Kringloopwinkel Heerhugowaard Rataplan is gevestigd in een ruime loods. Voor degene die hier voor ‘t eerst komt: de hoofdingang is om de hoek.  Het meest sfeervolle is de entresol met de boeken- en platenafdeling en u vindt er ook de koopjes. Verder is het nogal een sfeerloze hoge ruimte, een scheidingsobject zoals bij Rataplan in Alkmaar zou hier niet misstaan. De hal wordt verlicht met kil TL-licht en het was binnen niet veel warmer dan buiten.  Parkeren op eigen terrein of in de buurt.
Ga direct naar het verslag of bekijk de foto’s

kringloopwinkel heerhugowaard rataplan 

Kringloopwinkel Heerhugowaard Rataplan

Marconistraat 16
1704 RG Heerhugowaard
tel: 072- 5347171
fax: 072-5347172

Openingstijden:
ma t/m do 9.00 -18.00 uur
vrij   9.00 – 21.00 uur
za  10.00 – 17.00 uur

Indeling en sortering

De kleuren groen en blauw zijn opvallend maar geven Kringloopwinkel Heerhugowaard Rataplan ook een extra kille uitstraling.
Beneden, achterin, staan de stellages voor serviesgoed in een wat saaie rechte opstelling.  Het middendeel wordt geheel in beslag genomen door meubels, vooral tafels met stoelen en kasten. Op de tafels staan kunstbloemen waardoor het iets minder ongezellig overkomt.
De achtergrondmuziek stond erg hard, dat werkte niet rustgevend maar wekte irritatie op, wij voelden ons erdoor ‘weggejaagd’.

Kleding

De kledingafdeling bevindt zich beneden De kleding hangt in schuine kasten, is goed gesorteerd en de kwaliteit is voldoende. De prijzen van de kleding bij Kringloopwinkel Heerhugowaard Rataplan zijn gemiddeld tot laag.

Speelgoed

Aan de achterwand staan een paar (bomvolle) stellingkasten met voornamelijk legpuzzels en een kleine hoeveelheid spelletjes. In een aparte kamer onder de entresol staan nog andere stukken kinderspul en wat los speelgoed, maar dat oogt allemaal niet erg aantrekkelijk.

Meubels

De meubels zien er tamelijk ouderwets uit, veel zwaar eiken, versleten en gebruikt. Voor die matige kwaliteit zijn de meubels beslist te duur.

Servies

Serviesstellingen met allemaal dezelfde sortering: een deel vazen en potten, een deel glas, een deel servies, een deel kopjes en bekers en een deel sierglas. Beter is het om het glas allemaal bij elkaar te zetten en vervolgens te sorteren op soort: borrel, bier, limonade etc.
Er zijn te veel stuks op één plank gepropt, bovendien is er weinig tot geen aandacht voor de presentatie alles is gewoon op de planken gezet. Oja, het servies dat je koopt bij Kringloopwinkel Heerhugowaard Rataplan moet je thuis flink afwassen!

Boeken en platen

Boeken zijn wel gesorteerd bij Kringloopwinkel Heerhugowaard Rataplan, grote afdeling, toch maakt de boekenafdeling een chaotische indruk: allemaal verschillende modellen en kleuren kasten. Platen allemaal ongesorteerd in te hoge bakken, bovendien van matige kwaliteit.

Bruingoed en witgoed

Bij elkaar in een aparte ruimte vlakbij de ingang, wegens te groot aanbod, nogal chaotisch, audio-apparatuur overdwars in de stellage. Enkele tv’s waren wel spelend te zien.

Prijs-kwaliteitverhouding bij Kringloopwinkel Heerhugowaard Rataplan

De meeste spullen zijn redelijk geprijsd, meubels zijn echt te duur.

Personeel

Onopvallend, zie ook website van de stichting Rataplan.

Kringloopwinkel Heerhugowaard Rataplan heeft

  • een of meer paskamers
  • een koffiehoek
  • een of meer bezoekerstoiletten
  • een bovenverdieping met lift of voorziening voor gehandicapten
  • een website
  • nog andere diensten (zie bijzonderheden)

Bijzonderheden of andere opmerkingen

Men biedt u een strijkservice aan. (2007)
Ten opzichte van ons bezoek in 2007 is de kwaliteit van het aanbod achteruit gegaan.

Zelf gekocht

Foto’s van Kringloopwinkel Heerhugowaard Rataplan