Kringloopwinkel Volendam Noppes

Kringloopwinkel Volendam Noppes. Eind 2013 heeft Noppes haar 7e kringloopwinkel in Volendam geopend. Het grote gebouw (> 1500 m2) heeft 2 etages en vindt u op het Bedrijventerrein Julianaweg, Volendam. De bekende Noppes knalroze accenten en witgeschilderede houten stellingkasten ontbreken ook in deze kringloop natuurlijk niet. Er is voldoende gratis parkeerruimte in buurt.
Ga direct naar het verslag of bekijk de foto’s
 Kringloopwinkel Volendam Noppes

Kringloopwinkel Volendam Noppes

Julianaweg 131
1131 DH  Volendam

tel:  0299-748200

Openingstijden:

ma-vrij 9.00 – 18.00
za 9.00 -17.00
do koopavond tot 21.00
Zondag (Zie voor openstellingen activiteitenkalender)

 

Indeling en sortering bij Kringloopwinkel Volendam Noppes

Er zijn 2 etages, de begane grond waar we links de uitgebreide kleding en aan de rechterkant de (huiskamer) meubelen vinden. En in een grotere hal aan de achterkant, het wat meer ‘ongeregelde goed’: Elektronica, gereedschap & tuinspullen, sportartikelen en dingen als bedden en beddengoed, gordijnen, kasten, wat speelgoed etc. Boven staan de platen & boeken, kerstafdeling, speelgoed en vinden we de glas- en serviesafdeling.

Kleding

Noppes heeft een zeer verzorgde kledingafdeling met overzichtelijk in de rekken items bij elkaar. U betaalt bij Kringloopwinkel Volendam Noppes zo’n € 4,50 voor een herenoverhemd, een kinderspijkerjack zagen we voor € 4,00, rokjes Zijn er ook rond de € 4,00. Alles in keurige staat.

Speelgoed

Zoals vaak is deze afdeling een beetje het spreekwoordelijke stiefkindje. Beetje rommelig, matig aanbod, veel puzzels, geen idee of die dan compleet zijn, als het allemaal op rommelige stapels in de kasten staat wekt dat bij ons geen vertrouwen in elk geval.

Kringloopwinkel Volendam Noppes

Meubels

Alle meubels staan op de begane grond en varieert van zeer modern tot zeer ouderwets. Een duidelijk versleten groen bankje voor € 20,00 en ene gloednieuw ogende grote bank voor € 600,00

Servies

Bij Kringloopwinkel Volendam Noppes is aan de presentatie nog niet heel erg veel aandacht besteed. Het servies staat bij elkaar en het glas bij elkaar, maar verder niet echt mooie presentaties zoals we dat bij andere winkels regelmatig zien. De kasten zijn ook nog een beetje leeg en net als bij andere Noppeswinkels is het blijkbaar toch lastig om van de serviesafdeling echt iets leuks te maken. (zie bijvoorbeeld Weesp!)

Boeken en platen

Beide afdelingen zijn verzorgd en overzichtelijk. Boeken en platen zijn prima gesorteerd. Sommige boeken zijn plat uitgestald in kraampjes, wat een gezellig effect geeft  (boekenmarkt) en uitnodigt tot pakken en bladeren. Op de leesafdeling ook een fijne leestafel zodat je lekker even kan gaan zitten om je boek door te bladeren. Deze afdeling ligt naast de bar, dus men kan er ook nog een kopje koffie of thee bij bestellen!

Bruingoed en witgoed

Beneden in de hal achterin vinden we elektronica: tv’s, koelkasten etc.

Prijs-kwaliteitverhouding

Bij Noppes zijn de prijzen redelijk tot aan de dure kant, vooral (grotere) wat ouderwetse meubelen vinden we te prijzig.

Personeel

Noppes is een onafhankelijke stichting met een ANBI status die als doel heeft om mensen met een arbeidshandicap of grote afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. De winkel in Volendam gaat biedt werk aan meer dan vijfentwintig personeelsleden vanuit Baanstede die vooral uit Edam-Volendam komen.

Kringloopwinkel Volendam Noppes heeft

  • een of meer paskamers
  • een of meer bezoekerstoiletten
  • winkelmandjes en/of wagentjes
  • boven een ‘café’ waar koffie en thee verkrijgbaar is
  • regelmatig een Repair Café

Bijzonderheden of andere opmerkingen

Dit is de 7e winkel van Noppes. Spullen aanbieden of gratis laten ophalen kan werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur. U kunt uw spullen ook via de website aanmelden.
Volg de actualiteiten van Noppes via de Facebook Pagina

Opvallend item

Kleurig serviesje € 15,00,  zie foto’s

Zelf gekocht bij Kringloopwinkel Volendam Noppes

LP: René Frank, Leef jong, leef wild € 1,00

Foto’s van Kringloopwinkel Volendam Noppes