Kringloopwinkel Heerhugowaard Rataplan

Kringloopwinkel Heerhugowaard Rataplan is gevestigd in een ruime loods. Voor degene die hier voor ’t eerst komt: de hoofdingang is om de hoek.  Het meest sfeervolle is de entresol met de boeken- en platenafdeling en u vindt er ook de koopjes. Verder is het nogal een sfeerloze hoge ruimte, een scheidingsobject zoals bij Rataplan in Alkmaar zou hier niet misstaan. De hal wordt verlicht met kil TL-licht en het was binnen niet veel warmer dan buiten.  Parkeren op eigen terrein of in de buurt.
Ga direct naar het verslag of bekijk de foto’s

Kringloopwinkel Heerhugowaard Rataplan 

Kringloopwinkel Heerhugowaard Rataplan

Marconistraat 16
1704 RG Heerhugowaard
tel: 072- 5347171
fax: 072-5347172

Openingstijden:
ma t/m do 9.00 -18.00 uur
vrij   9.00 – 21.00 uur
za  10.00 – 17.00 uur

Indeling en sortering

De kleuren groen en blauw zijn opvallend maar geven Kringloopwinkel Heerhugowaard Rataplan ook een extra kille uitstraling.
Beneden, achterin, staan de stellages voor serviesgoed in een wat saaie rechte opstelling.  Het middendeel wordt geheel in beslag genomen door meubels, vooral tafels met stoelen en kasten. Op de tafels staan kunstbloemen waardoor het iets minder ongezellig overkomt.
De achtergrondmuziek stond erg hard, dat werkte niet rustgevend maar wekte irritatie op, wij voelden ons erdoor ‘weggejaagd’.

Kleding

De kledingafdeling bevindt zich beneden De kleding hangt in schuine kasten, is goed gesorteerd en de kwaliteit is voldoende. De prijzen van de kleding bij Kringloopwinkel Heerhugowaard Rataplan zijn gemiddeld tot laag.

Speelgoed

Aan de achterwand staan een paar (bomvolle) stellingkasten met voornamelijk legpuzzels en een kleine hoeveelheid spelletjes. In een aparte kamer onder de entresol staan nog andere stukken kinderspul en wat los speelgoed, maar dat oogt allemaal niet erg aantrekkelijk.

Meubels

De meubels zien er tamelijk ouderwets uit, veel zwaar eiken, versleten en gebruikt. Voor die matige kwaliteit zijn de meubels beslist te duur.

Servies

Serviesstellingen met allemaal dezelfde sortering: een deel vazen en potten, een deel glas, een deel servies, een deel kopjes en bekers en een deel sierglas. Beter is het om het glas allemaal bij elkaar te zetten en vervolgens te sorteren op soort: borrel, bier, limonade etc.
Er zijn te veel stuks op één plank gepropt, bovendien is er weinig tot geen aandacht voor de presentatie alles is gewoon op de planken gezet. Oja, het servies dat je koopt bij Kringloopwinkel Heerhugowaard Rataplan moet je thuis flink afwassen!

Boeken en platen

Boeken zijn wel gesorteerd bij Kringloopwinkel Heerhugowaard Rataplan, grote afdeling, toch maakt de boekenafdeling een chaotische indruk: allemaal verschillende modellen en kleuren kasten. Platen allemaal ongesorteerd in te hoge bakken, bovendien van matige kwaliteit.

Bruingoed en witgoed

Bij elkaar in een aparte ruimte vlakbij de ingang, wegens te groot aanbod, nogal chaotisch, audio-apparatuur overdwars in de stellage. Enkele tv’s waren wel spelend te zien.

Prijs-kwaliteitverhouding bij Kringloopwinkel Heerhugowaard Rataplan

De meeste spullen zijn redelijk geprijsd, meubels zijn echt te duur.

Personeel

Onopvallend, zie ook website van de stichting Rataplan.

Kringloopwinkel Heerhugowaard Rataplan heeft

 • een of meer paskamers
 • een koffiehoek
 • een of meer bezoekerstoiletten
 • een bovenverdieping met lift of voorziening voor gehandicapten
 • een website
 • nog andere diensten (zie bijzonderheden)

Bijzonderheden of andere opmerkingen

Men biedt u een strijkservice aan. (2007)
Ten opzichte van ons bezoek in 2007 is de kwaliteit van het aanbod achteruit gegaan.

Zelf gekocht

Foto’s van Kringloopwinkel Heerhugowaard Rataplan

20 gedachten over “Kringloopwinkel Heerhugowaard Rataplan”

 1. ☆☆☆☆☆

  ik kwam er ook regelmaitg maar personeel is of chagrijnig of onwetend. En bij dames staan er paar dames die het te vaak te druk hebben met andere dingen dan goed klant te helpen. En heb via een vriend die er gewerkt heeft dat er een dame rondloopt die al haar collega’s loopt af te katten en op de kast te jagen. En nu hoorde ik via via  dat ze personeel al wegjaagt als je opmerking tegen haar maakt die haar niet bevalt. En is ook veel te duur volgens mij is een kringloopwinkel bedoeld voor mensen met weinig geld maar heb kasten zien staan over de 200€, zeggen ze erbij is nieuw maar dan hoort het toch niet in kringloopwinkel?En ook tafels van ruim over de 100€. En dan staat er op hun site dat ze geen oogwinstmerk hebben, ammehoela. Ze krijgen op die nieuwe spullen na alles gratis binnen. Ik raad mensen dus aan; vermijnd Rataplan en ga naar echte goedkope kringloopwinkels

  • ☆☆☆☆☆

   Idd! Vandaag het een en ander aan electronisch spul gekocht. Bij het afrekenen nog gevraagd of alles werkt….. De dienstdoende werknemer gunde mij het afmaken van de zin niet eens en kon geen enkel beleefd woord mijn richting uitbrengen. Thuis gekomen, sloot ik de apparatuur aan en……………… Ja hoor, niets, maar dan ook niets, werkt naar behoren of is kapot! Straks dus weer een aantal liter benzine verbranden om mijn aankopen te retourneren. Helemaal klaar met Rataplan Heerhugowaard. ik kom er nooit, maar dan ook nooit meer!

 2. ☆☆☆☆☆

  Ik kwam hier laatst weer eens en zag tot mijn verbazing dat de spellen-en puzzelafdeling flink was uitgedund. Het liep zeker niet! Helemaal niet vreemd, want het was veel te duur en meestal incompleet. Na diverse vervelende ervaringen daarmee maakte ik in de kleedkamer de doos/dozen open om de inhoud te controleren, want ik had er schoon genoeg van om thuis te komen en er dan achter te komen dat het niet compleet was. 

  De kledingafdeling lijkt leuk en uitgebreid maar op een aantal plaatsen is de verlichting is zo belabberd dat je je nauwelijks kunt zien wat er in de rekken hangt. De lampen hangen achter de rekken ipv erboven, zodat de kleding in de schaduw hangt en vooral bij donkere kleding moet je alles er stuk voor stuk uithalen en in het licht houden om te kijken wat het is en of het nog heel is. Dit is zo tijdrovend en vaak teleurstellend dat Rataplan voor mij echt heeft afgedaan. Dat chagrijnige mens achter de kassa is niet voor rede vatbaar en laat mij met een kater naar huis gaan. Ik hoop dat steeds meer mensen tot het besef komen dat ze beter naar een andere winkel kunnen gaan zodat Rataplan steeds slechter gaat draaien en daardoor hopelijk beter naar de klanten en klachten gaat luisteren.

 3. ☆☆☆☆☆

  Wij komen er regelmatig en het commentaar dat het ongezellig is vind ik erg cru. ik heb veel vervelender kringlopen gezien.
  De prijzen zijn inderdaad hoog. Er zijn items, zoals fietsen voor de kinderen, die wij liever via internet kopen. Ook wat eerder gezegd werd, de glazen vazen, kan ik beter bij de Action kopen dan daar.
  Toch lukt het me iedere keer om tevreden met iets thuis te komen.
  Een paar weken terug bijvoorbeeld heb ik er mijn hele feestgarderobe vandaan gehaald. Ik had voor het geld dat ik er voor uitgegeven heb, één rok bij een gemiddelde kledingboetiek van kunnen kopen. En echt leuke dingen hoor. Mijn meisjes waren ook enthousiast met hun glitterrokjes.

  Het liefst kom ik overigens bij hun conculega’s van de HVO. Die is alleen op zaterdagmiddag open, maar daar zijn de spullen nog echt voor een prikkie te vinden. Het zijn allemaal gezellige vrijwilligers en alle opbrengst is voor het goede doel. En nog op loopafstand ook.

  • ☆☆☆☆☆

   alle respect voor de schrijfster en de reacties erop maar sinds dit geschreven is is de hele winkel verbouwd en heeft een heel andere indeling.
   En misschien hebben we nu wat duurdere artikelen maar dat is omdat we samenwerken met wat andere winkels en van hun nieuwe spullen kopen die wij een stuk goedkoper verkopen.

   Misschien ben ik bevoordeeld omdat ik er werk maar het is geen toeval dat wij qua oppervlakte toch de best verkopende Rataplan zijn in vegelijking met de andere drie winkels. En over HVO houd ik maar mijn mond want heb er zat vuilnis opgehaald met de vuilniswagen van Rataplan maar omdat ze zo een grote bek hadden tegen chauffeur halen we daar niks meer op.

 4. ☆☆☆☆☆

  Ik kom hier al een paar jaar en de prijzen stijgen inderdaad fors. Ik ben ook zeer teleurgesteld in de speelgoedafdeling en dan met name de spelletjes, de dozen zijn bijzonder goed dichtgeplakt maar het is me al een keer of 6 overkomen dat  ik, thuisgekomen, de doos openmaakte en erachter moest komen dat er van alles ontbrak waardoor het linea recta in de container kon. Ze verplichten je op die manier om zelf de doos open te maken/scheuren om de inhoud te controleren, wat weer grote kans geeft op nog meer ontbrekende onderdelen of losse spullen op de vloer. Jammer jammer jammer dat het zo moet!

 5. ☆☆☆☆☆

  Regelmatig komen wij hier, het gaat er steeds rommeliger uitzien en de prijzen zijn absurd.
  Voor een 2e hands zomer/winterboek van Donald Duck betaal je zo 2 euro, een spelletje 5 euro

 6. ☆☆☆☆☆
  Wat een commentaar allemaal. Noem ook de positieve dingen.
  Wat geweldig dat er zo’n winkel is. De grote spullen worden zelfs gratis thuis opgehaald.
  Alles is weer goed ingedeeld op soort. Je kan er een hele tijd rondstruinen.
  Bij de kinderboeken staat een tafeltje met stoeltjes waar de kinderen lekker kunnen lezen.
  En dat het te duur is, ja het een wel en het ander is heel goedkoop. Dat mag best genoemd worden maar noem ook de mooie dingen! Rataplan doet goed werk!
  • ☆☆☆☆☆

   Ja het ziet er erg leuk en gezellig uit, maar als je dat ziet welke schandalige prijzen er gevraagd worden (voor incomplete en/of beschadigde) voorwerpen, daar zakt mijn 4ehands broek echt van af.
   En wat ik ook afschuwelijk vind zijn de nieuwe meubels en keukenspullen die in partijen worden aangekocht (of gekregen) en dan verkocht worden. Ik houd van kringloopspullen omdat dat goed is voor het milieu, dus nieuwe spullen wil ik helemaal niet en daar is een kringloopwinkel ook niet voor. Dan ga ik wel naar een braderie/rommelmarkt/zwarte markt. Wat mij betreft gaat het helemaal de verkeerde kant op met Rataplan. Heel jammer. Ik ga ook eens bij HVO kijken, ik ken het niet en ben daar nog nooit geweest maar dankzij deze site kreeg ik er notie van.

  • ☆☆☆☆☆

   beste mevr/meneer van noort
   u heeft volkomen gelijk merendeels is nieuw spul en dat is krijgen ze niet gratis maar de prijzen ervan zijn veel te duur. Er staan fauiteuls met wieltjes  die 75€ kosten minimaal en dan word er gezegd;zijn nieuw. Misschien wel maar is allemaal tweede keuze . En dat goede werk valt ook wel mee want ze steunen niet een gratis goed doel. En groot deel personeel word gewoon betaald.Ze zijn duur. Ik heb er zelf gewerkt maar door stomme fout van mijzelf werk ik er niet meer maar ja het gaat bij rataplan meer om het geld verdienen dan een echte kringloop te blijven.En boel nieuwe stoelen komen bij landelijk bedrijf vandaan wat begint met L en eidigt op bakker.

 7. ☆☆☆☆☆

  Ben het helemaal eens over de prijzen!
  Helaas lijkt dit iets van Rataplan te zijn, in Schagen is dat hetzelfde geval. Ook producten die hartstikke duur zijn geprijsd, waar je nog geen kwartje voor zou geven.. Ik vind dit voornamelijk spijtig voor de mensen die op dit soort winkels aangewezen zijn, zoals ook al werd benoemd. Kringloopwinkels horen goedkoop te zijn…

  • ☆☆☆☆☆

   Vergeet niet dat de huren ook duur zijn, en de onkosten
   en een broek voor 2 euro  is niet duur  toch?  Ga naar c&a; betaal je  35 euro.
   zak patat betaal je al  2 euro 50
   kringloop  is niet  een zaak om alles  goedkoop weg te doen, maar een reële prijs is normaal om te overleven.

 8. ☆☆☆☆☆

  Ik vind de prijs kwaliteit verhouding slecht, de winkel prijst zichzelf er helemaal uit, een paar kinder-badslippers voor €5,50 en een houten babylegpuzzel voor €2,25 vind ik veel te duur. Heb er wat van gezegd bij de kassa, helaas was de dame daarachter niet toegankelijk voor feedback ….

  Je kunt beter even door rijden naar Broek op Langedijk, lekker sfeertje leuke prijsjes en pareltjes van artikelen.

  • ☆☆☆☆☆

   lekker doorrijden naar Langedijk?
   haha dan heb je dus geen verstand van zaken. Want bij Rataplan is alles netjes bij elkaar gezet. Langedijk is net magazijn waar je inloopt. En trouwens er komt bijna elke week een medewerker van kringloop Langedijk bij ons struinen voor spullen en rara waar die weer verkocht worden?Dus er worden spullen bij ons opgekocht en in Langedijk weer verkocht. Dat is geen tweedehands maar derderhands dus. 

  • ☆☆☆☆☆

   Wat maakt het nou uit of het 3ehands is of 2e hands als je er plezier van hebt is het toch goed of vind u van niet.
   Iedereen heeft recht op zijn eigen mening als zij liever naar Broek op lange dijk gaan is dat prima. En u vindt dus dat je verstand van zaken moet hebben als je iets te duur vindt, dat vind ik belachelijk.. (Helemaal op de manier als u het zegt)
   U wilt gewoon uw baan terug door het zo voor ze op te nemen, en ik zou het persoonlijk niet eens willen dat iemand het op die manier voor me op zou nemen.
   Ik kom vaak bij rataplan en het lijkt nou niet bepaald op een magazijn hoor.
   Niet dat het een slechte winkel is want je kan er leuke dingetjes kopen, en ik vind dat het daar om gaat!

 9. ☆☆☆☆☆

  Het is soms echt schandalig duur bij deze kringloop. En voor wat, soms zijn de spullen echt stuk en zien er niet meer uit en dan nog vragen ze de hoofdprijs. Een glazen vaas voor 7,50 dat slaat echt nergens op. Een andere kringloop zou hier 50 cent voor vragen.

  Ook de kerstafdeling van afgelopen tijd vond ik sommige spullen echt heel duur en het was toch een bende! Jammer hoor, ze moeten dit toch echt veranderen. En dan heb ik het niet eens over de meubels… ik zag een schattig tafeltje, niets bijzonders, gewoon een bijzettafeltje  en die kostte 25 euro!

 10. ☆☆☆☆☆

  Het is inderdaad een vreemde manier van prijzen. Er staan houten kistjes van Action, die bij Rataplan duurder zijn dan nieuw in de winkel.

  Verder vind ik het vreselijk vervelend dat ze stickers op de boeken doen, die er bijna niet af te krijgen zijn, je daardoor het boek beschadigd, en het niet meer cadeau kan geven bijvoorbeeld.

  Toch kom ik er graag, er zijn inderdaad ook spullen die je nergens anders vind, tegen een leuk prijsje.

  • ☆☆☆☆☆

   oh die lijkt me leuk!
   de schrijver van dit bericht overdrijft wel een betje. zo erg is deze toch niet? ik ga er maar binnenkort eens naartoe denk ik!
   p.s waar is heerhugowaard eigenlijk?
   p.p.s in haren is het nog veeeeeel duurder hoor!

 11. ☆☆☆☆☆

  Het is flink veranderd en een stuk overzichtelijker geworden.

  De prijzen, waar ik veel mensen over hoor klagen, zijn heel gevarieerd en lijken niet echt ergens op gebaseerd. Soms is iets belachelijk duur en soms lachwekkend goedkoop. Dat houd het interessant vind ik zelf, maar ik ben wel benieuwd wie die prijzen verzint.
  Als je een Ikea lamp voor meer bij de kringloop moet kopen dan Ikea er zelf voor vraagt is dat een beetje gek. Aan de andere kant kocht ik vorige week een echte Louie Vuitton tas voor € 1,50! Je kan er dus geen peil op trekken. De apparaten zijn wel echt veeeeeel te duur!

  Groetjes Karin

Reacties zijn gesloten.