkers. Ik koop voornamelijk kleding en slaag bijna altijd. Er zijn steeds meer leuke vintage items te vinden en voor een betaalbare prijs. Beter dan die andere vintage zaken in de stad. Schandalig wat ze er daar voor durven te vragen. Ik moet er iets beter naar zoeken in Rataplan, dat dan weer wel, maar dat maakt mij niets uit. Een wisselend en ruim aanbod, goede kwaliteit en prijs! Leuk leuk leuk!”

Marjolein Butter

“Fijne winkel met vriendelijke en enthousiaste vrijwilligers. Soms zijn de prijzen wel wat aan de hoge kant, maar dit zie je eigenlijk in alle winkel. Er wordt teveel op Google gekeken naar de prijzen van corrupte webwinkels of corrupte Bol-partners en die prijs wordt klakkeloos overgenomen. Voor een ‘koopje’ kun je bijna nergens meer terecht.”

Robbert Schuurman

Meer reviews lezen…

Kringloopwinkel RataPlan Haarlem Zijlstraat: Duurzaam winkelen in Haarlem

Assortiment

Kringloopwinkel RataPlan aan de Zijlstraat in Haarlem biedt een uitgebreid assortiment aan tweedehands spullen. Met een oppervlakte van maar liefst 1000 m2 is er voor iedereen wel iets te vinden. De winkel heeft een grote collectie vintage en trendy kleding, boeken tegen zeldzame prijzen en zelfs een fietsenafdeling waar je tweedehands fietsen kunt kopen tegen een mooie prijs. Daarnaast is er ook kleingoed te vinden, zoals kunstvoorwerpen en curiosa. De winkel is overzichtelijk ingericht en biedt inspiratie met creatieve en soms onverwachte combinaties. Ontdek het zelf en kom eens langs bij RataPlan Zijlstraat.

Samenwerking en goede doelen

RataPlan Haarlem Zijlstraat werkt samen met verschillende partners, waaronder HVC, de Haarlemse Vrijwilligers Centrale en WNK Alkmaar. Deze samenwerkingen hebben als doel zoveel mogelijk mensen (weer) naar de arbeidsmarkt te brengen. Daarnaast is er een recente samenwerking gestart met Makelaarskantoor Mooijekindvleut en het Leger des Heils, waarbij meubels een tweede leven krijgen in de kringloopwinkel. Een deel van de opbrengst gaat naar het Leger des Heils om hulpbehoevende mensen te ondersteunen. Ook werkt RataPlan samen met middelbare scholen in Haarlem en omstreken om leerlingen werkervaring op te laten doen. Tot slot leent RataPlan meubels aan Haarlem Effect, waarmee buurthuizen worden ingericht.

Wat vind je bij RataPlan Haarlem Zijlstraat?

Bij RataPlan Zijlstraat kun je terecht voor een breed scala aan tweedehands spullen, zoals boeken, gereedschappen, huis- en inrichting, huishoudelijke apparaten, kleding, meubels, muziek, speelgoed en vintage items. Het kopen van tweedehands spullen bij RataPlan draagt bij aan een duurzame samenleving.

Diensten en faciliteiten

Naast het uitgebreide assortiment biedt RataPlan Haarlem Zijlstraat ook handige diensten en faciliteiten. Zo is er een bezorgservice beschikbaar en kun je goederen inleveren bij de winkel. Daarnaast biedt RataPlan een ophaalservice aan, zodat je geen moeite hoeft te doen om grote items naar de winkel te brengen.

Openingstijden en contact

Kringloopwinkel RataPlan Haarlem Zijlstraat is gevestigd aan de Zijlstraat 10-14 in Haarlem. De openingstijden zijn als volgt: – Maandag t/m vrijdag: 09:00-18:00 uur – Zaterdag: 10:00-18:00 uur – Zondag: 12:00-17:00 uur

Voor meer informatie kun je terecht op de website van RataPlan.

Volg RataPlan op social media

Wil je op de hoogte blijven van al het laatste nieuws rondom RataPlan Haarlem Zijlstraat en duurzaam tweedehands winkelen? Volg de kringloopwinkel dan op Facebook en Instagram. Via deze social media kanalen mis je geen enkele update.

RataPlan Zijlstraat in Haarlem is slechts één van de 34 filialen van RataPlan verspreid over Nederland. Ontdek alle filialen op de website van RataPlan.

Kom langs bij Kringloopwinkel RataPlan Haarlem Zijlstraat en ontdek het uitgebreide assortiment aan tweedehands spullen. Duurzaam winkelen was nog nooit zo leuk!

169 gedachten over “Kringloopwinkel RataPlan Haarlem Zijlstraat”

 1. ★★★★☆

  Rataplan,,al mijn huisraad ,,2de hands. Dit is niet om T geld,, eerder Nog omdat nieuwe, kasten, banken, etc van veel minder kwaliteits waarde zijn (,zie, prominent commercial reklame gama etc en 2e hands materiaal Komt vaak afkomstig van oude mensen O.a overleden oma opa. Afkomstig van bedrijven jaren 60 70 { wie, welke, waar, ? Weet ik,kan ik zo gouw niet uitleggen. Echter Mn huiskamer bank Tafeltje Steriotoren ( getto baster ! 1988 cd incluis werkt perfect voor A 50 Oke zelfs Mn bet twijfelaar ( matras moest ik nieuw aanschaffen. Doe mij maar 2e Altijd ( bijna altijd goed

  Beantwoorden
 2. ★★★★☆

  Een uitstekende ervaring met de kringloopwinkel RataPlan Haarlem Zijlstraat. Een echte aanwinst voor de buurt! Vond precies wat ik zocht en geeft het een welverdiende 4/5.

  Beantwoorden
 3. ★★★★☆

  Een fantastische ervaring bij de kringloopwinkel RataPlan Haarlem Zijlstraat. Absoluut een aanrader! Genoot van de vriendelijke sfeer en geeft het 5 uit 5 sterren.

  Beantwoorden
 4. ★★★★☆

  Bah wat een smerige kringloop. Kleding slecht gesorteerd. Jeuk na het passen. Geen goedkope artikelen. In de winkel hing een muffe geur. Ik vond het ook donker. Er zijn betere kringloop waar je niets oploopt. Ik verwacht meer van Rataplan.

  Beantwoorden
 5. ★★★★☆

  Het is een leuke winkel om in rond te dwalen of zo iets maar Ik vind ze wel erg duur met verglegen duur niet zoals de Schalm die hiervoor in het pand zaten

  Beantwoorden
 6. ★★★★☆

  Een fantastische ervaring met de kringloopwinkel RataPlan Haarlem Zijlstraat. Zeker aan te bevelen! Vond precies wat ik zocht en geeft het een welverdiende 5/5.

  Beantwoorden
 7. ★★★★☆

  Vieze schilderdoeken van 20 x 30 voor 3 euro/stuk, waar deze online voor dezelfde prijs te koop zijn? Als ik onderhandel, kan ik een item voor minder geld krijgen, maar waarom een item in eerste instantie zo belachelijk duur is, weet niemand? Op werf straat begon iemand zelfs over dat er iemand de meubels taxeert, voordat het een prijskaartje krijgt, terwijl het betreffende item van de Ikea kwam lachwekkend gooi je prijzen omlaag, of noem jezelf geen kringloopwinkel Als reactie op de reactie: Iedereen begrijpt dat jullie kosten maken. Maar jullie hanteren vaak gewoon geen eerlijke prijzen. Jullie kijken naar de zogenaamde waarde van spullen, in plaats van dat jullie de spullen een tweede kans geven. Op die manier kunnen mensen die weinig geld hebben, alsnog bepaalde spullen niet kopen, omdat jullie liever spullen neerzetten van grote waarde, dan van eerlijke waarde.

  Beantwoorden
 8. ★★★★☆

  Een fantastische ervaring met RataPlan Haarlem Zijlstraat. Zeker aan te bevelen! Genoot van de vriendelijke sfeer en geef het een welverdiende 4/5.

  Beantwoorden
 9. ★★★★☆

  Helaas wordt deze winkel steeds duurder maar niet leuker om naar toe te gaan. (voorbeeld: Bloempotten ineens van 50 cent, nu 1,50) Vooral de prijzen van PC spellen zijn idioot hoog. Modern Warfare2 kost overal rond de 1,50/195. Rataplan vraagt 4,95 en zo stonden er meer spellen veel te hoog geprijsd. Ik ging de discussie met verkoper al aan, maar daar werd niet goed op gereageerd.

  Beantwoorden
 10. ★★★★☆

  Een fantastische bezoek aan de kringloopwinkel RataPlan Haarlem Zijlstraat. Zou het iedereen aanbevelen! Was onder de indruk van de collectie en geeft het een welverdiende 5/5.

  Beantwoorden

Laat hieronder een review achter