Veelgestelde vragen

Of je nu een nieuwe kringloopfan bent of doorgewinterde thrift shopper. Soms heb je een vraag over winkelen in het algemeen, of aan een specifieke kringloopwinkel. Geen zorgen! Wij gaan je op deze pagina helpen.

Hieronder vind je een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen die we voor jou hebben verzameld en beantwoord. Klik simpelweg op je vraag, en het antwoord verschijnt.

Staan je vraag er niet tussen? Stuur ons een bericht

Wat zijn de beste kringloopwinkels in mijn regio?

Om de beste kringloopwinkels in jouw regio te vinden, kun je gebruikmaken van de handige zoekfunctie op kringloop-info.nl. Deze site biedt een uitgebreide lijst van kringloopwinkels, compleet met adressen en openingstijden. Elk bezoek aan een kringloopwinkel is een unieke ervaring, dus het loont om verschillende winkels te bezoeken en te ontdekken welke het beste bij jouw stijl en behoeften past.

Hoe kan ik de openingstijden van lokale kringloopwinkels vinden?

De openingstijden van lokale kringloopwinkels variëren, maar de meest actuele informatie is te vinden via kringloop-info.nl. Door jouw locatie in te voeren, krijg je een lijst van nabijgelegen winkels met hun openingstijden en andere relevante details.

Hoe vaak krijgen kringloopwinkels nieuwe voorraad?

Kringloopwinkels krijgen regelmatig nieuwe voorraad, vaak dagelijks. Dit is afhankelijk van de donaties die zij ontvangen. Voor specifieke informatie over de voorraadverversing van een bepaalde winkel, kun je het beste direct contact opnemen met de winkel of hun website bezoeken. Websites van individuele kringloopwinkels bieden vaak updates over nieuwe aanwinsten.

Zijn er kringloopwinkels die gespecialiseerd zijn in bepaalde producten?

Ja, sommige kringloopwinkels specialiseren zich in specifieke productcategorieën zoals vintage meubels, kleding, boeken, of speelgoed. Deze informatie is vaak te vinden op de website van de betreffende winkel. Voor een overzicht van gespecialiseerde kringloopwinkels in jouw regio, kun je de zoekfunctie op kringloop-info.nl gebruiken.

Hoe zijn de prijzen bij kringloopwinkels?

De prijzen in kringloopwinkels kunnen sterk variëren, afhankelijk van de aard van het product, de staat waarin het verkeert, en de locatie van de winkel. Over het algemeen bieden kringloopwinkels zeer betaalbare prijzen voor een breed scala aan items. Voor specifieke prijsinformatie kun je het beste de website van de betreffende kringloopwinkel bezoeken of direct contact opnemen met de winkel.

Zijn er tips voor het vinden van unieke vondsten?

Om unieke vondsten te doen in een kringloopwinkel, is het aan te raden regelmatig te bezoeken, aangezien de voorraad vaak verandert. Wees ook geduldig en neem de tijd om grondig te zoeken. Het helpt om enige kennis te hebben van de items waarin je geïnteresseerd bent, zodat je de waarde ervan kunt inschatten. Bovendien is het vroeg bezoeken van de winkel vaak voordelig, omdat je dan de eerste keus hebt uit nieuwe artikelen.

Mag ik controleren of een artikel nog goed werkt?

Veel kringloopwinkels hebben een testhoek waar je elektronische apparaten kunt uitproberen. Voor artikelen zonder elektronica is het raadzaam ze grondig te inspecteren op gebreken. Vraag het personeel ook naar het retourbeleid voor het geval een artikel niet naar behoren functioneert.

Hoe kan ik zelf spullen doneren aan een kringloopwinkel?

Om spullen te doneren aan een kringloopwinkel, kun je het beste eerst contact opnemen met de winkel om hun specifieke behoeften en acceptatiebeleid te begrijpen. Veel winkels bieden de mogelijkheid om spullen af te geven of, in sommige gevallen, komen ze deze zelfs ophalen. Zorg ervoor dat de items die je doneert schoon en in een redelijke staat zijn.

Hoe volg ik kringloop-evenementen en speciale acties?

Veel kringloopwinkels organiseren speciale evenementen, workshops, of verkoopdagen. Deze kunnen variëren van themadagen tot seizoensuitverkoop. Om op de hoogte te blijven van dergelijke evenementen, kun je de websites van de lokale kringloopwinkels bezoeken of hun sociale-mediapagina’s volgen.

12 gedachten over “Veelgestelde vragen”

 1. ★★★★☆

  BTW en winstbelasting kringloop voor het goede doel.
  Afdracht BTW op kringloopgoederen wordt als onredelijk ervaren,
  immers over diezelfde goederen is al BTW betaald.
  Een andere voorstelling:
  Een sympathisant doet een gift in geld: BTW is dan niet aan de orde.
  Een andere sympathisant doet een gift in een goed: De ontvanger
  moet dan een tussenslag maken. Hij moet het goed ten gelde maken door verkoop om over het geld te beschikken voor zijn
  doelgroep. Die tussenslag is BTW belast.
  Een andere mogelijkheid is, dat degene, die een goed aanlevert
  eigenaar blijft tot een goed wordt verkocht. De opbrengst wordt geboekt als BTW vrije gift.

  Waar kringloopwinkels voor het goede doel bang voor zijn is dat er gemorreld gaat aan worden aan winstbelasting, die er tot op heden
  niet is. Ik kan hier niks van vinden. Als besloten is geen winstbelasting te heffen, is BTW heffing niet logisch.

  Beantwoorden
 2. ★★★★☆

  Is het mogelijk om de openingstijden van de Terre des Hommes winkel in Deventer aan te passen.
  Wij zijn nu op woensdag ook van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

  Alvast bedankt

  Berna Roland vrijwilliger

  Beantwoorden
 3. ★★★★☆

  Een nog goed bankje, chaise longe, staat bij mij een hoog en mag worden opgehaald.
  Ik ben zelf op leeftijd en heb het in mijn rug.
  Wie wil het op komen halen?
  Floresstraat
  2022 BD Haarlem-Noord

  Beantwoorden
 4. ★★★★☆

  Vermelding van wijziging adres 2ehandswinkel oud of Nieuw in Burgh-Haamstede. Deze is verhuisd naar de Noordstraat 32 en zit dus niet meer in de Zuidstraat 10.

  Beantwoorden
  • ★★★★☆

   Bedankt voor je opmerking Astrid. Heb de adreswijziging toegevoegd aan de pagina. Als je meer informatie hebt over de kringloopwinkel hoor ik het graag! Erg lastig te vinden via internet namelijk. Geen website, google maps vermelding, etc..

 5. ★★★★☆

  Graag wil ik een opmerking maken over kringloop Rijssen Holten.
  Als adres staat er Keizersweg 39 Holten. Dit is adres van Kringloopwinkel HMV Holten . Ook staan er foto’s bij van kringloopwinkel HMV .
  Is dit mogelijk dat het weggehaald wordt. Graag wil ik de mogelijkheid krijgen om de juiste info te kunnen leveren.

  Vr Annie Kolkman Coördinator Kringloopwinkel HMV Holten.

  Beantwoorden
  • ★★★★☆

   Zeker! Via onze kringloopwinkel-zoeker gemakkelijk een kringloop die je leren bank gratis komt ophalen. Je vind de kringloop het makkelijkste door te klikken op ‘in de buurt’ in het menu en dan filteren op ophalen.

Laat hieronder een review achter