5 tips voor het kopen van meubels in een kringloop

Of je het nu een kringloopwinkel chique of vintage inrichting noemt, de sensatie van het vinden van unieke tweedehands meubels is moeilijk te verslaan. Kringloopmeubilair is geweldig voor mensen met een beperkt budget, mensen die items duurzaam willen hergebruiken en hergebruiken, en mensen die gewoon van een eclectische en unieke stijl houden. Stop dus snel je pasjeshouder in je broekzak zodat je meubels in een kringloopwinkel kunt kopen met behulp van de onderstaande tips. 

Ken je grenzen

Over het algemeen hebben tweedehands aankopen een beetje liefde nodig om hun goede eigenschappen terug naar boven te halen. Soms hebben ze echter veel liefde nodig. Als dit het geval is, zorg er dan voor dat je klaar en in staat bent om het project aan te pakken. Als je nieuw bent in het decoreren van vlooienmarkten, begin dan met iets eenvoudigs. Het is bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker om je schilderkunsten aan te scherpen op een kleine boekenkast dan op een sierlijke spiegel of dressoir.

Stel een begroting op

Natuurlijk, de beste plaats om bodemprijzen te vinden, is bij garageverkoop, rommelmarkten en kringloopwinkels. Maar dat betekent niet dat je niet nog steeds te veel kunt uitgeven als je niet voorzichtig bent. Een euro hier en een euro daar kunnen snel oplopen. Dus voordat je eropuit gaat, weet hoeveel je je kunt veroorloven en houd je aan dat bedrag als je gaat pinnen met de bankpas in je pasjeshouder dames. Overweeg contant geld mee te nemen in plaats van creditcards. Het is gemakkelijker om bij te houden hoeveel je uitgeeft, en sommige verkopers accepteren misschien toch alleen contant geld.

Wees voorbereid

Je weet nooit wanneer je langs een schat aan de kant van de weg rijdt of een garage sale of tweedehandswinkel tegenkomt die te mooi is om te laten liggen. Daarom moet je altijd je pasjeshouder heren meenemen! Bewaar ook een meetlint, elastische koorden en een oude handdoek of deken in de kofferbak van je auto. Op die manier kun je bepalen of die funky stoel in de hoek bij je bed past en kun je de kofferbak dichtmaken om ermee naar huis te rijden.

Laat je creativiteit de vrije loop

Als je je fantasie de vrije loop laat, is de kans veel groter dat je het goud onder het afval ziet verborgen. Houd een herbestemmingsdenken vast: hoe kun je dit item gebruiken op een manier die afwijkt van het oorspronkelijke doel? Een basdrum als nachtkastje? Een oude houten ladder als tijdschriftenrek? Vintage kleding als kunst aan de muur? The sky is the limit als je creatief bent.

Aarzel niet

Als je iets ziet dat je leuk vindt in een kringloopwinkel, aarzel dan niet met je aankoop. Wachten betekent dat je het item misschien kwijtraakt aan de volgende persoon die er genoeg van houdt om het ter plekke te kopen. Dat geldt zelfs nog meer bij een garage sale of rommelmarkt waar verkopers gemotiveerd zijn om te verkopen en klanten misschien geweldige deals gaan sluiten. Als je een item wilt, maar op dit moment geen manier hebt om het te vervoeren, vraag dan medewerkers om het voor je vast te houden in plaats van te hopen dat het er later zal zijn.