Tips voor tweedehands spullen voor je hond

Wanneer je net hebt besloten om een hond aan te schaffen, dan weet je natuurlijk ook dat hier vaak een flink prijskaartje aanhangt. De kans dat je dan iets minder budget hebt voor de randzaken is dan aanwezig. Je verkijkt je er namelijk vaak nogal op wat er allemaal nog bij komt kijken. Het is namelijk niet alleen een riem en een bench, maar uiteraard ook allerlei speeltjes, een dierenarts bezoek na enkele weken en eventueel nog een dierenverzekering. Alles bij elkaar maakt dit het ineens toch vaak een stuk duurder dan de mensen vooraf meestal incalculeren. Des te belangrijker dus om hier wel degelijk rekening mee te houden. Gelukkig hoef je niet alles nieuw te kopen en is tweedehandse natuurlijk ook een goede manier om alles in huis te halen. Wel is het belangrijk dat je goed kijkt naar welke spullen je wel of beter niet tweedehands kunt kopen.

De kringloop

Ondanks het feit dat de kringloop meestal alleen meubels is, zien we steeds vaker dat mensen ook hun overbodige spullen van hun huisdier naartoe doen. Dus ben je op zoek naar een bench of een mand voor je hond, dan is het geen gek idee om eens een kijkje te nemen bij de kringloop winkel. Je zult namelijk versteld staan van het aanbod wat ze er hebben. Uiteraard is de keuze niet zo groot als in de dierenwinkel, maar daar is de prijs dan natuurlijk ook na. De kosten die je namelijk maakt voor een nieuwe bench, zijn een stuk hoger, dan wanneer je voor een variant uit de kringloop gaat. Dus stel je hond krijgt op latere leeftijd te maken met een aandoening met de gewrichten bijvoorbeeld, dan is het wel zo fijn dat je de kosten van de glucosamine hond kunt dekken met de besparing van het aanschaffen van tweedehands spullen.

Marktplaats

Marktplaats, door velen ook wel een digitale kringloopwinkel genoemd, is natuurlijk bij uitstek geschikt om alles te vinden. Zo vind je hier niet alleen tweedehands spullen, maar bijvoorbeeld ook allerlei nieuwe producten die vaak maar een paar keer zijn gebruikt. De reden van verkoop is vaak omdat het niet meer terug kan of omdat ze vervelend genoeg de hond is overleden. Wat je dan ziet, is dat mensen het vaak voor een flink lager bedrag te koop zetten, waardoor jij zo goed als nieuwe spullen voor een prikkie kunt ophalen. Wel is het belangrijk dat wanneer je bijvoorbeeld ook een kussen neemt, je deze eerst goed uitwast. Zo kunnen er eventuele bacteri├źn in zitten of nog erger misschien wel grasaar. Belangrijk om rekening mee te houden dus. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je hond last krijg van vlooien of andere vervelende beestjes.

Ook ideaal voor katten

Niet alleen kun je natuurlijk prima tweedehands spullen kopen voor je hond. Voor een kat is dit ook heel goed mogelijk. Hierbij kun je denken aan een kattenbak, maar ook misschien wel een krabpaal. Wel is het belangrijk dat je zeker weet dat alles goed schoon is voordat je het gebruikt. Is dit niet het geval, dan kan het zijn dat je kat last krijgt van niesziekte kat en dat is iets wat je natuurlijk absoluut niet wilt.