3 manieren om geld te besparen op meubels

Het kopen van je eerste huis is zeker moeilijk vanwege de financiële verantwoordelijkheden. Het houdt echter niet op bij het kopen van de woning alleen. Je moet je huis vullen met meubels en daardoor zul je ook een enorm bedrag moeten uitgeven. Als je onder bewindvoering Rotterdam staat, is het al helemaal lastig om grote aankopen te doen voor je interieur. Desondanks zijn er wel een paar goede manieren om geld te kunnen besparen op de aankoop van meubilair. Hieronder vind je hier vier goede voorbeelden van!

Koop gebruikte meubels

Als je een krap budget hebt, is de beste optie die je hebt om tweedehands meubels te kopen via garageverkoop en andere bronnen. Tweedehands meubelen vind je in kringloopwinkels, overschotwinkels en rommelmarkten. Als je geluk hebt, kun je hier prijzen krijgen die erg laag zijn. Soms kun je zelfs onderhandelen over betere prijzen. Maar als je vanwege de pandemie niet op zoek wilt gaan naar goedkope meubels, kun je in plaats daarvan tweedehands meubels online vinden. Facebook Marketplace is een geweldige bron voor allerlei items en misschien heb je geluk als je daar iets passends voor je huis vindt, maar dit geldt ook voor Marktplaats en Kringloop-info. Je moet gewoon goed opletten bij het kopen van gebruikte meubels, zodat je hopelijk niet bewindvoering aanvragen hoeft te doen. 

Bouw zelf meubels

Je eigen meubels bouwen is de moeilijkste manier om geld te besparen op meubels. Aan de andere kant kan dit ook de goedkoopste manier zijn om een ​​meubel in huis te hebben. Het vereist alleen de materialen, wat tijd en de moeite om dit te doen. Afhankelijk van het hout, kosten je meubels misschien niet eens vier cijfers als je je houtbewerking kent. Het enige probleem met het maken van je eigen fittingen is dat je voldoende kennis en apparatuur moet hebben voordat je je eigen fittingen kunt maken. Maar als je echt je eigen meubels wilt maken terwijl je dit nog niet eerder hebt gedaan, zijn er video’s die je kunt gebruiken. Je moet ook weten dat het meubilair niet in elke hoek perfect hoeft te zijn. Alleen in de fabriek gemaakte exemplaren hebben die kwaliteit.

Evalueer je behoeften

Voordat je meubels koopt, moet je ervoor zorgen dat je wat je echt nodig hebt in plaats van wat je graag in je huis wilt. Op die manier kun je een nauwkeuriger budget hebben dat zich alleen op de essentiële zaken zal concentreren. Natuurlijk staan ​​een bank, een eettafel en wat stoelen op de lijst. Bedframes en boekenplanken daarentegen kunnen later worden gekocht. En als je thuis nog een paar lampen hebt, vervang het dan niet tenzij het niet meer te repareren is. Wat je wel kunt doen is andere meubels kopen die je nog niet hebt of beter nog, het geld sparen voor andere uitgaven in huis. Nadat je hebt uitgezocht wat je nodig hebt, moet je weten om de beschikbare opties af te stemmen op de esthetiek van je huis.