Kringloopwinkel RataPlan Nieuwegein

Ontdek duurzaam shoppen bij RataPlan Nieuwegein: unieke tweedehands boeken, kleding, meubels en meer. Elke dag open voor voordelig winkelen!

Adres & contact

Openingstijden

Maandag09:00-18:00
Dinsdag09:00-18:00
Woensdag09:00-18:00
Donderdag09:00-18:00
Vrijdag09:00-18:00
Zaterdag10:00-17:00
Zondag12:00-17:00

Aanbod

In het kort:

“Groot, zeer ruim, maar weinig aanbod. Deze vestiging van het Rataplan concern is sinds september 2022 geopend, dus het zou nog kunnen komen. Mooie, zeer duidelijke inrichting met borden bij elke afseling. Twee toiletten (m/v), en een ruim mindervalide toilet met de juiste aanpassingen. De winkel bevindt zich op de eerste verdieping, te benaderen via een trap. Maar voor mensen die geen trappen kunnen, of willen lopen, alsmede mindervalide personen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er een lift aanwezig. Dit is tot nu toe de grootste en meest ruime en schone kringloopwinkel die we gezien hebben. Hier is tot in detail aandacht geschonken aan toegankelijkheid voor rolstoelers: alle ruimtes zijn geschakeld zonder hinderlijke drempels, de gangpaden zijn zeer breed, en ook de ruimtes tussen de stellingen zij breed genoeg. De afdeling boeken zijn voorzien van lage kasten in plaats van de zo vaak gebruikte en zeer onvriendelijke hoge boekenkasten. Vanuit je rolstoel kun je overal bij! Verder is er een fietsenmaker, een leuke koffiehoek en er is genoeg parkeerruimte. Men heeft het vaak over te hoge prijzen tegenwoordig, maar ik ben van menig dat mooie, schone spullen die met aandacht een tweede kans krijgen wel wat meer mogen kosten dan een paar dubbeltjes. De kringlopers van vroeger waar je doorrookte, smoezelige en versleten meubels, boeken en andere snuisterijen kon scoren zit nog in het geheugen van veel mensen. Maar deze samenraapsels van ‘ouwe meuk’ moeten we maar vergeten, en plaats gaan maken voor de hedendaagse ‘tweede-kans warenhuizen’ waar meerdere projecten ontwikkeld worden en ‘bepaalde’ groepen mensen uit onze samenleving een echte kans krijgen om deel te nemen aan de maatschappij. Waarom geen 5 sterren? Dat is puur het magere aanbod, maar zoals gezegd, ik denk en hoop dat dit op termijn wordt uitgebreid.”

Ron de Groot

“Ziet er uit als een prima kringloop, groot oppervlak, ruim opgezet, prijzen lijken ok (zelf niets gekocht, was naar iets specifieks op zoek). Echter die trap naar boven, of erger, weer naar beneden. Wat een eng ding. En de lift? Defect. Hoe ga je een groot meubelstuk dat je daar gekocht hebt naar beneden krijgen? Inderdaad, dat deed een meneer van in de 70/80 door naar beneden te wandelen terwijl ik en de medewerker al twijfelachtig stonden te kijken. Echt een punt van aandacht, zeker voor de minder mobiele klant. Update: lift is gemaakt, sterretje erbij :) Update: ik kom hier nu alweer een tijdje hier en het is hier altijd prettig. Mensen als Brigitte stralen altijd en zijn er altijd voor een praatje.”

Peter K

“Ruim opgezet en overzichtelijk is wat deze kringloopwinkel uitstraalt. Met zeer ruime wandelpaden en netjes geordende assortiment kan je gemakkelijk rondneuzen voor leuke dingen. Er is een lift voor de minder mobiele mensen maar de voordeur is wel vrij krap, brede voertuigen en kinderwagens kunnen hier een uitdaging in vinden. Ook is de krappe ingang niet uitnodigend. Geen contact gehad met het personeel omdat ik nog niks gekocht heb maar ze gaven wel een positieve uitstraling. Al met al is Rataplan de “creme de la creme” onder de kringloopwinkels, welke vestiging je van hun ook bezoekt.”

M Willekes

Meer reviews lezen…

Kringloopwinkel RataPlan Nieuwegein: Duurzaam Winkelen in Nieuwegein

RataPlan Nieuwegein is een kringloopwinkel gevestigd in Nieuwegein, een stad in de provincie Utrecht. Deze kringloopwinkel is zeven dagen per week geopend en biedt een breed scala aan tweedehands spullen. Ben je op zoek naar betaalbare en unieke items of wil je jouw ongebruikte goederen een tweede leven geven? Dan ben je bij RataPlan Nieuwegein aan het juiste adres!

Wat kan je brengen naar de kringloopwinkel?

Bij RataPlan Nieuwegein kun je verschillende soorten goederen inleveren. Of het nu gaat om kleding, meubels, boeken, muziek, huishoudelijke apparaten, fietsen, gereedschappen of speelgoed, alles is welkom. Door jouw ongewenste items bij RataPlan Nieuwegein af te geven, draag je actief bij aan duurzaamheid en recycling.

Waar moet je op letten bij het winkelen in de kringloopwinkel?

Bij het winkelen in een kringloopwinkel zoals RataPlan Nieuwegein is het belangrijk om op een paar dingen te letten. Ten eerste is het assortiment zeer divers, dus neem de tijd en kijk goed rond. Prijzen worden vaak in de recensies genoemd, dus houd hier ook rekening mee tijdens het winkelen. Het behulpzame personeel bij RataPlan Nieuwegein staat altijd klaar om je van advies te voorzien en vragen te beantwoorden.

Hoe werkt RataPlan Nieuwegein?

RataPlan Nieuwegein heeft een winkeloppervlakte van ongeveer 2.500 m2, waar je een breed scala aan tweedehands items kunt vinden. Het assortiment omvat onder andere boeken, kleding, meubels, muziek, speelgoed en huishoudelijke apparaten. De winkel biedt ook verschillende diensten en faciliteiten, waaronder een bezorgservice, een eetgelegenheid, een fietsenmaker, goedereninname, een koffiehoek en een parkeerplaats. Daarnaast organiseert RataPlan Nieuwegein ook speciale programma’s en evenementen, zoals kortingsacties en andere verrassingen.

Het personeel bij RataPlan Nieuwegein staat bekend om hun vriendelijkheid en behulpzaamheid. Ze helpen je graag bij het vinden van de juiste producten en zorgen ervoor dat je een plezierige winkelervaring hebt. De winkel is rolstoelvriendelijk en heeft zowel een rolstoelvriendelijke ingang als parkeergelegenheid.

Mocht je meer willen weten over RataPlan Nieuwegein, dan kun je hen volgen op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en aanbiedingen.

RataPlan Nieuwegein is slechts één van de 34 filialen van RataPlan in Nederland. Kortom, of je nu op zoek bent naar specifieke items, duurzaam wilt winkelen of gewoon wilt genieten van een avontuurlijke winkelervaring, RataPlan Nieuwegein is een fantastische plek om te bezoeken.

79 gedachten over “Kringloopwinkel RataPlan Nieuwegein”

 1. ★★★★★

  Mijn Dressoir zou worden opgehaald ,maar bij binnenkomst deden de heren al moeilijk . Hij zou niet door de deur passen en ook niet in de lift ,dus ik hun netjes uitgelegd dat hij ook boven gekomen is in de lift maar dat je hem een beetje schuin moest tillen ,nou daar begon hij niet aan .
  Er is geen poging gewaagd en kast staat nog op zijn plek . Zeer teleurgesteld .

  Beantwoorden
 2. ★★★★★

  Rataplan krijgt alles gratis aangeleverd en de artikelen moeten nog goed zijn, om daar vervolgens de hoofdprijs voor te vragen

  Beantwoorden
 3. ★★★★★

  Ik heb meubels gekocht met levering op 2 januari. Levering zou op 8 januari overdag moeten zijn. Ik heb de hele dag thuis gewacht, de meubels zijn nooit afgeleverd. Heel boos .

  Beantwoorden
 4. ★★★★★

  Een uitstekende ervaring bij RataPlan Nieuwegein. Zou het iedereen aanbevelen! Kreeg geweldige service en geeft het een dikke 5.

  Beantwoorden
 5. ★★★★★

  Mooie grote en supernette winkel groot assortiment en goed geordend! Schoon en vooral de kleding goed gesorteerd. Erg gezellige uitstraling en een fijne koffiehoek met wat lekkers erbij.. Een groot pluspunt vind ik verse bloemen en planten! Ga zo door

  Beantwoorden
 6. ★★★★★

  Heel mooi winkel wat je lastig kan onderscheiden van een zo genaamd winkel die nieuwe spullen verkoopt. Het ziet er super netjes en overzichtelijk uit. Prachtige medewerkers die ook in zijn voor vlouwe grappen :). Voor mij is dit nr 1 winkel. Een aanrader. Boy die mij de fiets heeft verkocht en de mooie girls. ThanX voor de mooie ervaring en hulp

  Beantwoorden
 7. ★★★★★

  Hele fijne, ruime vestiging. Ideaal voor kleingoed als kopjes, kommetjes, borden en schoteltjes. Ik vind dat ze een wat minder gevarieerd aanbod hebben qua meubels en boeken.

  Beantwoorden
 8. ★★★★★

  Groot, zeer ruim, maar weinig aanbod. Deze vestiging van het Rataplan concern is sinds september 2022 geopend, dus het zou nog kunnen komen. Mooie, zeer duidelijke inrichting met borden bij elke afseling. Twee toiletten (m/v), en een ruim mindervalide toilet met de juiste aanpassingen. De winkel bevindt zich op de eerste verdieping, te benaderen via een trap. Maar voor mensen die geen trappen kunnen, of willen lopen, alsmede mindervalide personen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er een lift aanwezig. Dit is tot nu toe de grootste en meest ruime en schone kringloopwinkel die we gezien hebben. Hier is tot in detail aandacht geschonken aan toegankelijkheid voor rolstoelers: alle ruimtes zijn geschakeld zonder hinderlijke drempels, de gangpaden zijn zeer breed, en ook de ruimtes tussen de stellingen zij breed genoeg. De afdeling boeken zijn voorzien van lage kasten in plaats van de zo vaak gebruikte en zeer onvriendelijke hoge boekenkasten. Vanuit je rolstoel kun je overal bij! Verder is er een fietsenmaker, een leuke koffiehoek en er is genoeg parkeerruimte. Men heeft het vaak over te hoge prijzen tegenwoordig, maar ik ben van menig dat mooie, schone spullen die met aandacht een tweede kans krijgen wel wat meer mogen kosten dan een paar dubbeltjes. De kringlopers van vroeger waar je doorrookte, smoezelige en versleten meubels, boeken en andere snuisterijen kon scoren zit nog in het geheugen van veel mensen. Maar deze samenraapsels van ouwe meuk moeten we maar vergeten, en plaats gaan maken voor de hedendaagse tweede-kans warenhuizen waar meerdere projecten ontwikkeld worden en bepaalde groepen mensen uit onze samenleving een echte kans krijgen om deel te nemen aan de maatschappij. Waarom geen 5 sterren? Dat is puur het magere aanbod, maar zoals gezegd, ik denk en hoop dat dit op termijn wordt uitgebreid.

  Beantwoorden
 9. ★★★★★

  First time rata plan, Rataplan Nieuwegein, very nice store, nice clean organized store, nice stuff quality also reasonable, staff very friendly and helpful, you can have something to eat or coffee yourself, will definitely come back..

  Beantwoorden
 10. ★★★★★

  Nette, opgeruimde winkel op de 1ste verdieping. Winkel is voorzien van een lift. Ruime parkeergelegenheid, vriendelijke medewerkers en bovenal aantrekkelijk geprijsd.

  Beantwoorden
 11. ★★★★★

  Ziet er uit als een prima kringloop, groot oppervlak, ruim opgezet, prijzen lijken ok (zelf niets gekocht, was naar iets specifieks op zoek). Echter die trap naar boven, of erger, weer naar beneden. Wat een eng ding. En de lift? Defect. Hoe ga je een groot meubelstuk dat je daar gekocht hebt naar beneden krijgen? Inderdaad, dat deed een meneer van in de 70/80 door naar beneden te wandelen terwijl ik en de medewerker al twijfelachtig stonden te kijken. Echt een punt van aandacht, zeker voor de minder mobiele klant. Update: lift is gemaakt, sterretje erbij :) Update: ik kom hier nu alweer een tijdje hier en het is hier altijd prettig. Mensen als Brigitte stralen altijd en zijn er altijd voor een praatje.

  Beantwoorden
 12. ★★★★★

  Vandaag voor het eerst een bezoekje aan deze kringloopwinkel gebracht. Mijn verwachtingen waren hoog. Helaas bleek achteraf TE hoog! Het is een super grote en ruim opgezette kringloopwinkel. Maar ik vond het er behoorlijk slordig uit zien, en dan met name de boeken afdeling. Het lag er niet echt uitnodigend bij. Bij het kinderspeelgoed/ de kinderspullen lagen er veel ouderwetse dingetjes. De prijzen, zover ik kon zien waren redelijk oke. Wat een aanbod betreft is dit oke. Wat ik wel een extra ster waard vond; het koffiehoekje! Super fijn plekje om even een kopje te drinken, of wat lekkers te bestellen. Hebben dit zelf niet gedaan vandaag. Maar zag er erg uitnodigend uit!

  Beantwoorden
 13. ★★★★★

  Prachtige ruim opgezette winkel, maar de schappen zijn aan de lege kant, mogelijk omdat er zo veel ruimte beschikbaar is….. Ik heb weinig personeel gezien. Er is een koffiehoek, maar die wordt wat zitplaatsen betreft niet heel duidelijk aangegeven. Wel zeer vrolijke taart (regenboog)! Zeker een aanrader!

  Beantwoorden
 14. ★★★★★

  Ik ben met stomheid geslagen… Hele middag met keurig verpakt bed en gewassen tijk etc. in mijn oude huis klaargezeten want mijn bed zou worden opgehaald. Vooraf fotos van gestuurd. Nog netjes, gaat weg wegens samenwonen (overcompleet). Daar zijn ze. Zonder – zoals afgesproken – even bellen maar oke. Ze nemen het niet mee. Reden: te veel gedoe, veel te groot. Gewoon 160 x 200… Dan gaan we maar naar de stort. Is dit duurzaamheid?

  Beantwoorden
 15. ★★★★★

  Een van de netste en schoonste kringlopers die ik ken. Vrij groot assortiment, netjes uitgestald. Leuke koffiehoek!

  Beantwoorden

Laat hieronder een review achter