De basis: duurzame tassen

We willen allemaal ons steentje bijdragen aan het behoud van de natuur en kiezen voor duurzaamheid. De een meer dan de ander, maar bij de aanschaf van een product vraag je je toch af of je wel goed bezig bent. Dat ben je als je een van de hier genoemde tassen aanschaft. 

Het kringloopsysteem is gebaseerd op het duurzaamheidsprincipe, waar we tegenwoordig allemaal wel kennis van hebben genomen. De een probeert hier mondjesmaat z’n steentje aan bij te dragen, de ander is een die-hard duurzaamheidsfreak en wil zelfvoorzienend leven en een zo klein mogelijke footprint achterlaten. 

Het betekent onder andere dat je bijvoorbeeld kiest voor tweedehands of tweedekans producten, en als je dan al iets nieuws koopt, ga je voor producten die sterk zijn, ambachtelijk zijn gemaakt en jaren meegaan. Duurzaam dus. 

Voor een Valentino tas hoef je niet naar Italië

Ben je nu op zoek naar een tas dan kun je onder meer kiezen voor bijvoorbeeld een tas van het Italiaanse merk Valentino. Je hoeft daarvoor niet naar Italië. Deze ambachtelijk gemaakte tassen zijn ook in Nederland verkrijgbaar. Ze zijn gemaakt van een hoge kwaliteit leer, waardoor ze jaren meegaan. Butsen en krassen horen erbij en als er sprake is van die hoge kwaliteit leer dan verdwijnen dit soort plekken zelfs vaak als vanzelf. Zo niet, dan personaliseer je daar een tas mee. Dat is een prachtig gegeven. 

Stijlvolle Shabbies tas uit Nederland

Kies je voor een merk van Nederlandse bodem, vanwege die footprint, dan zou het zomaar kunnen zijn dat je uitkomt bij het merk Shabbies. Je kent het vast wel van de stoere en stijlvolle laarzen en datzelfde kun je over hun tassen zeggen. Het label is opgezet door het bekende merk Fred de la Bretoniere. Een Shabbies tas staat garant voor kwaliteit en klasse. Ze zijn er in alle mogelijke formaten en vormen, maar altijd stijlvol. 

Tote bag, gemaakt van natuurlijke materialen

Als we doorgaan over formaten en vormen dan kiezen we hier de tote bag uit om even extra onder de aandacht te brengen. Dit is een ruime tas met een vierkant formaat waar enorm veel spullen in passen. Echt een tas van deze tijd, alhoewel de tote bag al een hele geschiedenis met zich meedraagt. De tas kent namelijk zijn oorsprong in de maritieme wereld. Zeelieden droegen een canvas zak of tas met zich mee als ze voor maanden aan boord van een schip stapten. In die tas zaten al hun spullen die ze meesjouwden voor de lange reis. Nu betekent to tote: dragen. En toting is het met je meedragen ofwel meezeulen van al je spullen. Daarmee was de tote bag geboren. Tegenwoordig niet alleen in canvas, maar ook in leer uitgevoerd. In ieder geval gemaakt van natuurlijke materialen die ervoor zorgen dat een tas lang meegaat. Duurzaam dus. En dat is heel wat waard.