Hoe schilder je een buitenmuur?

Wanneer jij graag je huis een beetje wilt opknappen aan de buitenkant dan is het schilderen van een buitenmuur een hele mooie optie. Wanneer je de buitenmuur gaat verven dat je de muur ook nog eens beschermt tegen vochtdoorslag. Voor het verven moet je een voorstrijkmiddel gebruiken.

Wat tips om veilig aan het verven te gaan

Als de schilderklus gaat beginnen is het heel erg goed om een stevige trap te gebruiken die ook hoog genoeg komt. De treden moeten een antislip hebben en een beugel die ongeveer zestig centimeter is ongeveer. Heb je stevige schoenen aan dan sta je stevig. Wil je niet dat de trap wegzakt dan kun je een plankje onder iedere poot zetten. De trap is dan een stuk stabieler.

Een stappenplan om een buitenmuur te schilderen

Er zijn een aantal stappen die je doorloopt om de buitenmuur te verven met sigma verf.
Stap 1: Mos- en algen reiniger gebruiken voor de muur wanneer er groene aanslag zit op de muur.

Stap 2: Zorg dat de muur goed schoon gemaakt wordt. Dit kan met een hogedrukreiniger. De muur moet daarna goed drogen. Daarna verwijder je de stof van de muur met een zachte stoffer.

Stap 3: Wanneer de voegen brokkelig zijn krab de voegen er dan uit. Dit kan met een voegenkrabber.

Stap 4: Ga de uitgekrabde voegen weer vullen en neem ook grote gaten in de muur mee. Zorg dat de voegen en gaten in de muur goed opgedroogd zijn.

Stap 5: Zorg dat je de bodem afdekt met iets zodat niet alle verf op de grond terecht komt. Je voorkomt dan ook dat je met de kwast op de grond of aarde komt wanneer je de onderkant van de buitenmuur verft.

Stap 6: Ga de buitenmuur eerst bewerken met een voorstrijkmiddel. Deze moet geschikt zijn voor buitengebruik en heeft een droogtijd van ongeveer twaalf uur. Is de muur al geschilderd dan hoeft het niet met een voorstrijkmiddel.

Stap 7: Nu kan eindelijk de muur geverfd worden met sigma facade topcoat satin. Je kan met een roller sneller werken omdat je grote vlakken kan schilderen. Een muur schilderen is het beste tussen een temperatuur van tien en vijfentwintig graden. Zorg dat je voor je gaat verven de verf goed doorgeroerd hebt met een roerhoutje. De moeilijk bereikbare plekken en randen ga je eerst schilderen.

Stap 8: Wanneer je met de roller de grote vlakken gaat schilderen verdeel de muur dan denkbeeldig in vlakken van één vierkante meter in. Begin bovenaan en ga naar beneden en dan van links naar rechts werken.

Stap 9: Wil je een donkere onderrand verven? Schilder dan alleen de onderste dertig centimeter. Het mooiste is om dit in een donkere kleur te doen. Hier kunnen zwart, antraciet of bruin voor gebruikt kunnen worden. Dat het een donkere kleur is komt omdat opspattend vuil er niet snel op te zien is.

Hoeveel liter verf is er nodig?

Sigma facade topcoat satin schilder je één laag van vijf tot zeven vierkante meter per liter.