Dit kun je doen met je tweedehands spullen

Veel mensen die thuis druk bezig zijn met het opruimen van hun huis, zullen al snel tot de conclusie komen dat ze een hele hoop spullen hebben waar ze eigenlijk al jaren niets meer mee doen. Dit zijn vaak spullen die eigenlijk nog te goed zijn om weg te gooien, maar ook voor jezelf niet meer worden gebruikt. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een tafel of kastje die niet meer binnen je huidige interieurstijl past. Om er nu voor te zorgen dat je deze spullen een tweede leven geeft, zijn er voldoende mogelijkheden om er iets goeds mee te doen, zodat je ze niet hoeft weg te gooien. Omdat het voor veel mensen vaak toch een vraag blijft waar ze ermee terecht kunnen, hebben we een aantal praktische tips voor je, waar jij naartoe kunt met je tweedehands spullen.

De weggeefhoek

Helaas zijn er in ons land nog altijd ontzettend veel mensen die iedere maand de eindjes weer aan elkaar moeten knopen. Hoe fijn is het dan dat je deze mensen blij kunt maken met wat nieuwe spulletjes voor in huis. Hierbij kun je denken aan een nachtkastje die al jaren op zolder staat en inmiddels is bedekt door een flinke laag stof. Mensen die het zwaar hebben, zijn hier namelijk ontzettend blij mee! Deze mensen kun je vaak op verschillende manieren bereiken. Eén van de meest effectieve manieren, is door je aan te melden bij een zogenaamde ‘weggeefhoek’. Dit is vaak een groep mensen op social media, waar je met een foto en een tekst je product kunt aanbieden. Dit is uiteraard gratis en dient volgens bepaalde richtlijnen te gebeuren. Perfect dus voor wanneer je je oude spullen een tweede leven wilt geven.

Breng het naar de kringloopwinkel

Een andere manier om je spullen een tweede leven te geven, is door ze naar de kringloopwinkel te brengen. Houd er hierbij wel rekening mee dat de spullen wel in goede staat zijn. Een bank met gaten in de bekleding is uiteraard niet gewenst en zal dan ook niet worden geaccepteerd. Het grote voordeel aan de kringloop is, is dat je er niet voor hoeft te betalen en mensen zo de kans geeft om jouw producten tegen een fractie van de prijs te kunnen laten aanschaffen. Dit geeft jou de mogelijkheid om ruimte te maken voor het kopen van nieuwe spullen. Vooral nadat je eindelijk het antwoord op de vraag hoeveel kan ik lenen voor de verbouwing van mijn huis of voor nieuwe meubels.

De milieustraat

Vervelend genoeg ontkom je er niet altijd aan om je spullen weg te gooien. Na enkele jaren is het natuurlijk ook een keer op. De beste manier om dit dan te doen, is door ze naar de milieustraat te brengen. Hier wordt alles namelijk keurig gescheiden en vervolgens op een milieuvriendelijke wijze gerecycled of vernietigd. Op deze manier zorg je ervoor dat bepaalde materialen kunnen worden hergebruikt voor het maken van nieuwe producten. De perfecte manier dus om als laatste redmiddel je spullen op een verantwoorde manier weg te brengen.