Kringloopwinkel RataPlan Den Helder

Ontdek unieke tweedehands schatten uit boeken, meubels, kleding en speelgoed bij RataPlan Den Helder – duurzaam en voordelig winkelen.

Adres & contact

Openingstijden

Maandag09:00-18:00
Dinsdag09:00-18:00
Woensdag09:00-18:00
Donderdag09:00-18:00
Vrijdag09:00-18:00
Zaterdag10:00-17:00
Zondag12:00-17:00

Aanbod

In het kort:

“Ich war schon vor einem Jahr 2-3 Mal in diesem Laden und habe damals unglaublich schone Sachen zu einen unschlagbarem Preis gefunden. Heute, nach einem Jahr war ich schon etwas enttauscht. Die Preise sind namlich gestiegen und nicht mehr so interessant. Viele Sachen kaufst du neu gunstiger als hier. Nicht desto trotz, habe paar Kleinigkeiten gefunden”

K. Debska

“Es un lugar donde se puede comprar articulos para el hogar incluso ropas y muchas cosas mas, lugar donde no todas ls las personas iran pues el rico no tiene necesidad de ir a un lugar asi es un lugar donde va el pobre y tambien personas inteligentes que resuelven economicamente en comprar cosas a buen precio con el mismo resultado que deseamos”

Aana Roos

“So wonderful, I came for a jacket, bought two completely new ones, and most importantly, one of them has a yellow-blue color, it s incredible) And the selection of clothes in this store was larger than the store in Alkmaar. And the friendly men behind the cash register.”

Alex Voly

Meer reviews lezen…

Kringloopwinkel RataPlan Den Helder: Een Schat aan Vondsten in de Maritieme Stad

Kringloopwinkel RataPlan is een begrip in Den Helder. Met een oppervlakte van 1.100 m2 is dit de originele en meest bezochte kringloopwinkel in de stad. Gelegen aan de Nijverheidsweg 3A, biedt RataPlan Den Helder een breed scala aan producten, waaronder boeken, meubels, kleding en speelgoed. Mensen kunnen hier niet alleen terecht voor leuke vondsten, maar ook bijdragen aan een duurzamere samenleving door hergebruik te stimuleren.

Wat kun je brengen naar Kringloopwinkel RataPlan Den Helder?

Bij RataPlan Den Helder kun je allerlei items brengen die nog in goede staat verkeren. Denk aan kleding die je niet meer draagt, boeken die je al hebt uitgelezen, of meubels die je vervangt. Zo geef je deze items een tweede leven en help je ook nog eens een goed doel. Bij de winkel kun je altijd terecht om te vragen welke items ze momenteel inzamelen.

Waar moet je op letten in de kringloopwinkel?

Hoewel kringloopwinkels vaak echte schatten bevatten, is het belangrijk om op bepaalde dingen te letten bij je bezoek aan RataPlan Den Helder. Controleer bijvoorbeeld de kwaliteit van de items en zorg ervoor dat ze nog bruikbaar zijn. Daarnaast is het ook slim om prijzen te vergelijken en rond te snuffelen voordat je een keuze maakt. Je weet immers nooit welke verborgen pareltjes je tegenkomt in deze verrassende winkel.

Hoe werkt RataPlan Den Helder?

RataPlan Den Helder is niet zomaar een kringloopwinkel. Naast het bieden van tweedehands artikelen, heeft deze vestiging unieke programma’s en services. Ze werken samen met verschillende organisaties om een diversiteit aan mensen de mogelijkheid te bieden om bij RataPlan te werken. Dit omvat onder andere mensen met een Wajong-uitkering, jongeren en mensen van de reclassering. RataPlan Den Helder biedt ook diensten zoals bezorging en het ophalen van goederen, wat handig is als je grote aankopen hebt gedaan.

Sociale media en beoordeling

RataPlan Den Helder is actief op sociale media, zoals Instagram en Facebook, waar ze hun klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws en speciale aanbiedingen. Met een gemiddelde beoordeling van 3.9/5 sterren is het duidelijk dat veel mensen positief zijn over deze kringloopwinkel. RataPlan heeft overigens in totaal 34 filialen verspreid over Nederland.

Wil je een keer rondsnuffelen in de kringloopwinkel in Den Helder? Kom dan langs bij RataPlan Den Helder aan de Nijverheidsweg 3A. Ze zijn geopend van maandag tot en met vrijdag, van 9:00 uur tot 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur. Op zondag kun je zelfs terecht van 12:00 uur tot 17:00 uur. Ontdek zelf de verborgen schatten en geef herbruikbare items een tweede leven!

218 gedachten over “Kringloopwinkel RataPlan Den Helder”

 1. ★★★★☆

  Rataplan is niet zomaar een kringloopwinkel, het is een ware schatkamer voor mij als interieurontwerper. Met hun genereuze sponsoring van vijf gratis makeover acties voor alleenstaande ouders en/of minima, bewijst Rataplan keer op keer een hart voor de gemeenschap te hebben. Het vriendelijke personeel maakt elke bezoek een plezier, en hun match met mijn stijl en behoeften zorgt voor een naadloze winkelervaring. Of ik nu op zoek ben naar unieke vondsten voor mijn projecten of gewoon wat inspiratie voor mijn eigen huis, Rataplan staat altijd garant voor succes. Een absolute favoriet en een essentiele stop voor iedereen die van betaalbaar design houdt. Toppers!!

  Beantwoorden
 2. ★★★★☆

  Everything is more than perfect in this shop , only they have one male young sale assistant, he s totally not for that amazing shop. Can t smile, can t speak nice with customers , can t communicate. Other stuff members and also shop is perfect.

  Beantwoorden
 3. ★★★★☆

  Een uitstekende ervaring bij RataPlan Den Helder. Absoluut een aanrader! Was onder de indruk van de collectie en geeft het een welverdiende 5/5.

  Beantwoorden
 4. ★★★★☆

  Ich war schon vor einem Jahr 2-3 Mal in diesem Laden und habe damals unglaublich schone Sachen zu einen unschlagbarem Preis gefunden. Heute, nach einem Jahr war ich schon etwas enttauscht. Die Preise sind namlich gestiegen und nicht mehr so interessant. Viele Sachen kaufst du neu gunstiger als hier. Nicht desto trotz, habe paar Kleinigkeiten gefunden

  Beantwoorden
 5. ★★★★☆

  ik bezoek dit rataplan al vele jaren, vandaag was ik met mijn kleindochter (3 jaar oud), ze scheurde het etiket van het speelgoed af, dus de werker schreeuwde zo tegen ons, we probeerden uit te leggen dat ze klein was en het niet expres deed, maar ze was zo agressief. daar is de klant zeker geen de koning.Naam weet ik niet , maar ze heeft echt een therapeut nodig denk ik

  Beantwoorden
 6. ★★★★☆

  Mijn god wat een kutwinkel is dat geworden, waar Ron nog wat sfeer wist te brengen loopt er nu een lelijke sjagrijnige ouwe doos die de baas speelt. Na jaren wekelijks bezoek ga ik er niet meer heen.

  Beantwoorden
 7. ★★★★☆

  Een fantastische bezoek aan RataPlan Den Helder. Zeker aan te bevelen! Genoot van de vriendelijke sfeer en geeft het 5 sterren.

  Beantwoorden
 8. ★★★★☆

  De grote kracht van deze kringloopwinkel zijn de openingstijden die het bedrijf hanteert. In principe mijd ik winkels van ‘ketens’ (zoals de Rataplan er 1 is) als de pest. Ik ben echt zeer in mijn sas met ‘de vrije markt’, dat zeker wel, daar hebben economisch gezien nu eenmaal het maximaal te behalen aantal consumenten (en dat zijn we allemaal) baat bij, echter, die vreselijke vorming van eenvormige ketens die het volk ongemerkt ‘africhten’ is een bijkomstigheid die ik zelf nauwelijks ’trek’. Nederland is al zo vreselijk eenvormig wanneer je bv denkt aan rijtjeshuizen, kaarsrechte kanalen en via het via onderwijs geregisseerde lineaire gedachten inmiddels bij bijna elke burger en ingezetene. Daarom neem ik dus mijn verantwoordelijkheid, al een leven lang en wanneer ik dus voor de keus kom te staan om te kiezen tussen het afzichtelijke ‘Starbucks’ of een kleinschalige Hollandse ‘koffieplek’ (‘shop’ kan je helaas niet meer zeggen in Holland want dan schiet iedereen in de softdrugs reflex) of bv tussen ‘De Mac en de KFC’ of een snackbar van een hardwerkende vrije ondernemer kies ik bewust onmiddellijk voor de underdog van ons vrije marktsysteem. We moeten de lusten maar ook de lasten van onze economische markt willen zien en vooral ook willen dragen. Ik ben zelf trouwens een ongelooflijk fan van kringloopwinkels en een dag geen kringloopwinkel bezocht is voor mij een dag niet geleefd. Urenlang kan ik er rondlopen; me vergapen aan ‘rommel en troep’, die heerlijke bedompte lucht die er vaak hangt diep in me opsnuiven, me er gewoon zelfs thuis voelen eenvoudigweg omdat het leven er even niet ‘gelikt’ is. Ja ik voel me er thuis en schaam me er niet voor; soms kom ik er wel eens opgefokt naar binnen maar ik rol er altijd weer rustig uit. In Den Helder heb ik dan ook een klein probleem. Op zondagmiddag kun je daar namelijk alleen naar De Rataplan en evenzo is op maandag tot de middag alleen De Rataplan geopend. In de hele regio is er verder niets open en sommige kringlopen zoals bv die in Breezand openen er hun deuren zelfs pas vanaf woensdag. Nu is Den Helder natuurlijk een voor Hollandse begrippen extreem ver en afgelegen buitengebied en als Randstedeling voel ik me er dan ook vaak behoorlijk ”verloren ware het niet dat deze keten er een vestiging heeft! Enig opportunisme is mij dus niet vreemd zoals u ziet. Dat mag u mij dan ook gerust verwijten.

  Beantwoorden
 9. ★★★★☆

  Es un lugar donde se puede comprar articulos para el hogar incluso ropas y muchas cosas mas, lugar donde no todas ls las personas iran pues el rico no tiene necesidad de ir a un lugar asi es un lugar donde va el pobre y tambien personas inteligentes que resuelven economicamente en comprar cosas a buen precio con el mismo resultado que deseamos

  Beantwoorden
 10. ★★★★☆

  Kringloop winkel Rataplan is een bijzondere winkel. De winkel is ruim gesorteerd en er is voor ieder wat wils. Of het nu om kleding gaat servies lampen meubels witgoed speelgoed of seizoensgebonden spullen, denk aan Kerst of Pasen , RataPlan Den Helder heeft het.En de prijzen zijn zeer acceptabel. Je vindt er leuke kleine cadeautjes. Ben je niet op zoek naar iets, dan nog ga je toch vaak weg met iets leuks. De winkel is zeer overzichtelijk en netjes ingericht. 2e hands spullen vinden hier een 2e geluk. En laten we de medewerkers niet vergeten. Zijn heel klantvriendelijk en altijd bereid je te helpen. De winkel heeft een bezorgservice en tegen een vergoeding worden spullen thuisbezorgd. En moet je nodig naar de wc dan kan dat ook. Kortom een winkel waar je graag nog eens heen gaat. RataPlan Den Helder is een begrip en verdient een dikke 10

  Beantwoorden
 11. ★★★★☆

  Een fantastische bezoek aan de kringloopwinkel RataPlan Den Helder. Een echte aanwinst voor de buurt! Kreeg geweldige service en geef het 4 sterren.

  Beantwoorden
 12. ★★★★☆

  Een uitstekende bezoek aan RataPlan Den Helder. Zou het iedereen aanbevelen! Vond precies wat ik zocht en geeft het 5 uit 5 sterren.

  Beantwoorden
 13. ★★★★☆

  Een fantastische ervaring bij de kringloopwinkel RataPlan Den Helder. Een echte aanwinst voor de buurt! Was onder de indruk van de collectie en geef het een dikke 5.

  Beantwoorden
 14. ★★★★☆

  Grote winkel met ruim assortiment. Boeken afdeling leek wel een bibliotheek, de kleding was mooi gesorteerd en de rest, electronica, huishouden etc. had een ruim assortiment.

  Beantwoorden
 15. ★★★★☆

  Goedemorgen, jammer dat ook rataplan steeds duurder wordt. Soms staat er glaswerk dat ik bij de action nieuw nog voordeliger haal. Verder zou het fijn zijn als ze rekening houden met de doelgroep. Veel mensen bij de voedselbank, mensen met een klein budget willen ook graag kleding en spullen kopen. Als het steeds duurder wordt dan gaat dat zelfs bij de kringloop niet meer lukken. Vaak kan je beter een nieuw t shirt kopen bij de zeeman dan een 2 de hands bij de Rataplan. En waarom is het nodig om de prijs steeds omhoog te gooien. Jullie krijgen het immers zelf ook

  Beantwoorden

Laat hieronder een review achter