Jouw eigen thuiskantoor inrichten hoeft helemaal niet duur te zijn

Nu het erop lijkt thuiswerken structureel wordt voor veel mensen, gaan zij ook nadenken over de faciliteiten die ze hebben. Het is belangrijk dat je je werk in een prettige omgeving kunt doen. Een aantal zaken zullen ongetwijfeld door de werkgever worden vergoed, maar waarschijnlijk zal je ook de nodige spulletjes zelf moeten aanschaffen. Je kunt hiervoor naar een woonwinkel gaan. Je kunt er echter ook voor kiezen om spulletjes bij een kringloop te halen. Zo ben je niet alleen minder geld kwijt, maar geven je spullen ook nog eens een tweede leven.

Milieubewust op allerlei fronten

Ons milieu staat zwaar onder druk. We gebruiken over vrijwel de gehele wereld veel te veel energie, maar produceren ook bergen afval. Het is dus zaak dat we hier met zijn allen iets aan doen. Dit begint altijd bij onszelf. Het is te gemakkelijk om te zeggen dat jouw inspanning geen zoden aan de dijk zet. 

Dit begint bij jouw werk. Als medewerker van een SEO bureau zorg je er voor dat websites van klanten worden geoptimaliseerd voor de online zoekmachines. Hierdoor worden deze websites sneller gevonden als er een relevante zoekopdracht door een gebruiker of consument wordt gedaan. Relevante en kwalitatief goede teksten zorgen met de juiste zoektermen gebruiken spelen hierbij een belangrijke rol. Daarnaast is linkbuilding een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden. Hierbij zorg je ervoor dat er relevante links op andere websites komen te staan.

Een hartstikke leuke baan die je grotendeels vanuit huis kunt verrichten. Het voordeel is de vrijheid en flexibiliteit voor het indelen van het werk. Ook ben je veel minder reistijd kwijt. Heel prettig voor jou maar ook het milieu want de auto wordt veel minder gebruikt. Als het even kan pak je ook nog eens de trein als je een keertje naar kantoor gaat.

Om jouw werk goed te kunnen doen heb je wel een stille mobiele airco in jouw werkkamer nodig. Deze maakt het dat gedurende de warme zomermaanden de temperatuur altijd erg aangenaam is. Erg prettig, zeker voor als je kamer op het zuiden is gesitueerd. Er zijn diverse modellen met ieder zijn eigen capaciteit. Je hebt een wat grotere kamer? Kies dan voor de mobiele airco 7000 btu. Kijk altijd goed naar de inhoud van de ruimte die je wilt verkoelen.

Maar hoe kun je de zorg over ons milieu en het energieverbruik samen rijmen? Het antwoord hierop is heel simpel. De airco draait alleen op zonnige warme dagen. De zonnepanelen op het dak verzorgen de benodigde energie. In de wintermaanden kan die overigens ook de ruimte verwarmen. Zo verbruik je ook nog eens minder gas in die periode. 

Voor de inrichting van jouw werkkamer kun je ook langs de kringloop gaan en diverse leuke spulletjes op de kop tikken. Als iedereen op deze manier zijn steentje bijdraagt, zorgen we met elkaar dat we ons milieu een stuk minder belasten. Goed voor onze portemonnee, ons geweten en het milieu dus!