Kringloopwinkel Andijk Dorcas

Kringloopwinkel Andijk Dorcas. Ten noordoosten van Hoorn ligt Andijk, daar vindt u op het industrieterrein -aan de rand van het dorp- deze zeer knusse Dorcaswinkel. Het is er echt gezellig. Kringloopwinkel Andijk Dorcas wordt vooral door vrijwilligers draaiende gehouden. Men verkoopt er kwaliteitsspullen, o.a. een ruim aanbod woonaccessoires en zelfgemaakte cadeautjes. U kunt gemakkelijk een plaatsje voor de fiets of auto vinden.

De foto’s spreken voor zich. 
Ga direct naar het verslag of bekijk de foto’s

 Kringloopwinkel Andijk Dorcas

Kringloopwinkel Andijk Dorcas

Bedrijvenweg 3
1619 BK Andijk
T: 0228 595900

Openingstijden:
ma 13.30-16.00 uur
di en woe 09.00-12.00 uur
do 18.30-20.00 uur
vrij 09.00-12.00 uur

Indeling en sortering bij Kringloopwinkel Andijk Dorcas

In deze kringloopwinkel veel aandacht voor de presentatie van de goederen.
In aparte kamertjes staat de koopwaar leuk gepresenteerd er valt veel te zien dus neem er de tijd voor, je bent er zó een uur zoet. Mocht u een koffiepauze willen inlassen dan kan dat want de koffie staat klaar op de gezellige koffietafel. Bij uw koffie kunt u meer over Dorcas te weten komen door een van de informatiefolders van Dorcas door te lezen.
Hoewel de winkel niet erg groot is hebben ze er toch van alles, veel woonaccessoires en cadeautjes, boeken, kleding, huisraad, speelgoed een paar mooie kastjes.
Echt veel grote meubelen zult u echter niet aantreffen.

Kleding

Er is een bescheiden maar leuke kledingafdeling, opvallend veel feestkleding maar ook een gewone spijkerbroek
(€ 5,-). De kwaliteit is prima en de prijzen redelijk.

Speelgoed

Voor kinderen heeft Kringloopwinkel Andijk Dorcas veel aandacht, een uitgebreide speelgoedafdeling met ook hier weer goede kwaliteit. Het speelgoed is beslist niet duur. Heel creatief bedacht zijn de fraai voorverpakte sets speelgoed, een puzzel, een boek en een speeltje, bij elkaar ingepakt in cellofaan, een strik erom en ziedaar een mooi kringloop- cadeau, voor een verjaardag of Sinterklaas?! Misschien een goede tip voor andere winkels?

Meubels

Zoals gezegd vindt u bij Kringloopwinkel Andijk Dorcas niet echt veel grote meubels, maar er staan wel een paar leuke items en allemaal goede kwaliteit, sfeer “landleven”.

Servies

Er zijn een paar planken met gesorteerd servies en glaswerk, verder wordt ook veel servies in de diverse kamertjes gebruikt als decoratiemateriaal, dus goed kijken of u er iets van uw gading tussen ziet.

Boeken en platen

De boekenafdeling is lekker licht en gesorteerd op item. Jaargangen van tijdschriften per jaar in een tas verkocht, bv. Donald Duck een heel jaar voor € 1,00!
De platenafdeling is helaas minder uitgebreid, de platen staan niet rechtop maar liggen plat op stapels, dat zoekt niet lekker.

Bruingoed en witgoed

We zagen wel een audiosetje maar verder hebben qua bruin- en witgoed alleen een uitgebreide afdeling fototoestellen en aanverwante zaken kunnen ontdekken bij Kringloopwinkel Andijk Dorcas.

Prijs-kwaliteit verhouding

Goed, de kwaliteit is is dik in orde dus daar mag je wel ietsje meer voor betalen.

Personeel

Heel erg actief in de winkel bezig met opruimen herinrichten, nog gezelliger maken. Een medewerker (vrijwilliger) gaf aan dat ze altijd ‘…tijd tekort komt, want ik hou altijd maar het idee dat het nóg beter kan.’ Wij kunnen haar geruststellen het is al prima!

Kringloopwinkel Andijk Dorcas heeft:

 • een of meer paskamers
 • een koffiehoek koffie, thee of fris(of via automaat)
 • een of meer bezoekerstoiletten
 • winkelmandjes en/of wagentjes
 • gratis inpak- en/of verpakkingsmateriaal
 • een website
 • nog andere diensten (zie bijzonderheden)

Bijzonderheden of andere opmerkingen

Leuk aanbod van zelfgemaakte objecten die ook heel geschikt zijn als cadeautje

-tasjes met of zonder zeep of geurende zaken
-landelijke sfeer memoborden of fotoborden.

Opvallend item

Geinige oude (nacht)hemden

Zelf gekocht bij Kringloopwinkel Andijk Dorcas:

 • Spel Waarom? Daarom! nieuw in doos € 1,00
 • 2 leuke zelfgemaakte tasjes voor garen en zeep: € 3,50

Foto’s

1 gedachte over “Kringloopwinkel Andijk Dorcas”

 1. ☆☆☆☆☆

  Een van mijn favoriete stekkies! Aardige dames. En helemaal opnieuw ingericht in een andere loods. Ik breng hier al mijn verjaarde spullen en kleding heen, wat een goed gevoel geeft omdat het of in de winkel terecht komt (ik zie regelm. wat van mijzelf staan) of het is voor het goede doel. Ook de verkoop komt toe aan het goede doel. Ik hou van brocante en landelijke stijl en scoor regelmatig wat leuks. Ook lekkere badproducten koop ik vaak. Leuke mix van oud en nieuwe spullen.

Reacties zijn gesloten.