Zo geef jij je oude meubels een nieuw leven

Ben jij je meubels zat of zijn ze toe aan vervangingen, dan kun je er uiteraard voor kiezen ze te vervangen voor nieuwe meubels. Maar wist je, dat jij je oude meubels met wat creativiteit ook heel goed een nieuw leven in kunt blazen? Dus heb jij een kast, stoel of eventueel tafel waarvan je denkt dat deze aan vervanging toe is? Bedenk dan eerst eens wat je er eventueel allemaal nog mee kunt doen. We kunnen ons namelijk heel goed voorstellen, dat je wellicht nog geen idee hebt welke mogelijkheden je allemaal hebt. Speciaal daarom hebben we wat inspiratie voor je op een rijtje gezet, zodat jij je nieuwe meubels een nieuw leven kunt geven. Zo maak jij niet alleen jezelf of iemand anders blij, maar is het ook nog eens goed voor het milieu.

Pimpen

Het allerleukste is natuurlijk om je creativiteit de vrije loop te laten. Dus heb jij een saaie tafel, waarvan je denkt dat deze met een likje verf nog wel een ronde mee kan? Wacht dan niet en ga direct aan de slag. Niet alleen bespaard het je een hoop geld, maar is het ook nog eens een ontzettende leuke bezigheid op bijvoorbeeld een vrije middag. Sleep je oude meubels mee naar buiten en schuur ze eerst grondig. Zo zorg je, dat de oude laag wordt verwijderd en de nieuwe laag beter blijft hechten. Bepaal vervolgens wat voor kleur jij je meubels wilt geven.

Je kunt er zelfs voor kiezen je tafel een volledige nieuwe look te geven door er een gat in je tafel zagen om er vervolgens een sfeerhaard tafel van te maken of een cosi tafelhaard op te zetten. Perfect wanneer je tijdens de zomermaanden wat langer buiten wilt zitten. Ook kun je ervoor kiezen je meubels enkel alleen opnieuw in de lak te zetten. Zo behouden de originele staat en kunnen nog eenvoudig een flinke periode mee.

Kringloop

Heb jij meubels, waarvan je eigenlijk weet dat ze nog wel een flinke periode mee kunnen? Dan is het goed deze af te geven bij de kringloop. Op deze manier kun je mensen, die het niet zo breed hebben toch nog laten genieten van meubels die jij eigenlijk zat bent, maar nog in prima staat zijn. Wat we vaak zien, is dat we doorgaans onze meubels met een jaar of vijf wel zat zijn, terwijl de levensduur kan oplopen tot wel 10 jaar.

Ontzettend zonde om je meubels dan direct naar de stort te brengen, terwijl je er iemand anders nog blij mee kunt maken. Bij de kringloop kun jij je meubels kosteloos afleveren, mits deze in goede staat zijn uiteraard. Een bank met allerlei vlekken is natuurlijk niet de bedoeling. Een kleine beschadiging daarentegen wordt vaak nog wel geaccepteerd. Ook accessoires zijn enorm populair. Wat dacht je van een mooie tafelhaard rond de kerst. Geef je spullen een nieuw leven en breng ze naar de kringloop. Wat hoe fijn is het, dat je iemand die het misschien financieel niet zo breed heeft, kunt helpen met jouw oude meubels.