Kringloopwinkel Amsterdam Juttersdok-Oost

Kringloopwinkel Amsterdam Juttersdok-Oost. In deze winkel in Amsterdam Oost is er een enorm verschil tussen beneden en boven. Op de benedenverdieping was het nogal onoverzichtelijk*. Bovendien zijn vloeren en wanden slecht en zwaar beschadigd. Het lijkt beneden meer op een dumpplek dan op een winkel. Boven is het echter een stuk aangenamer, met een heus computercentrum. De boeken-, platen- en kledingafdeling boven zijn ook veel beter. LET OP: Neem uw pinpas mee, men accepteert geen contant geld. Lees ook de reactie van Dhr. Antonisse
Ga direct naar het verslag of bekijk de foto’s
Kringloopwinkel Amsterdam Juttersdok-Oost

Kringloopwinkel Amsterdam Juttersdok-Oost

Zeeburgerpad 90-99
1019 AD Amsterdam
tel: 020-6892899

Openingstijden
ma – za 9.30 – 17.00

Indeling en sortering

Er is beneden nauwelijks aandacht besteed aan presentatie bij Kringloopwinkel Amsterdam Juttersdok-Oost. Het is, volgens ons, niet erg aantrekkelijk om eens overal langs te lopen maar misschien zijn er mensen die dit wel leuk vinden?

Kleding

Boven is een goed verzorgde kledingafdeling. Bij Kringloopwinkel Amsterdam Juttersdok-Oost is duidelijk iemand met plezier aan het werk.

Speelgoed

Meubels

Omdat alle meubelen beneden zo dicht op elkaar zijn gepropt wordt de doorgang flink belemmerd. Er staan over het algemeen echt afgedankte meubels en kapotte spullen. Dat wekt geen vertrouwen. Minder artikelen aanbieden met meer kwaliteit bij Kringloopwinkel Amsterdam Juttersdok-Oost zou veel beter zijn.

Servies

Het serviesgoed staat zo’n beetje bij elkaar, maar het is nauwelijks uitgesorteerd op glazen, mokken, kop en schotel. Flink zoeken dus.

Boeken en platen

Kringloopwinkel Amsterdam Juttersdok-Oost heeft boven een uitgebreide boeken- en platencollectie. De lp’s staan gerubriceerd in kratten, waarop labels met genres zijn aangebracht. Er is een groot aanbod en ook staat er apparatuur om lp’s en cd’s te kunnen afluisteren. De prijzen zijn laag, vooral de singles: € 0,25.
De boekenkasten zijn goed ingedeeld, maar overal staan dozen met boeken die er niet meer in passen, wat een rommelig geheel geeft. De boeken zijn meer dan redelijk geprijsd. Er zijn goede leestafels.

Bruingoed en witgoed

De versterkers, cassettedecks en cd-spelers staan bij elkaar in één kast en zijn gecontroleerd op functioneren, maar zijn in verhouding met andere kringloopwinkels vrij duur.

Prijs-kwaliteitverhouding

Het aanbod beneden is van matige kwaliteit, waardoor iets al snel te duur is. Maar áls je iets vindt waar je al lang naar op zoek bent, is het ongetwijfeld betaalbaar.

Personeel

Er is behalve een kassa boven en beneden ook een infobalie. Op de afdeling inname is veel personeel aanwezig. Het personeel bij de kassa maakt een verveelde indruk. De man achter kassa beneden loert lekker met een verrekijker naar buiten. Gezien de aanwezige puinzooi kun je toch niet stellen dat er bij Kringloopwinkel Amsterdam Juttersdok-Oost te weinig te doen valt?

Kringloopwinkel Amsterdam Juttersdok-Oost heeft

een of meer paskamers een koffiehoek ook versnaperingen (of via automaat) een of meer bezoekerstoiletten een bovenverdieping zonder lift of voorziening voor gehandicapten winkelmandjes en/of wagentjes gratis inpak- en/of verpakkingsmateriaal een website nog andere diensten (zie bijzonderheden)

Bijzonderheden of andere opmerkingen

+ De computers boven zijn per uur te gebruiken.
+ Installeren Linux op uw PC en zijn tevens vraagbaak.
– Toilet stonk erg

Opvallend item

Zelf gekocht

EP: Peter Blanker – Zingt anti-militaire liedjes van Boris Vian € 0,25
EP: Boudewijn de Groot – Strand € 0,25
Single: Karin Kent – Jelle sal wel sien € 0,25
LP: Diverse artiesten – Opzij plaat € 1,00

Foto’s van Kringloopwinkel Amsterdam Juttersdok-Oost

16 gedachten over “Kringloopwinkel Amsterdam Juttersdok-Oost”

 1. ☆☆☆☆☆

  Morgen, 21 maart 2012, zijn wij jarig. Ik dank al onze vrijwilligers hartelijk voor hun inzet. Juttersdok is geen kringloopbedrijf. Zij is een maatschappelijke organisatie die ruimte geeft om te werken, te ontmoet, te leren en te helpen. Het hergebruik van uw overtollige huisraad levert enorm veel werk op. Het middel om te werken aan een fijne leefomgeving voor iedereen! Wij zijn een zeer toegankelijke werkplek. Wij sluiten niemand uit om mee te doen. In Zeeburg werken deze week 74 Jutters.  Daar zijn wij onze klanten en leveranciers erkentelijk voor, inmiddels alweer 19 jaar.

  • ☆☆☆☆☆

   Het was een super leuke dag. Ikzelf was in onze nieuwste vestiging in de Haarlemmermeer, Cruquius, waar wij een feestmarkt hadden georganiseerd met zweefmolen, sminck, 2 clowns, allerlei andere activiteiten voor kinderen en uiteraard de kop van Jut. Meer dan honderd blije kinderhoofdjes. Daar doen wij het dan uiteindelijk voor!

 2. ☆☆☆☆☆

  L.S.
  ik heb een bericht gestuurd onlangs daar heb ik het over te dure prijs van een cassette dek , de prijs is alleen geen 45 maar 35 euro voor een Onkyo dek
  nog steeds veel te duur voor een medium wat allang achterhaald is en alleen interresant is voor de mensen die af en toe nog een cassette af willen spelen.
  Het gaat ook niet om een topdek
  PC afdeling lijkt ook vandaag 08-13-12 opgeheven te zijn

 3. ☆☆☆☆☆

  L.S.
  ik kom ongeveer 2 keer per maand in juttersdok en weet niet van personeels en leidings wisselingen .
  Heb altijd al vreemd gevonden hoe de prijzen van spullen te hoog werden ingeschat.  
  Bijvoorbeeld de laatste weken een Cassettedek van onkyo aan bieden voor 45 euro!!!!!!!?????? ik was regelmatig afnemer van audiospullen ,maar moest vaak terug omdat er defecten waren.
  Ook de pc prijzen waren veel te hoog , zelfs in winkels in jan evertsenstraat en buurt van ten kate markt , kan je voor 40 euro een pc kopen en dan krijg je nog service ook als er een probleem is en is er geen opgedrongen besturingssysteem.
  Maar dit probleem is nu opgelost want er wordt haast geen PC of Mac meer aangeboden en lijkt het een gesloten afdeling.
  Ja en alleen maar pinnen ???? denk dat daardoor ook veel clienten afhaken.
  controle is nodig in een winkel ook met pin alleen , regel goed wat personeel zelf koopt zodat er ook nog wat interresants voor de winkel overblijft 

 4. ☆☆☆☆☆

   
  Een kort berichtje van een voormalig vaste klant!
  Sinds een bepaalde tijd wordt het steeds minder en minder bij Juttersdok aan het Zeeburgerpad.
  Dit komt hoofdzakelijk door de nieuwe leiding die het bedrijf gekregen heeft, en dat is geen positieve zaak!
  Ik ben nu als vaste klant, die Eén soms twee keer per week (meestal op dinsdag en zaterdag) even langskomt, voor de 5e à 6e keer met niets weer weggegaan.
  De reden hiervoor is dat er, zoals gezegd, erg weinig wordt aangeleverd.
  Ik weet nu, na eigen ervaring en verhalen van insiders, dat dit onzin is, en dat er een beetje een eigen handeltje wordt gedreven door bepaalde personeelsleden van Juttersdok.
  Het is nu al een aantal maanden dat alleen de rommel blijft staan, en dat de mooie platen (want ik heb het nu even over de langspeelplaten) via bepaalde contacten uit het filiaal verdwijnen, om via dat eigen handeltje verkocht te worden.
  Hetgeen dat blijft staan is, net als schuurpapier, niet aangeraden om te spelen om onze waardevolle platenspelers.
  Bepaalde soorten muziek kom je niet tegen, en dat is onmogelijk te wijten aan het simpelweg niet binnenkomen van deze soorten muziek.
  Ook het “Collectors Items” verhaal is absurd. Er staan platen bij die absoluut geen collectors items zijn, maar er wel voor verkocht worden (je moet dan denken aan ongeveer 4 euro per plaat). Deze prijzen kom je alleen tegen bij winkels als Record Friend aan de St. Antonie Breestraat, alleen is de kwaliteit daar wel goed. Bij JD zit de kwaliteit steeds vaker aan die van schuurpapier.
  De nieuwe leiding doet er zeer zeker ook geen goed aan!
  Meneer Arie gaat binnenkort weg bij JD, en is/wordt vervangen door ene Frank.
  Ik ben, en andere klanten met mij, getuige van geweest hoe deze Frank het personeel terecht wijst (onterecht of niet) en afblaft waar de klanten bij zijn.
  Een beschamende vertoning die hij, als hij een echte filiaalmanager zou zijn, op een andere manier had moeten doen.
  Het is nu al een lange tijd merkbaar dat sinds hij FM is het personeel steeds meer met onvrede werkt (met een stijl die niet zou misstaan in het oude Oost-Duitsland).
  Misschien denkt de leiding dat dit alleen gezegd wordt doordat ik een vriendje zou zijn, maar dat is aperte onzin! Als er iemand is die het vriendjespolitiek principe hanteert dan is het Frank wel!
  Ik heb altijd geleerd dat je je personeel achter je moet hebben, en niet tegen je.
  Het is ook niet zo dat hij meer betaald krijgt dan de andere personeelsleden, want ook hij werkt voor Pantar, en krijgt maar een paar euro vergoeding. Waar die Stasi-achtige manier van regeren ook vandaan komt, is niet te vatten.
  Ik ben nu na ongeveer 6 jaar klant te zijn geweest gewoon een bekend gezicht geworden, en het vaste personeel van vooral de zaterdag ook een leuke ploeg waarbij je je welkom voelt.
  Echter door de nieuwe leiding is dit veranderd in een schamele vertoning, en het gevolg hiervan is, dat het personeel langzaam maar zeker weg gaat naar een ander filiaal.
  Dit kan toch niet de bedoeling zijn? Of wel?, het lijkt mij niet.
  Bepaalde personeelsleden mogen niet meer doen wat ze eerder wel deden, mogelijk omdat dit het “handeltje” in de weg staat!
  Ik denk dat er binnen JD een bepaald aantal personen zijn, en dat denken wordt steeds meer bevestigd, die zoals eerder gezegd een eigen handeltje drijven, en dat daarom de mooie dingen niet te vinden zijn bij JD (op Zeeburgerpad).
  Toen ik naar buiten liep, liep ik voorbij een oude houten kast, geen specifieke makelij, waarvoor zonder blikken of blozen maar liefst 325 euro gevraagd wordt!
  Waar is het kringloop principe gebleven? Bij JD is het het erg ver te zoeken! Maak er dan gewoon een tweedehands winkel van, maar waarschijnlijk komt de subsidie dan helemaal te vervallen.
  Een ding is zeker, ik ben vaste klant af bij JD, en ik weet vele anderen met mij.
  Gek toch dat dit allemaal is gaan spelen toen de nieuwe filiaalmanager is begonnen, bij Arie speelde dit niet, en was het zeer zeker een betere en gezelligere winkel.
  Zou Dhr. Ruud Antonisse dit nu echt goedkeuren, of gebeurt dit zonder zijn medeweten?
  Ik ben ook zeer benieuwd of dit bericht geplaatst wordt, want ik weet van andere personen dat hun bericht(en) niet geplaatst zijn, waarschijnlijk omdat ze niet echt positief waren.
  Dit noemen ze “CENSUUR”, en is niet meet van deze tijd waarin er vrijheid van meningsuiting is! Tenminste dat zou zo moeten zijn!
  Ik kan nog lang doorgaan, maar het is voor mij duidelijk!
  Ik ga of naar een ander filiaal, of naar een andere kringloop winkel waar het beter vertoeven is!
  Waarom laat Ruud Antonisse dit gebeuren? Is hij erop uit om JD kapot te maken door de verkeerde mensen aan te nemen?
  Zoals gezegd, ik been zeer benieuwd of dit bericht geplaatst wordt, want censuur is zeer zeker van toepassing bij JD.
  De mensen die hierover gaan schijnen inmiddels “vriendjes” geworden te zijn van de nieuwe leiding, en dus zullen negatieven berichten niet geplaatst worden.
  Ik zal dit bericht ook uitprinten, en achter laten bij JD, zodat het personeel in ieder geval weet wat er gezegd wordt!
  Positieve of negatieve kritiek, doe hier iets mee! Ontloop het niet, dat pakt verkeerd uit!
  Het kan niet erg worden dan het nu is!
  ZONDE, zeer zeer zonde.

  • ☆☆☆☆☆

   Inmiddels contact gehad met deze reageerder. Enkele reacties zijn inderdaad door ons geweigerd. Wij hadden daar een goede reden voor: Dat waren nogal grove en bovendien anoniem geposte reacties.
   Aangezien wij geen enkele band hebben met welke winkel dan ook, behouden wij ons altijd het recht voor om -ook zonder opgaaf van reden- reacties te weigeren.

   Deze reactie is wat ons betreft tekenend voor de berichten die wij over Juttersdok ontvangen.

 5. ☆☆☆☆☆

  Sinds ze alle oude gezichten van het personeel hebben vervangen, is het nu ook direct een stuk minder gezellig. 
  Het personeel dat er nu staat, spreek niet of nauwelijks Nederlands, en is ook niet echt vriendelijk. Geen positief besluit om dit te doen, hopelijk verandert dit weer snel. 
  Rob, Joop, John en nog een paar van de oude bezetting moeten terug, en de bezetting van nu moet maar weer gauw weg. 
  Het is nu allemaal erg kil en onpersoonlijk. Ik kom/kwam er zeer regelmatig, maar dit is de laatste tijd al aanzienlijk minder geworden, puur door deze situatie! Ik kan mij niet voorstellen dat dit de bedoeling is geweest van Dhr. Antonisse, en heeft ook niets te maken met minder subsidie.
   
  Het is gewoon een domme beslissing geweest!
  Hard maar waar!

 6. ☆☆☆☆☆

  Ze gaan per april 2011 ’s middags al om 17.00 dicht (zie ook hun eigen website)

 7. ☆☆☆☆☆

  Ha bezoekers die een recensie zoeken van het Juttersdok…

  Ik kom uit Hilversum en heb er een hele omweg voor moeten maken (stapte in de verkeerde bus, dus heb er véél te lang over gedaan..) Maar goed, het was de moeite waard!!
  Ik heb 15 Suske & Wiske stripboeken voor €3,75 en drie puntgave boeken (1 modeboek en twee romans) voor €2,75 meegekregen. 

  Maar leest u nog even verder als een recensie van de kledingafdeling u interesseert: die staat namelijk nog niet echt op deze site.
  Ik kwam binnen en zag direct aan mijn rechterhand keurige stellage’s met kledingrekken staan. Het was zo netjes allemaal, ik stond versteld. Toch wist ik één moment echt niet waar te beginnen, ik denk dat het komt door de sortering op kleur van de bovenstukken die ik zag.. Het is handiger wanneer de bovenstukken op soort worden geselecteerd, dan lijkt het minder één ‘meuk’… Op shirts, vesten, pullovers, blazers etc. dus.
  Maar er waren verderop ook rekken met de langere vesten/jurken, met blousen, rokken, broeken en jassen die dus wel netjes op die onderwerpen waren gesorteerd hoor, en het kan ook een persoonlijk dingetje zijn…

  De schoenenkast heeft het standaard repertoire van kringloopschoenen, oud en uit de mode. Daar ben ik dus gauw aan voorbij gegaan.

  De shawls wilde ik eigenlijk niet bekijken omdat ik er al zoveel heb, alleen als het dus bijzonder was mocht ik er van mij zelf wel voor die €0,50 van gaan kopen.. En natuurlijk iets bijzonders gevonden: een Hermès shawl… Weet niet zeker of het een echte is, maar voor dat geld ga ik het mij nog geeneens afvragen…!!! Hij is heel mooi met een soort kalender in een ronde lijst vorm… Falling in love with it!!

  Verder hingen er boven de bak met tasjes (naast de shawls) stropdassen, waarvan er één direct in het oog sprong: een effen limegroene zijden exemplaar.. Ik twijfelde en voelde of het echt zou zijn…  Wauw, heerlijk stofje, even checken aan de achterzijde wat het onderhoudsetiket aangaf… En ipv 100% zijde (wat het ook is toen ik later beter keek), zag ik Hugo Boss staan… Dus nu heb ik er een mooie das voor vriendlief bij die geen €60,- kost wat ze normaliter dus kosten bij HB, maar voor €0,50..!!! Kijk, dat noem ik het echte kringloop-gevoel, daar word ik nou zóó blij van!!!

  Van het Duitse Betty Barclay vond ik een gilet van een bruingroene taftzijde voor €2,-… Van Marc O’Polo een trui in marinekleur met witte strepen en drie knopen op de schouder voor €3,50… en last but not least: de jassen..

  Een schitterende coat van het Engelse merk Marks and Spencer… Maar er stond nog iets boven in kleine letters: ‘St Michael from’ en daaronder pas ‘Marks and Spencer’… Natuurlijk was ik heel nieuwsgierig en ik heb een beetje research gedaan op internet: tussen 1928 en 2000 schijnt dat een lijn te zijn geweest bij Marks and Spencer, die na 2000 geheel in Marks and Spencer op is gegaan.. Wauw, dat betekend dat ik minimaal een elf jaar, en misschien al veel oudere jas op de kop heb getikt.. Geinteresseerd hoeveel ik daarvoor kwijt was? Ik was inmiddels opgeteld €6,50 kwijt, en er stond geen prijskaartje in de jas.. Ik liet me dus maar verassen bij de kasse, en die meneer zei: “Ik maak er een tientje van, oké?!” Natuurlijk had ik daar geen enkel probleem mee, dat is dus gewoon drie en een halve euro voor een prachtige camel coat..!! Ik kan er echt nog steeds niet over uit…….

  En sorry dat de recensie zo lang is geworden, ik zou zeggen: doe er je voordeel mee, en zoek vooral heel goed overal tussen!!

 8. ☆☆☆☆☆

  Allereerst mijn complimenten voor een landelijk overzicht van kringloopwinkels in Nederland. Daar kan de branchevereniging nog wat van leren.

  Wel zou ik het op prijs stellen dat, indien er een verslag wordt gemaakt, er ook op wordt gelet of betreffende kringloopwinkel iets doet met de aanbevelingen of opmerkingen. Wij letten daar wel op namelijk en het is toch een beetje jammer dat de huidige zeer overzichtelijke winkel op het Zeeburgerpad niet opnieuw is bezocht.
  Wat het pinnen betreft kan ik u melden dat verreweg het grootste deel van onze klanten en vrijwillige Jutters zeer content zijn. Onze omzet is juist gestegen en de veiligheid van onze medewerkers gaat voor alles. In Amsterdam worden vrijwel dagelijks winkels overvallen. En wij hebben hier ook onze lessen gehad. Bij ons is geen geld meer te halen. Ik zou zeggen laat uw portemonnee thuis, u kunt pinnen.

  Ruud Antonisse

  • ☆☆☆☆☆

   We gaan jullie onmiddellijk op de lijst zetten voor een herbezoek!

   Goed dat we nu weten dat de situatie sterk verbeterd is. En natuurlijk verdienen jullie dan ook een verslag dat daar recht aan doet!

    

   Hartelijk dank voor uw reactie en tot ziens!

   Anna-Karina

 9. ☆☆☆☆☆

  Ik kom graag in het Juttersdok, lekker snuffelen tussen de boeken. Mijn focus is Nederlandse literatuur en non-fictie, van geschiedenis tot schaken tot spiritualiteit. Ik kom vaak met leuke en goedkope boeken thuis.

  De lage prijs van de boeken komt ook omdat ze niet op volgorde staan. Ga je ze op volgorde zetten, dan gaat ook de prijs omhoog, dat kost immers veel werk. Ik heb er al respect voor dat ze proberen om Nederlands en vertaald verschillend neer te zetten. Wil je dat echt goed doen dan moet je eigenlijk een kenner zijn.

 10. ☆☆☆☆☆

  Ik was een regelmatige klant bij Juttersdok, meestal voor langspeelplaten, maar de laatste tijd wordt het steeds minder en minder, minder nog eigenlijk.

  Het begon al met de kwestie dat er alleen nog maar gepind kan worden. Dit was blijkbaar nodig omdat er, volgens een personeelslid, teveel gestolen zou worden uit de kassa. En als de mensen niet kunnen of willen pinnen en contant willen betalen, dan geeft het personeel een reactie die nogal kribbig overkomt, in de trant van zo is het nou eenmaal, en als je klachten hebt, dan moet je maar een e-mail sturen! Niet echt vriendelijk tegenover de klanten (mensen die, laten we eerlijk zijn, toch al niet veel uit te geven hebben, ik ben er een van).

  De constante verplaatsing/indeling van de bovenverdieping maakt het er ook niet leuker op, het blijft hierdoor nog steeds even rommelig (je moet voor veel platen en singles constant op je knieën zitten, iets dat niet voor iedereen altijd even makkelijk is).
  De collectie wordt ook nauwelijks uitgebreid, en dat ligt niet alleen aan de aanvoer van voorraad.
  Mij zien ze er niet meer, jammer maar helaas, want ik heb er in het verleden veel uitgegeven. Het lijkt mij dat ze bij Juttersdok eens met z`n allen aan een tafel moeten gaan zitten, en eens de koppen bij elkaar moeten steken om er een een frisse wind door te laten waaien.

  Een dikke onvoldoende is nu het cijfer die ik voor dit filiaal van Juttersdok (Zeeburgerpad) geef.

 11. ☆☆☆☆☆

  Het zou een stuk prettiger zijn als de boeken op de achternaam van de schrijver zou staan. Zoals het nu is, is het niet echt erg lekker zoeken.
  Voor de rest best OK, rommelig mag want dat klopt met de kwaliteit prijsverhouding.

 12. ☆☆☆☆☆

  ik heb er een prachtige vaas gekocht voor 1 euro. Toen was er een meneer die zeer enthousiast vertelde over hun nieuwe site en dat het helemaal open source is. Op de site gelezen dat het een leerproject is en dat er veel stagiaires werken. Hartstikke goed. Ze ruimen ook hele woningen leeg, handige service. Ik vond het juist erg netjes toen ik er was.

Reacties zijn gesloten.