Waarom tweedehands spullen kopen

Dankzij de massaproductie van goedkope spullen die voornamelijk vanuit Azië komen, voelen we ons steeds minder gestimuleerd om gebruikte producten aan te schaffen. Desondanks bestaat er nog steeds een markt voor tweedehands spullen welke ook interessant is om te overwegen. Waarom zou je nieuwe spullen kopen als er tweedehands producten voorhanden zijn of visa versa?

Schaamte

Het kopen van tweedehands producten en dan met name goederen zoals kleding, meubels etc. is geen schande en betekent nog niet dat een nieuw product zoals een container ombouw 4 containers niet kunt betalen. Tweedehands artikelen kunnen bijvoorbeeld  zeldzame vintage zijn, beperkt op voorraad zijn, of iets van aanzienlijke waarde dat je misschien nooit meer kunt kopen als je het misloopt.

Milieu

De voornaamste reden waarom mensen voor een tweedehands artikel gaan zijn de milieukosten die je ermee bespaart. Ze bieden je veel waar voor het geïnvesteerde geld terwijl ze het milieu een groot plezier doen.

Variëteit

Indien er gesproken wordt over tweedehands artikelen, denken we al gauw aan kleding en garageverkopen. Winkelen bij online kringloopwinkels voor tweedehands kleding en andere modeartikelen komt het meest voor. Desondanks kun je ook producten kopen zoals meubels, boeken, elektronica, babyspullen, een buitenkeuken op maat, een nieuwe auto, tweedehands cadeaubonnen, gereedschap, kinderspeelgoed, artikelen voor thuisverzorging, muziekinstrumenten, speelgoed, videogames en nog veel meer.

Ruilen

Naast het kopen van tweedehands producten kun je tegenwoordig ook meedoen aan ruilhandel. Het niet kopen van artikelen bij ruilwinkels bespaart niet alleen geld in vergelijking met wat een nieuwe kost. Het stimuleert ook het hergebruik, wat duurzaam is voor het milieu. Je doet je eigen portemonnee een plezier maar ook het milieu goed als je tweedehands spullen ruilen gaat.

Kwaliteit

De moderne maatschappij die gevoed wordt door een mega-grote maakindustrie is niet altijd even eerlijk tegen iedereen. Handel is wat bedrijven willen stimuleren door bijvoorbeeld mindere kwaliteit aan te bieden zodat er eerder een nieuw vervangend artikel aangeschaft dient te worden. Dit blijft de drijvende kracht achter het kopen van gebruikt in plaats van nieuw. Veel mensen kopen hun kleding, handtassen, meubels en kinderartikelen het liefst in een kringloopcentrum. De reden hiervoor is dat bepaalde nieuwe merkartikelen, met name kleding, zijn gemaakt van materialen van mindere kwaliteit en tegen hoge prijzen worden verkocht.

Onthoud voor de volgende keer dat je weer wilt shoppen voor kleding, een boek, meubels zoals een container ombouw 4 containers, elektronica en meer dat je eerst de kringloopwinkels bij jou in de buurt een bezoek brengt. Misschien vind je iets dat je leuker vindt dan de nieuwste populaire items voor een betere prijs waarmee je het milieu ook nog eens een steuntje in de rug geeft.