Kringloopwinkel Amsterdam Lokatie Noord. De tamelijk grote hal in Amsterdam Noord doet toch intiem aan door het aangebrachte houten verlaagde plafond. De verlichting van de ruimte is door middel van TL-balken. Maar omdat aan beide zijkanten van de TL-buizen metalen flappen zijn gemaakt, is er toch wel sprake van sfeerverlichting. Boven de entree zijn op karton bijzondere tekeningen aangebracht van de hand van John Prop (zie ook de foto’s).  Parkeren levert geen enkel probleem op en is gratis.
Ga direct naar het verslag of bekijk de foto’s
 Zemanta Related Posts Thumbnail

Kringloopwinkel Amsterdam Lokatie Noord

Distelweg 85
1031 HD Amsterdam
Tel: 020-4631115

Openingstijden:
Ma 12.00 – 17.00 uur
Di t/m vrij 10.00 – 17.30 uur
Za 10.00 – 17.00 uur

Indeling en sortering

Aparte afdelingen voor de diverse rubrieken, veel serviesgoed bij Kringloopwinkel Amsterdam Lokatie Noord. Dit is binnen Amsterdam wel een van de aantrekkelijkste en overzichtelijkste winkels.

Kleding

Ook hier een duidelijke ‘ouderwets’ muffe kledinggeur. Redelijke hoeveelheid, kwaliteit voor Amsterdamse begrippen voldoende, het haalt het zoals gezegd echter niet bij het aanbod dat we buiten Amsterdam tegenkomen.

Speelgoed

Bij het kinderspeelgoed was het een puinzooi. De inhoud van de kast lag deels over de grond verspreid. Zie ook de foto onderaan. Helaas niet echt uitnodigend dus.

Meubels

De meubels zijn erg dicht op elkaar geplaatst bij Kringloopwinkel Amsterdam Lokatie Noord, waardoor je nauwelijks er tussendoor kunt lopen. Bovendien is het onaantrekkelijk neergezet, zonder fantasie. Hoe verder je in de hoek komt, hoe rommeliger het wordt. Dat geldt zeker voor de kleinmeubelen op de eerste verdieping.

Servies

Er is gebruik gemaakt van grote inventieve uitstalkasten, die uit drie lagen bestaan, naar beneden toe steeds breder wordend. Dit geeft een ruimtelijk gevoel en zorg ervoor dat je niet gemakkelijk iets om kunt stoten. Wel staat alles overvol, waardoor het een rommelige indruk maakt. De materialen zijn wel gesorteerd, maar er is verder niet geprobeerd om een aantrekkelijk presentatie te bereiken.

Boeken en platen

De boekenkasten zijn schuin opgesteld, zodat het een losse sfeer schept en het toch makkelijk blijft om overal bij te kunnen.
De geluidsdragers zijn ingedeeld in drie prijscategorieën: € 0,50 (groene sticker),

€ 1,20 (blauwe sticker) en € 2,00 (rode sticker). Onze twee aangekochte Lp’s zonder sticker werden zonder blikken of blozen tot de duurste categorie gerekend.

Bruingoed en witgoed

De elektronica-afdeling is (op het moment van ons bezoek) erg beperkt. De prijzen zijn hoger dan we gemiddeld tegenkomen, terwijl de kwaliteit beneden het gemiddelde scoort. De tv’s zijn ronduit duur te noemen.

Prijs-kwaliteitverhouding

Over het algemeen zijn de spullen redelijk geprijsd bij Kringloopwinkel Amsterdam Lokatie Noord.

Personeel

Niet bijzonder enthousiast (wellicht wat routinematig), maar wel ontspannen en alles lijkt onder controle.

Kringloopwinkel Amsterdam Lokatie Noord heeft

 • een of meer paskamers
 • een koffiehoek
 • koffie, thee of fris (of via automaat)
 • ook versnaperingen (of via automaat)
 • een of meer bezoekerstoiletten
 • een apart invalidentoilet
 • een bovenverdieping zonder lift of voorziening voor gehandicapten
 • geen winkelmandjes en/of wagentjes
 • een website
 • regelmatig een veiling of heeft andere speciale dagen
 • nog andere diensten (zie bijzonderheden)

Bijzonderheden of andere opmerkingen

Men organiseert ook kunstexposities.

Kringloopwinkel Amsterdam Lokatie Noord heeft een speciale computerafdeling LOGIN kijk op http://www.loginpc.nl/  voor Winkel, Cursussen en Reparaties

Opvallend item

Houten kinderzetel. zie foto

Zelf gekocht bij Kringloopwinkel Amsterdam Lokatie Noord:

 • LP Fungus – De kaarten zijn geschud  € 2,00
 • LP Adèle Bloemendaal – Aaahdèle  € 2,00

 

Foto’s van Kringloopwinkel Amsterdam Lokatie Noord