Welke soorten bh’s zijn er?

Zodra je een kringloopwinkel binnenstapt weet je maar nooit wat je daar eens tegen gaat komen. Je kan verrast worden door de leukste dingen die je nooit had verwacht. Juist daarom is het zo leuk om in dit soort winkels rond te neuzen. Er is altijd wel wat leuks te vinden.

Voor je het weet zie je ineens die leuke spiegel die mooi staat aan die kale muur in de hal. Of je komt eindelijk die handige schoenlepel tegen die oma ook zo vaak gebruikte. Maar wat dacht je ervan om ondergoed te kopen in een kringloopwinkel?

Veel mensen zullen denken dat dit niet de ideale plek is voor nieuw ondergoed. Toch kan dit best wel eens de plek zijn waar je die ene merk bh voor een klein prijsje aan kunt schaffen. MIts deze dan net in jouw maat is natuurlijk!

De sport bh

Een van de soorten bh’s die steeds meer verkocht worden is de sport bh. Niet alleen vrouwen die vaak sporten hebben het voordeel van dit type bh door. Ook andere vrouwen waarderen deze bh vanwege de uitstekende pasvorm en de juiste ondersteuning van de borsten.

Wanneer je iemand bent die graag sportief bezig is dan is een sport bh een echte must have. Deze bh is erop gemaakt om je borsten de juiste ondersteuning te geven, ook wanneer je veel beweegt en bezweet raakt.

Een sport bh is voorzien van een bredere onderkant zodat deze de borsten beter ondersteund. Het is zeker niet aan te raden om te gaan sporten zonder een bh te dragen. Ook wanneer je kleine borsten hebt is het belangrijk om deze de juiste ondersteuning te geven. Borsten bestaan namelijk niet uit spierweefsel maar uit vet-, klier- en bindweefsel.

Voller figuur

Wanneer je een wat voller figuur hebt is het belangrijk om een bh te kiezen die hier precies bij aansluit. Een van de beste merken bh’s die je in dit geval kunt kiezen is de Elomi bh. Deze bh ziet er met de prachtige prints en het luxe kant niet alleen heel mooi uit, hij ondersteunt de borsten ook maximaal.

Het merk Elomi werd gelanceerd in 2008 en is sinds die tijd een pionier geworden voor vrouwen die een wat voller figuur hebben. De bh’s van het merk Elomi hebben een uitstekende pasvorm en zijn verkrijgbaar tot en met cup K.

Wanneer je houdt van een bh die je er sexy uit laat zien en daarnaast luxe uitstraalt is de Elomi Cate met het kruisende boogontwerp het beste wat je als vollere vrouw kunt kiezen. Wanneer je liever voor chic gaat kies je voor de Elomi Mathilda.

De juiste maat is belangrijk

Wanneer je voor een nieuwe bh gaat is het belangrijk om er een te kiezen die de juiste maat heeft. Vaak is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Maar hoe kom je nou achter de juiste bh maat? Daar zijn een paar simpele trucs voor.

Een veel gemaakte fout tijdens het kiezen van een nieuwe bh is de borstband. In veel gevallen is deze net iets te wijd. Zit de bh al op het strakste haakje dan is het belangrijk om toch voor een andere bh te kiezen.

Nog een vervelende bijkomstigheid van een niet goed passende bh zijn de bandjes die steeds van je schouders afglijden. Door lichaamswarmte rekken deze bandjes nog verder uit. Vaak zijn deze strakker te zetten.

Wanneer je een bh met een wat grotere boven wijdte nodig hebt is het belangrijk om een bh te kiezen die wat bredere schouderbandjes heeft. Wanneer dit niets oplost is de borstband het probleem.