Kringloopwinkel Castricum Muttathara

Kringloopwinkel Castricum door St. Castricum helpt Muttathara. Het pand bevindt zich op een industrieterrein in Castricum. Het staat binnen behoorlijk vol met allerlei spullen. “Het aanbod is groot en de omloopsnelheid in de kringloopwinkel is erg hoog”, vertelt Hans Rook ons. Wat wordt neergezet is meestal snel verkocht, vandaar dat de nadruk ook niet heel erg op de presentatie ligt. Hier en daar maakt het op ons een rommelige indruk, maar daar worden de echte snuffellaars juist erg blij van.
Ga direct naar het verslag of bekijk de foto’s
Kringloop Castricum

Kringloopwinkel Castricum  Muttathara

Castricummer Werf  71
1901 RV Castricum
Tel: 0251-657 630

Openingstijden:
di en do: 10.00-15.00 uur
za 10.00-14.00 uur

Indeling en sortering

Allereerst kleding, meubels en meer naar achteren vindt u naast de lampen en elektronica de bijzondere boekenafdeling (zie beschrijving hieronder!). Servies en glaswerk in soorten en maten verspreid over diverse kasten. Opvallend is ook de ruime hoeveelheid gordijnen, tafelkleden, lakens en ander linnengoed.

Bij Muttathara staan de goederen wel gesorteerd in afdelingen maar verder geen opsmuk. Toen wij er waren was het enorm druk! Niet alleen met kijkers en kopers, maar ook met veel enthousiaste vrijwilligers, die allemaal druk in de weer waren om ‘nieuwe spullen’ een leuk plaatsje in de winkel te geven of om diverse afdelingen weer wat te ordenen.

Kleding

De kleding is netjes gesorteerd op kleur en item. Er hingen twee wat opvallender artikelen gepresenteerd op de kopse kant van het kledingrek (carnaval?) verder wordt er weinig aan de presentatie van de kleding en accessoires gedaan.

Speelgoed

Kleine afdeling met het gebruikelijke speelgoed, dus ook hier veel puzzels en wat plastic speelgoed. Geen kwaliteitsspeelgoed, het zag er over het algemeen wel (te?) gebruikt uit.

Meubels

De meubels staan in rechte rijen uitgestald, er is redelijk weinig loopruimte tussen de stoelen en banken. De opstelling op deze manier is wel overzichtelijk. Niet erg opvallend qua kwaliteit. Gewoon gemiddeld, wel netjes. Overigens heeft men een eigen technische dienst die meubels en witgoed controleert en waar nodig repareert .

Servies

Het servies staat soort bij soort zoveel mogelijk bij elkaar. Opvallend veel bewerkt glaswerk, verder de gebruikelijke zaken. De kwaliteit is normaal, de meer bijzondere artikelen en/of complete serviezen staan in een aparte kast bij de kassa. Dus daar moet u ook zeker even kijken.

Boeken en platen

Vooral de boekenafdeling verdient een uitgebreid bezoekje! Deze grote afdeling is bijzonder goed gerubriceerd, op categorie en ook nog eens op alfabet, zodat je echt gericht kunt zoeken. Ook bijzonder zijn de vele jaargangen strips en andere tijdschriften, in mandjes vindt u er van alles en nog wat! Wat te denken van een hele kast vol bladmuziek? Voor lettervreters een heerlijke afdeling!
De platenafdeling is minder aantrekkelijk, nauwelijks rubricering, de kwantiteit is wel oké.

Bruingoed en witgoed

Een redelijke hoeveelheid elektronica tegen heel lage prijzen. Op sommige artikelen zagen we een OK sticker dus die zijn dan ook nagekeken.

Prijs-kwaliteitverhouding

Prima, zeker niet te duur, veel artikelen eerder aan de lage kant.
Zie ook de geschiedenis van de winkel.

Personeel

Muttathara heeft heel wat trouwe vrijwilligers, veelal wat oudere mensen.
Zie ook de jaarverslagen. Men kan nog steeds ‘verse’ vrijwilligers gebruiken dus als u nog een gezellige tijdsbesteding zoek bent u er van harte welkom!

Deze kringloopwinkel heeft

  • een of meer paskamers
  • geen koffie, thee of fris
  • geen versnaperingen
  • een of meer bezoekerstoiletten
  • winkelmandjes en/of wagentjes
  • gratis inpak- en/of verpakkingsmateriaal
  • een website
  • regelmatig een veiling of heeft andere speciale dagen
  • nog andere diensten (zie bijzonderheden)

Bijzonderheden of andere opmerkingen

Deze kringloopwinkel in Castricum is één van de oudste in Nederland. Al  sinds 1983 steunen zij projecten in o.a. India met de opbrengst uit deze winkel. Voor meer informatie verwijzen we graag naar: www.muttathara.nl

Ook in Castricum is de De Groene Bak waar men regelmatig een Repair Café en leuke workshops organiseert.

Opvallend item

Geinige oude hanglamp met rokje.

Zelf gekocht

  • 10 speldjes à € 0,10

Foto’s