[ZOMER 2022] Dé bomen trend

Nog eventjes, en dan is het weer tijd voor de barbeque, picknicks, terrasjes en het strand. De zomer  van 2022 is in aantocht. Om in de stemming te komen en ter voorbereiding van de langere zonuren, staan de schappen al vol met frisse en smaakvolle producten. Van de openende ijssalons, het barbecue vleespakket bij de slager tot aan de sierkers bomen bij het tuincentrum. Het is allemaal te vinden. Zoals elk seizoen, zijn er ook dit jaar populaire zomertrends die niet te missen zullen zijn. 

Huis en tuin trends

Om te beginnen, het kleurenpalet. Zoals menig zomers is ook dit jaar wit, in combinatie met neutrale kleuren en pastellen accenten weer helemaal in. Deze lente zullen veel woon- en tuinaccessoires verschijnen in de kleuren wit, beige, grijs, baby blauw, mintgroen, zalm en pastel rood.  

Als nasleep van de pandemie zijn simpele, organische en veelzijdige vormen ook nog steeds erg populair. Felle en drukke prints worden vervangen door simpele ontwerpen met natuurlijke structuren en organische vormen, zoals ovaal en rechthoekig. Populaire materialen en afwerking voor deze lente zijn onder andere marmer, gerecycled leer en katoen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van uitdagende prints in gewaagde kleuren, wordt dit gecompenseerd door neutrale en natuurlijke afwerkingen.

Het belangrijkste om te onthouden voor deze zomer is dat alles in het teken staat van de natuur. Elk simpel ontwerp, natuurlijke afwerking en neutrale kleur zijn bedoeld om het vertrouwde en ontspannen gevoel van de natuur te nabootsen. Dit wordt deze lente dus gedaan op meerdere manieren dan alleen groen toe te voegen. 

Bomen trend

Een bijzondere boom die deze lente vaak tevoorschijn zal komen is de olijfboom. Deze boom is niet alleen uniek om naar te kijken, maar verzorgt ook nog eens het beste uit de natuur: vruchten. Het natuurlijke element zowel als de multifunctionaliteit sluit dus netjes aan op de woon- en tuinmode van deze zomer.  

Een olijfboom kopen is daarom appeltje-eitje. Je vindt een olijfboom deze maand bij genoeg tuincentra. Maar, ook online is er keuze zat. Ondanks het ruime aanbod, maakt de populariteit van deze boom maakt het wel uitdagend om handen te krijgen op dit artikel. Het is daarom het verstandigst om de olijfboom online te kopen. 

Om de boom passend te maken bij het huidige interieur, is de Douglas bloembak geschikt. Douglas houten Lariks plantenbakken zijn gemaakt van kwalitatief duurzaam hout. De kleur van het hout stralen karakter, sfeer, luxe en kwaliteit uit.  

Vaak hangt de voorkeur voor een plantenbak ook af van het formaat van de boom. Tegenwoordig komt het erg vaak voor dat kleinere bomen in grotere bakken worden gestopt, en vice versa. Om deze esthetische mode makkelijk te laten aansluiten op de huidige tuin indeling is een plantenbak op maat de beste oplossing. Deze komt namelijk in elke gewenste vorm, maat en uitvoering. Wat ook handig is aan een gepersonaliseerde plantenbak is dat hier wielen aan toegevoegd kunnen worden. Dit is de ultieme oplossing voor degene die elke seizoen aan het meebewegen zijn met de laatste trends.