Zo geef jij oude spullen een tweede leven

Of we nu in onze kastjes kijken of op zolder, de kans dat hier tal van spulletjes liggen die we eigenlijk niet meer gebruiken is vrij groot. Vooral wanneer het voorjaar begint, zijn we met z’n allen druk bezig om ons huis weer spik en span te maken. Je kunt ervoor kiezen je verzameling met oude spullen naar de kringloop te brengen, maar wanneer je zelf een beetje creatief bent, kun je ze ook perfect een nieuw en tweede leven inblazen. Hoe je dit kunt doen, vertellen we je hier!

Nieuw kleurtje

Een kandelaar, vaasje of Waxinelichthouder. Met een nieuw fris kleurtje zien deze spullen er ineens een heel stuk leuker uit. Vaak zien we, dat wanneer mensen veranderen van stijl een bepaald item niet meer past binnen het interieur. Toch is dit ontzettend zonde, want door de waarde van het object op waarde in te schatten, biedt het zoveel meer kansen. Wat we namelijk steeds meer terug zien komen is mix en match of terwijl nieuw met oud. Oud wordt doorgaans ook wel vintage genoemd en zorgt voor een te gekke mix tussen verschillende stijlen. Wat dacht je van een design relaxstoel in combinatie met een oud kersenhout bijzettafel? Uiteraard is het wel belangrijk dat je oude meubels in goede staat zijn, dus even opschuren en een nieuwe laklaag is zeker aan te raden.

Verkoop je spullen

In Nederland zijn er naast enorm veel creatieve mensen helaas ook tal van mensen die iedere maand de eindjes aan elkaar moeten knopen. Waar velen van ons het gevoel hebben dat een object is afgeschreven, kan dit voor een ander nog jaren voor plezier zorgen. Zo kan het zijn, dat jij na verloop van tijd graag van een normale stoel wilt overstappen na een sta op stoel. De kans dat je huidige oude stoel niet meer in je huidige interieur past qua stijl en ook ruimte is aanzienlijk. Je kunt er dan voor kiezen je oude spullen direct weg te gooien, maar je kunt er ook een ander blij mee maken. Zo kun je ze te koop zetten om er zo zelf nog wat geld aan over te houden en je help een ander die tegen een mooi bedrag een ‘nieuwe’ stoel heeft.

Ruilen

Vroeger werd er niet anders gedaan dan ruilen. Tegenwoordig zien we het bijna niet meer voorkomen. Toch is dit de perfecte manier om je oude spullen een tweede leven in de blazen en ook jezelf hiermee te helpen. Hoe fijn is het, dat jij voornemens bent je relaxfauteuil weg te doen en diegene bijvoorbeeld een overbodige tuinslang heeft liggen waar ze niets meer mee doen? Wanneer je rondkijkt of zowel facebook, marktplaats of één van de andere vele platformen, dan zal je zien dat er tal van mogelijkheden zijn om bepaalde spullen te ruilen en zo een nieuw leven in te blazen.

De milieustraat

Helaas zijn sommige spullen niet meer geschikt om te verkopen of weg te geven. Om je spulletjes dan een goede bestemming te geven, is de milieustraat de perfecte oplossing. De milieustraat is een afvalverzamelpunt waar jij al je oude apparaten en meubels kwijt kunt. Door je oude spullen hier naartoe te brengen, zorg je ervoor dat deze materialen worden gerecycled. Dat betekend dat de levenscyclus van deze apparaten wordt verlengt en ze van je oude koelkast, oven of wasmachine misschien wel motorkap maken voor een nieuwe auto. Recyclen is dus van groot belang, niet alleen omdat onze grondstoffen langzaam beginnen op te raken, maar ook omdat het een stuk minder schadelijk is voor zowel mens als het milieu.