6 tips voor het investeren in crypto 

Sinds Bitcoin populair geworden is, zijn er steeds meer Nederlanders die hebben geïnvesteerd in deze munt. Daarnaast kochten ze ook nog veel andere cryptomunten, waarbij je onder meer kunt denken aan Litecoin. Inmiddels is er namelijk niet meer alleen de Bitcoin, er zijn nog veel meer digitale valuta’s bedacht en ontwikkeld. Zo zijn er tegenwoordig zelfs memecoins waarin je kunt investeren, Dogecoin kopen kan slim zijn als je echt hier in gelooft. In welke cryptomunten je dan ook gaat investeren, het is sowieso verstandig om gebruik te maken van de onderstaande tips.

Beheer risico’s

Sommige mensen die crypto-handelstips aanbieden, hebben misschien niet het beste met je voor. Dus laat je niet steken door dezelfde fouten te maken als anderen. Stel limieten in voor hoeveel je in een bepaalde digitale valuta investeert en laat je niet verleiden om met meer geld te handelen dan je je kunt veroorloven te verliezen. Cryptocurrency-handel is een risicovolle onderneming en meer handelaren verliezen geld dan niet.

Kies voor de lange termijn

Prijzen kunnen van dag tot dag behoorlijk dramatisch stijgen en dalen, en beginnende handelaren worden vaak misleid tot paniekverkopen wanneer de prijzen laag zijn. Cryptocurrencies zullen niet verdwijnen. Als je je geld maanden of jaren achter elkaar op de cryptomarkt laat, kun je de beste beloningen krijgen.

Gebruik een strategie

Het is niet eenvoudig om echte cryptocurrency-aanbevelingen te scheiden van de oplichting; er zijn veel haaien die wachten om je geld te nemen. Meldingen van crypto-investeringszwendel stegen dan ook fors in de afgelopen jaren. Dus wanneer je geconfronteerd wordt met veel informatie over een cryptocurrency, doe dan een stapje terug uit de hype. Probeer juist kritisch te kijken naar het project of platform. Hoeveel gebruikers heeft het? Welk probleem lost het op? Vermijd munten die de aarde beloven maar niets tastbaars hebben opgeleverd.

Diversifieer je portfolio

Het loont niet om te veel geïnvesteerd te hebben in één enkele cryptocurrency. Of zoals ze zeggen: leg niet al je eieren in één mand. Verspreid, net als bij aandelen en aandelen, je geld over verschillende digitale valuta’s. Dit betekent dat je niet het risico loopt overbelicht te raken als een van deze beleggingen in waarde daalt, vooral omdat de marktprijzen van deze beleggingen zeer volatiel zijn.

Gebruik handelsbots

Handelsbots kunnen in sommige omstandigheden nuttig zijn, maar ze worden niet aanbevolen voor beginners die op zoek zijn naar tips voor crypto-investeringen. Vaak zijn het gewoon vermomde oplichting. Als er een echt algoritme bestond dat je koop- en verkooptransacties tot in de perfectie timede, zou iedereen ze gebruiken!

Automatiseer aankopen

Net als bij gewone aandelen, kan het helpen om je crypto-aankopen te automatiseren. Bij de meeste cryptocurrency-uitwisselingen, waaronder Coinbase en Gemini, kun je terugkerende aankopen instellen. Dit is waar crypto-investeerders het platform vertellen om elke maand een vast bedrag van hun favoriete cryptocurrency te kopen, bijvoorbeeld 100 euro aan Bitcoin. Het betekent dat ze een beetje minder van de valuta krijgen als de prijzen hoog zijn, en een beetje meer als de prijzen laag zijn.