Bespaar op je planten door voor tweedehands planten te gaan

Planten en mensen delen een bijzondere band. Planten zijn de sleutel om verbinding te maken met de natuur in de wereld van vandaag. Net zoals alles verkrijgbaar is in tweedehandswinkels, kunnen planten ook worden gekocht bij deze tweedehands kwekerijen of van een particulier welke de planten van de hand wil doen voor een leuke prijs. Sommige planten zoals Bonsai, Waterlelies enz. zijn duur en kunnen daarom niet door iedereen worden betaald. Mensen die van planten en tuinieren houden, vinden tweedehands kwekerijen een uitstekende optie. Ze vinden hun geluk in planten en deze tweedehands winkels zijn helemaal op hun plaats. Deze hebben het aanplant percentage verhoogd en zijn betaalbaar voor mensen die op zoek zijn naar mooie planten in en om het huis of op kantoor.

Voordelen van planten in huis of kantoor

Het hebben van planten in huis heeft verschillende voordelen, zoals:

–    Je humeur verbeteren.

–    Vermindering van vermoeidheid.

–    Vermindering van stress en angst.

–    Verbetering van de kantoor prestaties en focus.

–    Het stimuleren van genezing.

–    Minimaliseert hoofdpijn door schone lucht te produceren

–    Verzacht de droge huid en ademhalingsproblemen door droge lucht.

De Bonsai

Een bonsai boompje kopen is een favoriet voor vele mensen en worden veel in huishoudens en op kantoor gespot. Het wordt geassocieerd met Feng Shui. Deze planten zijn erg duur en dus kun je terecht bij tweedehands kwekerijen. Het is een zeer betaalbare optie voor liefhebbers van planten. Bonsai-bloempotten zijn duur omdat ze meestal met de hand zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Oudere antieke potten of grotere potten kunnen ook kosten met zich meebrengen, maar is veel minder dan splinternieuwe.

 

De prijs van de bonsai planten hangt ook af van hoe oud de plant is. Hoe ouder de plant, hoe duurder deze is.

Waterlelies

Waterlelies zijn geliefd bij iedereen, maar niet iedereen kan het zich veroorloven om ze te kopen. Deze planten zijn overal te koop bij tweedehands of lokale kleine kwekerijen. Met een tweedehands bloem kun je tegen een betaalbare prijs je huis of vijver er prachtig uit laten zien. Ze zijn mooi, exotisch en aantrekkelijk. Waterlelies zijn ook erg belangrijk voor het ecosysteem. Hun aanwezigheid biedt belangrijke voordelen voor het ecosysteem. Ze creëren voedsel en onderdak voor zowel aquatische als niet-aquatische dieren in het wild. Deze planten voorzien bevers, bepaalde soorten kevers en bestuivers van belangrijke voedselbronnen en bieden daarnaast ook onderdak aan vissen. Mensen die geïnteresseerd zijn in het houden van mooie aquaria in of om het huis hebben planten nodig. De vijverplanten worden in het aquarium gehouden omdat ze de boel versieren en van toegevoegde waarde zijn wegens hun zuiverende en beschermende eigenschappen. Dit kan je een hoop geld kosten, maar zoals we eerder hebben besproken, hebben tweedehands kwekerijen goedkopere opties.