Kun je een gehele keukeninboedel bij de kringloop halen?

Heb je een nieuw huis, je eerste woning of ga je verhuizen naar een studentenkamer? Ongetwijfeld heb je dan dingen nodig voor in jouw keuken. Het kan soms best duur zijn om alles nieuw te kopen en daarom is een kringloopwinkel een goede optie. In deze blog geven wij wat tips over het kopen van keukenbenodigdheden bij de kringloop.

Maak een lijst

Ten eerste is het verstandig om een lijstje te maken. Noteer voor jezelf wat je allemaal nodig hebt, wat je al hebt en wat je precies wilt. Als je dan in de winkel bent en je hebt spullen gevonden, kun je het afstrepen en weet je precies waar je nog naar moet zoeken. Een lijstje kan je ook inzicht geven in wat het ongeveer gaat kosten. Schrijf voor jezelf op hoeveel geld je over hebt voor het desbetreffende apparaat of benodigdheden. Net als bij een boodschappenlijstje, maar in plaats van gegrilde courgette en broccolini zet je er bestek en een grillpan op.

Neem de tijd om te zoeken

Als je eenmaal in de kringloopwinkel bent, neem dan vooral de tijd om te zoeken. Kies een grote kringloopwinkel uit waar ze een groot assortiment hebben. Soms zie je een apparaat wat je nodig hebt en dan blijkt achteraf dat ze nog veel meer van dat soort apparaten hadden die beter zijn. Neem daarom vooral de tijd en ga op een moment naar de winkel waarop het waarschijnlijk niet super druk zal zijn.

Controleer de spullen goed

Als je een apparaat of ander product hebt gevonden wat je graag wilt hebben, controleer het dan goed. Bij elektrische apparaten kun je bekijken of ze nog goed werken en alle apparaten kun je controleren op eventuele gebreken. Stel je voor dat er iets aan de hand is met het apparaat wat niet handig is, dan kun je ervoor kiezen om het te laten staan.

Onderhandel over de prijs

Vaak staan er op spullen van een kringloopwinkel al een prijs. Dit kan een mooie prijs zijn, maar soms zijn het ook prijzen waar je liever iets van af wil hebben. Vooral als je meerdere spullen koopt, kun je gemakkelijk onderhandelen over de prijs. Dit kan in totaal soms ontzettend veel schelen.

Heb geduld

Een goede tip bij het zoeken van spullen in een kringloopwinkel is geduld hebben. Niet alle kringloopwinkels hebben veel keuze of precies de apparaten en dingen die jij wilt. Als je ergens bent waar je niet helemaal slaagt, plan dan nog een moment om naar een andere winkel te gaan. Hierbij moet je wel geduld hebben. Een goede tip hierbij is om een dag in te plannen voor het bezoek aan de kringloopwinkel. Je zet een paar kringloopwinkels op je lijstje die redelijk dichtbij elkaar liggen. Op deze dag bezoek je al deze winkels. Dan kun je vast wel in één dag slagen.

Maak alles goed schoon

Als je eenmaal wat goede aankopen bij de kringloopwinkel hebt gedaan, is het belangrijk om alles goed schoon te maken. Je weet nooit of de vorige eigenaren dit wel hebben gedaan en het is gewoon fijn om alles even goed schoon te maken. Zo begin je in principe weer opnieuw met het apparaat.