Deze fysio-oefeningen kun je eenvoudig thuis doen!

Moet je eigenlijk naar fysiotherapie Dokkum gaan maar kun je dit niet betalen? Gelukkig zijn er genoeg oefeningen die je thuis kunt doen om fit te blijven! Sterker nog, veel van deze oefeningen kunnen je helpen energie te verbranden zonder dat je veel apparatuur nodig hebt. Gebruik deze eenvoudige oefeningen om actief te blijven, zelfs als je niet zoveel buiten kunt komen. Ook tijdens de pandemie is het dus een aanrader om de onderstaande fysio-oefeningen thuis te doen, wat zeker een aanrader is om te combineren met dry needling Leeuwarden

Plank

Planken lijkt op het eerste gezicht een eenvoudige oefening, maar het is een krachtige keuze om uw kern- en bovenlichaamskracht op te bouwen. Planking heeft verschillende variaties die gericht zijn op verschillende delen van het lichaam. Voorste planken zetten je rug en buikspieren aan het werk, terwijl zij-ab-planken je heupen trainen. Voor beginners: probeer een voorste plank met je knieën op de grond om aan de oefening te wennen. Het helpt ook om je ellebogen te buigen en je onderarmen op de grond te laten rusten in plaats van je armen recht te houden.

Trap op lopen

Wandelen is over het algemeen goed voor het hart. Als je dit de trap op en af ​​doet, kom je iets verder. Hoewel deze activiteit in het begin misschien niet echt een training lijkt, is het een geweldige manier om je dag wat aerobics te geven. De trap nemen is een truc die veel mensen gebruiken om op weg naar hun werk aan lichaamsbeweging te doen; thuis geldt dezelfde logica. Probeer dit op smaak te brengen door bepaalde uitdagingen toe te voegen, zoals opzij gaan terwijl je op en neer loopt. Je kunt je step-workouts ook omzetten in intervaltrainingen. 

Push-ups

Push-ups zijn een eenvoudige maar effectieve lichaamsgewichtoefening dankzij het aantal spieren dat nodig is om ze uit te voeren. Push-ups zijn gemakkelijk aan te passen, zodat je de moeilijkheidsgraad kunt aanpassen. Probeer schuine push-ups tegen een verhoogd oppervlak (zoals de trap), of laat een van je kinderen op je achterste zitten om de gewichtsweerstand te vergroten. Probeer een methode die voor jou werkt om meer uit de oefening te halen. Een gemakkelijkere manier om push-ups te doen, is door op je knieën te rusten. Bij manuele therapie Franeker kan het maar zo dat de therapeut je aanraadt om push-ups te gaan doen. 

Yoga

Het enige dat echt nodig is om aan yoga te doen, is een soort mat om je te ondersteunen tijdens het sporten. De meeste beoefenaars gebruiken yogamatten, maar een zacht genoeg tapijt of handdoek is voldoende. Yoga is ook een flexibele trainingsoptie, met veel stijlen die bij je behoeften of vaardigheden passen. Er zijn rustige, ontspannen stijlen zoals hatha of yin yoga voor diegenen die op zoek zijn naar een low-impact workout. Voor degenen die op zoek zijn naar een intensere verbranding, probeer in plaats daarvan poweryoga. Yoga werkt ook als een oefening voor schouderpijn en tenniselleboog. Gebruik het als een thuisfysiotherapiebehandeling om wat pijnverlichting te krijgen.