Hoe zorg je ervoor dat je dieren gezond blijven?

Huisdieren kunnen erg leuk zijn om te houden. Dit komt omdat dit vrienden voor je leven kunnen zijn. Om ervoor te zorgen dat je dieren ook lekker lang kunnen leven, is het een goede optie om ervoor te zorgen dat je dieren gezond blijven. Er zijn verschillende dingen die belangrijk zijn om naar te kijken als je hiervoor wilt zorgen. Daarom kan het handig zijn om te weten hoe je dit het best aan kunt pakken. Om ervoor te zorgen dat je dit goed kunt doen, gaan we in dit artikel kijken hoe je ervoor zorgt dat je dieren gezond blijven.

Bestrijdt vlooien

Als je dieren hebt, is de kans heel groot dat je ook met vlooien te maken gaat krijgen. Vlooien zitten overal en kunnen makkelijk bij je dier terecht komen. Een vlo kan zorgen voor veel jeuk bij je dier. Hierdoor gaat je dier veel krabben. Als een dier veel vlooien heeft, kan het dier zwak worden en ziek worden. Daarom is het ook belangrijk om de vlooien te bestrijden.

Als je te maken hebt met vlooien kat, kan het handig zijn om hier een pipet voor te gebruiken. Dit is een makkelijk toe te dienen middel dat ervoor zorgt dat je kat van alle vlooien af kan komen. Een pipet kan tussen de schouderbladen van de kat aangebracht worden. Deze stof zorgt ervoor dat alle vlooien op de kat dood gaan en er geen nieuwe vlooien komen. Een pipet moet een paar keer per jaar gebruikt worden.

Mijten in de oren 

Naast dat dieren te maken kunnen krijgen met vlooien, is de kans bij dieren ook aanwezig dat ze te maken krijgen met mijten in de oren. Vooral als je een dier hebt met grote oren, is de kans aanwezig dat ze te maken krijgen met oormijt. Dit zorgt ervoor dat een dier veel jeuk kan krijgen aan de oren en de oren kunnen hier ook kapot van gaan. Bij oormijt kat kan het daarom handig zijn om naar de dierenarts toe te stappen. Hierdoor kan dit namelijk opgelost worden.

Een hotspot bij een hond

Honden hebben nog wel eens de neiging om niet op te passen en de huid te beschadigen. Normaal is hierbij niets aan de hand. Als dit gaat ontsteken, is de kans aanwezig dat dit veel gaat jeuken voor de hond. Als de hond te maken krijgt met jeuk, gaat deze natuurlijk krabben. Doordat dit constant op dezelfde plek gedaan wordt, gaat de huid verder kapot en ontstaat er een kale plek.

Als je dit ziet bij je hond, is het handig om direct naar de dierenarts toe te gaan. Een hotspot hond kan best vaak voorkomen. Als je hier direct bij bent, kan het ook gemakkelijk voor je hond opgelost worden. Zo kan dit al opgelost worden door gebruik te maken van antibiotica. Door dit een tijdje te gebruiken wordt de ontsteking minder. Soms is het ook belangrijk om maatregelen tegen het krabben te nemen.