4 tips voor het kiezen van de juiste makelaar

Als je op de markt bent om een ​​huis te kopen of van plan bent je huis te koop aan te bieden, kan dit een opwindend vooruitzicht zijn. Hulp krijgen van een ervaren en gekwalificeerde makelaar Hilversum kan het proces veel soepeler maken, terwijl het ook waarschijnlijker is dat je huis tegen een goede prijs wordt verkocht of dat je het perfecte huis voor je behoeften zult vinden. Volgens experts proberen sommige verkopers hun huis zelf te verkopen om de gemiddelde commissie te besparen die makelaars in rekening kunnen brengen, ze werken zelfs niet eens samen met een taxateur Hilversum. Vaak is kiezen voor een makelaar toch beter, gebruik hiervoor deze tips!

Verwachtingen

Verkopers moeten de makelaars in onroerend goed vragen of ze overwegen om hen een schriftelijk plan te geven waarin staat welke stappen ze zullen nemen om ervoor te zorgen dat ze de huizen verkopen. Een goede makelaar zou je advies moeten kunnen geven over het voorbereiden van je woning en de mensen die mogelijk enthousiast zijn over je woning. Als je een koper bent, wil je een plan dat aangeeft hoe vaak je aanbiedingen zult ontvangen en hoeveel huizen de makelaar je elke week kan laten zien.

Verwijzingen

Het vragen om verwijzingen naar makelaars van je vrienden en familieleden kan goed werken. Nadat je enkele doorverwijzingen naar een paar veelbelovende agenten hebt ontvangen, plan je vergaderingen met elk van hen. Wanneer je potentiële makelaars ontmoet, vraag hen dan om je een lijst te geven van de eigendommen die ze het afgelopen jaar hebben verkocht en vermeld, samen met de contactgegevens van de klanten. Neem contact op met de vorige klanten en vraag hen om je te vertellen over hun ervaringen met de makelaars, wat de vraagprijzen voor de huizen waren en voor hoeveel ze ze hebben verkocht.

Lokale kennis

Het is belangrijk dat je een makelaar kiest die goed geïnformeerd is over het gebied waarin je een huis wilt kopen of waar je huis zich bevindt. Je kunt de makelaars vragen je te vertellen over de woningen die zij recentelijk in de buurt hebben aangeboden of verkocht. Als je een koper bent, moet je de makelaar ondervragen over de scholen, de gemeenschap, onroerendgoedbelasting, misdaadcijfers en andere relevante feiten. Als je bekend bent met een andere woning die in de buurt te koop staat of die onlangs is verkocht, vraag dan de makelaar naar de woning. Een deskundige makelaar zal waarschijnlijk bekend zijn met het huis dat je noemt en zou je er wat details over moeten kunnen vertellen.

Ervaring

Hoewel ervaring niet alles is, wil je toch een makelaar vinden die het vak nog niet leert wanneer je zijn of haar klant wordt. Je kunt bij het licentiebureau navragen hoe lang de agenten die je overweegt al een licentie hebben. Je kunt het ook gewoon aan de makelaars zelf vragen. Het is een goed idee om te proberen een makelaar te vinden die al minstens vijf jaar in de vastgoedsector werkt. Je wilt een makelaar vinden die goed geïnformeerd is over je regio en de huizen die in je prijsklasse vallen.