Kringloopwinkel Alkmaar

Kringloopwinkel Alkmaar. Deze particuliere kringloopwinkel vindt u op een industrieterrein langs het spoor. Het pand heeft een 1e etage die alleen met trappen te bereiken is. het is nogal een volle winkel, veel artikelen passen niet in de kasten en staan los op de grond. Mooie kledingafdeling.  Let op, Kringloopwinkel Alkmaar is op nummer 30. Niet te verwarren met de winkel van Rataplan even verderop.  Parkeren langs de weg, kan maar is vaak erg druk!
Ga direct naar het verslag of bekijk de foto’s
Zemanta Related Posts Thumbnail

Kringloopwinkel Alkmaar

Zijperstraat 30
1823 CX  Alkmaar
Tel: 072-520 50 50

Openingstijden:
ma t/m vr 9.00 – 18.00 uur
za 10.00 – 17.00 uur

Indeling en sortering van Kringloopwinkel Alkmaar

BG: kleding, servies en kleingoed, elektronica, wit- en bruingoed.
1e etage: eethoeken, boeken/platen en de ‘onaantrekkelijke’ waar als lattenbodems, fietsen en andere dingen met wielen. Groot aanbod rollators.

Kleding

De kledingafdeling van Kringloopwinkel Alkmaar is wel opvallend door de chique kledingrekken. Deze presentatie zie je niet vaak in kringloopwinkels. De kleding is ook prima en goed geprijsd. Een beetje muffe geur stijgt er wel uit op maar daar schijnen kringloopwinkels een patent op te hebben.

Speelgoed

Meubels

De banken zijn wel in sets opgesteld maar er is weinig loopruimte tussen de meubels. Opvallend hoge meubelprijzen bij Kringloopwinkel Alkmaar in vergelijking met andere kringloopwinkels. Met de kwaliteit is overigens niks mis.

Servies

Het servies is gepresenteerd op en in grote kasten die uitpuilen. Het glaswerk is nauwelijks gesorteerd op soort. Zoekt u een bierglas dan moet u de hele glazenkast afstruinen.

Boeken en platen

De platen zijn onduidelijk geprijsd bij Kringloopwinkel Alkmaar, bij navraag bleek een weekaanduiding en prijs op het etiketje te staan. Als een plaat te lang in de bak staat wordt deze verwijderd. De prijzen voor platen zijn echt te hoog.
De boekenafdeling is wel gerubriceerd en de prijzen van boeken zijn laag tot redelijk.

Bruingoed en witgoed

Redelijk aanbod tegen een goede prijs.

Prijs-kwaliteitverhouding

Gemengde prijzen, de meubels en platen zijn echt veel te duur, geen idee wat daar de reden van is?

Personeel

Vriendelijk.

Kringloopwinkel Alkmaar heeft

een of meer paskamers
geen koffiehoek
geen versnaperingen
geen bezoekerstoiletten
geen apart invalidentoilet
een bovenverdieping zonder lift of voorziening voor gehandicapten
winkelmandjes en/of wagentjes
gratis inpak- en/of verpakkingsmateriaal
een website

Bijzonderheden of andere opmerkingen

Geen

Opvallend item

Geen

Zelf gekocht bij Kringloopwinkel Alkmaar

set nieuwe dunne kaarsjes € 0,40

Foto’s van Kringloopwinkel Alkmaar

8 gedachten over “Kringloopwinkel Alkmaar”

 1. ☆☆☆☆☆

  Het is jammer dat iedereen alleen maar een bericht inzend als hij/zij iets te klagen heeft. Ik zelf vind dit een van de gezelligste kringloopwinkels in Noord-Holland om rond te snuffelen. Zelf heb ik laatst nog een aantal kledingstukken gekocht voor een mooie prijs. Bij kringloopwinkel Alkmaar betaal je misschien wel iets meer voor je kleding, maar daar in tegen is de kwaliteit stukken beter en het is veel al merkkleding. Voor de mensen die ik hier hoor klagen vergelijk een product van een andere winkel wel met een vergelijkbaar product van kringloopwinkel Alkmaar. Dus niet een broek van 4,- euro onbekend merk (bij een willekeurige kringloop) met een broek merk (diesel) super staat van 7,50,- bij kringloopwinkel Alkmaar.

  Aldus een super tevreden klant!

  Groet Robert

 2. ☆☆☆☆☆

  Deze kringloopwinkel reserveert niks als je iets graag de volgende dag op wilt halen. “Daar beginnen we niet aan”, wordt er onvriendelijk gezegd.
  En als je dan zegt dat je niet zomaar belt maar het artikel graag wilt hebben dan is het: “Ja,dat zegt iedereen”!
  “Dus je wilt het niet voor me wegzetten?”
  “Nee,dat doen we niet, als je komt en het is nog niet verkocht kun je het alsnog kopen”! 

  Deze winkel verliest daardoor weer een klant!

 3. ☆☆☆☆☆

  Inderdaad, de prijzen, vooral van de kleding zijn over het algemeen veel te hoog. Prijs-kwaliteitverhouding klopt wat dat betreft niet. Jammer, want voor een paar jaar geleden was het een interessante kledingafdeling. Heb het idee dat dit een aflopende zaak is, zeker gezien de prijzen bij de buren (Rataplan).Zo ongeveer de helft goedkoper, dus voor de mensen met een kleine beurs, veel interessanter! Jammer!

  gr Tanyia

 4. ☆☆☆☆☆

  Dit is dus géén kringloopwinkel in de zin waaronder de gemiddelde burger hem verstaat. Het is een retecommercieel bedrijf. Probleem daarbij is dat als je in een antiekwinkel komt je namelijk wel kan onderhandelen over prijzen en hier zijn de items te hoog geprijsd en wordt er gerekend of je in een gewone winkel bent.
  Mijn tip: rij die paar meter verder en ga naar de Rataplan of ga naar de KOOK in het Victoriapark. De mensen zijn aardiger, er zijn leukere dingen te koop voor leuke prijzen en last but not least de opbrengst gaat naar goede doelen!!

 5. ☆☆☆☆☆

  Van alle kringloopwinkels die ik in mijn leven bezocht tot nu toe is dit echt de aller aller slechtste. Slechte prijsvoering, onduidelijk prijsvoering en het assortiment is echt dramatisch… en dat in mijn eigen stadje… Gelukkig is er nu ook een nieuwe gekomen en nog wel in dezelfde straat, daar kon ik vandaag wel allerlei leuks vinden… Rataplan heet het en die zal hier ook nog wel komen te staan denk ik.

 6. ☆☆☆☆☆

  Schrikbarend hoge meubelprijzen. veel meubels nieuw (afdankertjes/showmodellen meubelzaken?)

  • ☆☆☆☆☆

   Van Rataplan hebben wij al meerdere vestigingen bezocht. Den Helder, Heerhugowaard en Schagen. Die zijn niet allemaal even goed, het zijn heel diverse winkels. De laatste aanwinst in Alkmaar hebben we 16 febr. 2009 bezocht.
   Wel jammer dat je zo ontzettend negatief doet over de winkel op Zijperstraat 30, de prijzen van de meubels zijn inderdaad erg hoog (bij Rataplan ook trouwens) qua aanbod is het verder een vrij ‘gemiddelde’ winkel.
   AK

Reacties zijn gesloten.