Kringloopwinkel RataPlan Almere-Stad

Doneer en winkel duurzaam bij Kringloopwinkel RataPlan Almere-Stad – kleding, meubels, elektronica en meer.

Adres & contact

Openingstijden

Maandag09:00-18:00
Dinsdag09:00-18:00
Woensdag09:00-18:00
Donderdag09:00-18:00
Vrijdag09:00-18:00
Zaterdag10:00-17:00
Zondag12:00-17:00

Aanbod

In het kort:

“Ik kan mij niet vinden met de reviews waarin geschreven word dat alles erg duur is.Ik ben gisteren in de vestigingen Almere-Stad en Almere-Haven geweest en er was een zeer ruime keuze in spullen.Veel banken en tafels en stoelen voor een zeer redelijke prijs en de spullen zagen er goed en er waren leuke voorbeelden hoe het zou kunnen staan in een woonkamer.Natuurlijk waren er ook heel veel kleine spulletjes en tja als je dat dan duur vind dan moet je maar naar Aliexpress gaan ! Vestigingen waren ook zeer schoon,inclusief de toiletten. Rataplan is absoluut een aanrader en zeker voor de grotere dingen.”

Theo Immikhuizen

“Zoals de meeste kringloop winkels van deze organisatie, Rataplan ziet het hetzelfde uit van indeling. Nu met deze winkel als je van kleding, schoenen, tassen houd moet je naar de eerste etage. En voor boeken en cd’s, kantoorartikelen etc. Dan mag je nog een etage hoger ofwel de tweede etage. Je kan met de trap die goed begaanbaar is of als je niet op de trap wilt lopen, dan kan je met de lift. Ook beide etages zijn goed gesorteerd. Prijzen in dit filiaal zijn goed en zeker niet extreem hoog. Als ik weer daar in de buurt ben ga ik zeker nogmaals binnenkomen.”

Matthieu Bos

“@Marloes, arme meid toch. Toevallig ben ik vaste klant bij Rataplan in Almere stad en ik vermoed wie jij bedoelt ,zij is een hele kalme,rustige en oprechte dame. Dus als zij al onaardig zou zijn geweest, zul je het er zelf wel naar gemaakt hebben. De toon van je bericht zegt al genoeg. Ik hoop dat die fles azijn lekker was . Zuip volgende keer nog wat azijn voordat je naar je andere kringloopwinkel gaat en pis daar lekker de boel onder. Volgens mij heb jij een goede beurt nodig!”

Poekie Lima

Meer reviews lezen…

Kringloopwinkel RataPlan Almere-Stad: Duurzaam Winkelen in Almere

Wat kan je brengen naar de Kringloopwinkel?

Bij Kringloopwinkel RataPlan Almere-Stad kan je een breed scala aan spullen brengen. Of je nu oude kleding, meubels, elektronica, boeken of speelgoed hebt, RataPlan accepteert het graag. Door je spullen te doneren aan de winkel, draag je bij aan een duurzame samenleving en geef je ze een tweede leven.

Waar moet je op letten in de Kringloopwinkel?

Bij het bezoeken van RataPlan Almere-Stad zijn er enkele zaken waar je op moet letten. Allereerst biedt de winkel een zeer ruim assortiment dat verdeeld is over twee verdiepingen. Meubels, verlichting en curiosa bevinden zich op de begane grond, terwijl kleding, speelgoed en textiel te vinden zijn op de eerste verdieping. Boeken, elektronica, muziek en films zijn te vinden op de tweede verdieping. Daarnaast is de winkel rolstoelvriendelijk, met een rolstoelvriendelijke ingang, lift en parkeergelegenheid.

Hoe werkt de Kringloopwinkel?

RataPlan Almere-Stad werkt volgens het principe van de kringloopgedachte. Wanneer je spullen brengt, worden deze gecontroleerd, gereinigd en eventueel gerepareerd voordat ze in de winkel worden verkocht. De opbrengst van de verkoop gaat naar goede doelen en sociale initiatieven. Hierdoor draagt RataPlan bij aan een duurzame samenleving en helpt het mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Unieke programma’s, kortingen en andere services

Naast het brede assortiment en de duurzaamheid van RataPlan Almere-Stad, biedt de winkel ook unieke programma’s en services aan. Zo is er een gezellige koffiecorner waar je even kunt ontspannen tijdens het winkelen. Daarnaast is er een handige online prijsopgave service, waar je de waarde van je spullen kunt laten bepalen. Ook biedt RataPlan diensten aan op de bedrijfslocatie, zoals het innemen van goederen en een ophaalservice.

Openingstijden en locatie

RataPlan Almere-Stad is gevestigd aan de Markerkant 10 30, 1316 AD Almere en hanteert ruime openingstijden. Je kunt de winkel bezoeken van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur, op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

Voor meer informatie over RataPlan Almere-Stad, kun je een bezoek brengen aan hun Facebookpagina en Instagram. Daar blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en updates over duurzaam winkelen.

Doe mee aan de circulaire economie en ontdek de schatten die je kunt vinden bij Kringloopwinkel RataPlan Almere-Stad!

234 gedachten over “Kringloopwinkel RataPlan Almere-Stad”

 1. ★★★★★

  Een uitstekende ervaring met RataPlan Almere-Stad. Absoluut een aanrader! Was onder de indruk van de collectie en geeft het een dikke 5.

  Beantwoorden
 2. ★★★★★

  Fantastisch geholpen. Ruime keuze. Je zal een een dagje en kijkje moeten nemen. Is ruime keuze. Spullen komen en gaan. Heb alles , wat ik wilde hebben op een plek uigezocht. Het werd ook bezorgd. Aardige mensen daar. Werd geholpen naar behoren. Alles thuis afgeleverd door Richard en Giovanni. Bedankt!! Kom ik zeker terug.

  Beantwoorden
 3. ★★★★★

  Nice spacious store, nice range. Bought a quite expensive LP for a thrift store. Its just a pity that the cover was closed with adhesive tape that is almost impossible to remove without damaging the cover.

  Beantwoorden
 4. ★★★★★

  Een fantastische bezoek aan de kringloopwinkel RataPlan Almere-Stad. Absoluut een aanrader! Genoot van de vriendelijke sfeer en geeft het een welverdiende 4/5.

  Beantwoorden
 5. ★★★★★

  I have only had good experiences, both when taking delivery and in the store . Received a coffee voucher upon delivery and used it

  Beantwoorden
 6. ★★★★★

  Een fantastische bezoek aan RataPlan Almere-Stad. Een echte aanwinst voor de buurt! Was onder de indruk van de collectie en geeft het een welverdiende 5/5.

  Beantwoorden
 7. ★★★★★

  My favorite thrift store in town. Its not the biggest, but has a good selection and you have a nice shopping experience. I bought a nice piano here. And usually I come to look for nice flower pots. Sometimes I find good home appliances (that are relatively newer models) with a really competitive price.

  Beantwoorden
 8. ★★★★★

  Erg ongemotiveerd en negatief personeel bij de inname goederen. Erg ondankbaar , we zijn maar naar een andere lokatie gegaan waar ze wel blij waren met onze spulletjes.

  Beantwoorden
 9. ★★★★★

  Prices in all RataPlan stores have gone up a lot recently, but out of the bunch this is probably the best one to visit. The selection is big enough that some good deals might slip through the cracks here and there.

  Beantwoorden
 10. ★★★★★

  Komen hier vaak en tijdens het neuzen altijd even wat eten zodra het kan … prijzen zijn logisch natuurlijk iets omhoog gegaan maar de dag verse soep een echte aanrader heerlijk

  Beantwoorden
 11. ★★★★★

  Een fantastische ervaring bij de kringloopwinkel RataPlan Almere-Stad. Zou het iedereen aanbevelen! Vond precies wat ik zocht en geeft het een dikke 5.

  Beantwoorden

Laat hieronder een review achter