Doneer je oude sportkleding aan de kringloopwinkel

Het sportseizoen zit er weer op. Veel top- maar ook amateursporters zijn echt toe aan hun welverdiende vakantie. Het is ook de tijd dat teams weer op zoek gaan naar een nieuwe outfit voor het komende seizoen. Vaak wil je tijdens je vakantie ook wat makkelijks aan. Dat geldt zeker voor de groep Nederlanders die er een actieve vakantie op na houdt. Gooi je oude sportkleding dan niet zomaar weg, maar breng het naar de plaatselijke kringloopwinkel. Niet alle gezinnen in Nederland kunnen zich namelijk nieuwe sportkleding voor hun kinderen veroorloven.

Het is voor veel gezinnen een behoorlijke investering als ze aan het begin van het nieuwe schoolseizoen nieuwe spullen moeten kopen. Vooral als de kids van groep 8 naar de middelbare school toe gaan. Dan worden er heel wat kosten gemaakt. Het lijstje van de nieuwe school met wat voor schoolspullen er gekocht moeten worden kan behoorlijk omvangrijk zijn. Vaak begint het met boeken, schriften, pennen, een wetenschappelijke rekenmachine, een laptop of ipad, een tas voor schoolspullen, gymkleren en vaak ook nog een nieuwe fiets als deze dagelijks gebruikt moet worden om in een andere plaats te gaan studeren.

Zit je daarnaast nog op een sportclub dan gaat de kleding vaak niet langer dan één seizoen mee. Dat kan komen door intensief wedstrijd gebruik, of gewoon omdat kinder groter groeien en de voetbalkleding bijvoorbeeld niet meer past. Al die gebruikte vaak nog heel goede sportkleding verdient een tweede kans bij kinderen wiens ouders het niet breed hebben. Heeft je oude voetbalkleding een goede bestemming gevonden dan kun je bij Jako voetbalkleding terecht voor een nieuwe outfit in de je eigen clubkleuren. Deze online winkel heeft inmiddels de nieuwste collectie voor het seizoen 2022 – 2023 in huis. Dit in modern ademend materiaal en in alle maten voor jong en oud.

Vrije tijd

Ga je op vakantie dan gaan veel Nederlanders lekker aan het strand liggen of genieten van alle culturele en culinaire ontdekkingen in het buitenland. Een andere groep houdt er liever een actieve vakantie op na. Ben je door al je kantoorwerk achter je bureau wat kilootjes aangekomen dan is een actieve vakantie een ideaal middel om wat gewicht kwijt te raken. Daarvoor draag je het liefst een wat modieuze sportieve outfit die je vaker in je vrije tijd kunt dragen. Een goede suggestie is dan de Australian trainingsjas. Dit merk wordt niet alleen tijdens sportieve activiteiten gedragen maar ook tijdens vrije tijd. Zowel voor mannen als vrouwen zijn er leuke trainingsjacks van Australian verkrijgbaar. Je kunt ze tweezijdig dragen met print of egaal omdat je de jas binnenstebuiten kunt keren. Aan beide kanten zitten namelijk steekzakken.

Ben je buiten dan kun je onder deze outfit prima vlotte sneakers dragen. Ben je echter in huis dan doe je het liefst je schoenen uit. Die kun je verruilen voor een paar makkelijk zittende Crocs slippers. Je trekt ze makkelijk aan en uit en kunt er ook met blote voeten in lopen. Daar de gaten in het ontwerp zul je niet snel last van zweetvoeten krijgen. Ze zitten comfortabel, zijn lekker zacht, geurloos en kunnen ook heel goed meegenomen worden op vakantie.