Kringloop Leeuwarden Estafette

Kringloop Leeuwarden Estafette. Zeer verzorgde en gezellige kringloopwinkel op een industrieterrein in Leeuwarden. Estafette heeft meerdere winkels in Friesland, ze verkopen o.a. keukenapparatuur, boeken, kleding, meubels, fietsen, computers en serviesgoed.
Het eerste dat ons opviel bij Kringloop Leeuwarden Estafette was dat het hier bij binnenkomst niet rook naar muffe kringloop maar naar heerlijke soep!
Ga direct naar het verslag of bekijk de foto’s
Kringloop Leeuwarden Estafette

Kringloop Leeuwarden Estafette

Zwettestraat 9-15
8912 AH Leeuwarden

T (058) 234 76 00
Openingstijden:
ma – za 10.00 – 17.00

Indeling en Sortering bij Kringloop Leeuwarden Estafette

De etalages waren sfeervol ingericht rond het thema Koninginnedag, wij waren op 2 mei bij Kringloop Leeuwarden Estafette.
Alle afdelingen zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden, de kringloopartikelen zijn goed gesorteerd en gerubriceerd, schoon en heel. De opstelling is behoorlijk ruim, er is voldoende loopruimte tussen de kasten.

Kleding

In alle 7 Estafettewinkels wordt heel veel kleding verkocht. Deze afdelingen nemen dan ook een groot deel van het winkeloppervlakte in beslag. In de winkel in Leeuwarden is de afdeling zelfs zo groot dat het een eigen naam heeft gekregen: ESTAFASHION. Je kunt Estafette aantrekkelijk geprijsde kleding van goede merken kopen. In de winkels tref je onder andere Mexx, Replay, Vila, Gaastra, Nike en Didi aan. Uiteraard hebben ze ook schoenen, tassen, riemen, dekens, lappen en nog veel meer. Twee keer per jaar, in het voor- en najaar, wordt de volledige collectie vernieuwd.

Meubels

De meeste meubels staan ruim opgesteld in een aparte ‘hal’.  Zoveel mogelijk als bij elkaar passende sets, zodat je een idee hebt van hoe het ’thuis’ zou kunnen staan. Naast het geEIKte aanbod hier ook een redelijke hoeveelheid modernere meubelen en tegen schappelijke prijzen! (Zeer toonbare niet al te ouderwetse bank € 45,00)

Servies

Het kringloopservies staat netjes gerangschikt zodat u snel ziet of ze hebben wat u zoekt. De vazen, potten etc. staan op kleur gesorteerd in grote kasten. Opvallende hoeveelheid ‘curiosa’: kolenkitten etc.

Speelgoed

Niet echt bewust gezien * zie reactie onderaan

Boeken en platen

Kringloop Estafette Leeuwarden 02052012 06Er is een redelijke platen, cd en video collectie, vlak naast de ingang.
De boekenafdeling is bij Kringloop Leeuwarden Estafette zeer verzorgd en uitgebreid. Mooie kasten allemaal dezelfde stijl.
Veel boeken staan ‘op hoogte’, we hebben dat eerder gezien… het ziet er misschien leuk uit, maar wij houden meer van een indeling op schrijver, dat zoekt veel fijner.

Elektronica

De meeste elektronica is nagekeken, een paar leuke oude stukken ziet u ook terug op de foto’s en in de veilingkast.

Prijs-kwaliteitverhouding

Zeer betaalbare artikelen bij Kringloop Leeuwarden Estafette. Wij merken dat er steeds meer over de -te hoge- prijs van kringloopartikelen wordt geklaagd. In deze kringloopwinkel kan je echt voor een leuk prijsje nog wel iets moois vinden!

Personeel

Gemoedelijk, ontspannen

Kringloop Leeuwarden Estafette heeft:

 • heeft een of meer paskamers
 • heeft een koffiehoek
 • verkoopt ook versnaperingen (of via automaat)
 • heeft een of meer bezoekerstoiletten
 • heeft winkelmandjes en/of wagentjes
 • beidt (gratis) inpak- en/of verpakkingsmateriaal
 • heeft een website (adres invullen bij winkelgegevens)
 • organiseert regelmatig een veiling of heeft andere speciale dagen
 • biedt nog andere diensten (beschrijven bij bijzonderheden)

Bijzonderheden

 • Kringloop Leeuwarden Estafette heeft een drukbezocht & gezellig cafégedeelte waar behalve een kop koffie of thee ook een smakelijke kop soep met brood te koop is voor slechts € 2,50.
 • Er worden regelmatig bijzondere spullen verkocht via de veilingkast

Zelf gekocht

Boeken:
Portret van de Zaan € 1,20
Het zwijgen van Maria Zachea € 2,50 (is dan ook echt een mooi boek!)

Foto’s van Kringloop Leeuwarden Estafette

1 gedachte over “Kringloop Leeuwarden Estafette”

 1. ☆☆☆☆☆

  Dit is inderdaad een leuke kringloopwinkel. Er is een aparte kamer met speelgoed, een redelijke verzameling. De boekenafdeling is inderdaad uitgebreid en ik heb er al een aantal keer leuke boeken voor een fijn prijsje meegenomen. De platenafdeling vind ik zelf iets minder. Een ruime collectie met LP’s maar helaas amper gesorteerd, de prijs schommelt tussen normaal en iets te hoog. Aantal cd’s viel wat tegen met een iets te hoge prijs. Hoeveelheid singles was erg laag en slecht van kwaliteit.

Reacties zijn gesloten.