De meest gestelde vragen over Led TL verlichting!

Led TL verlichting is een vorm van verlichting die tegenwoordig steeds vaker gekozen wordt. Op het moment dat je hier gebruik van wilt maken, is het echter wel belangrijk om te weten hoe het werkt. Daarom zijn er een aantal vragen over Led TL verlichting die beantwoord moeten worden. Om zo goed mogelijk antwoord te geven op je vragen, kijken we in dit artikel naar een aantal vragen over Led TL verlichting. 

Kan een normale TL buis vervangen worden door een Led TL buis?

Op het moment dat je een normale TL buis hebt, heb je soms de vraag of je deze kunt vervangen voor Led tl buizen. Het is in principe mogelijk om een TL buis direct te vervangen voor een Led TL buis. Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat er twee soorten TL buizen zijn. Dit is ook het geval bij een Led TL buis. Voordat je de ene buis voor de andere buis vervangt, is het daarom belangrijk om de juiste soort te hebben waar je deze voor kunt vervangen. Voor veel mensen is dit dan ook erg belangrijk om voor te zorgen. 

Hoe lang kun je met een Led TL buis?

Op het moment dat je gebruik wilt maken van een Led TL buis kun je hier veel voordelen uit halen. Dit komt omdat een Led TL buis vaak langer mee kan gaan dan een normale TL buis. Vaak is dit zelfs zo’n twee keer zo lang. Op die manier heb je veel voordelen aan het gebruiken van een Led TL buis. 

Kun je veel besparen met een Led TL buis?

Door gebruik te maken van een Led TL buis is het mogelijk om ervoor te zorgen dat je veel geld kunt besparen. Dit komt omdat het door een Led TL te gebruiken mogelijk is om meer dan 60% op de energiekosten te besparen ten opzichte van een normale TL buis. Dit is natuurlijk een groot voordeel als je op zoek bent naar een duurzaam alternatief voor een normale TL buis. 

In welke lichtkleuren kun je Led TL vinden

Op het moment dat je een Led TL in een Led armatuur wilt plaatsen, is het mogelijk om dit op verschillende manieren aan te pakken. Dit komt omdat er verschillende lichtkleuren zijn waar je gebruik van kunt maken. Hiervoor is het mogelijk om gebruik te maken van de volgende lichtkleuren:

  • Daglicht wit/koel wit
  • Standaard wit/helder wit
  • Warm wit
  • Zeer warm wit

Bevatten Led TL buizen kwik?

In een normale TL buis is het mogelijk om verschillende chemische stoffen zoals kwik te vinden. Daarom is het ook nodig om deze bij het chemisch afval weg te gooien. De Led TL buizen die je kunt kopen bevatten echter helemaal geen kwik. Dit zorgt ervoor dat ze veilig om gebruiken zijn en geen chemicaliën bevatten die schadelijk voor je kunnen zijn. Voor veel mensen is dit prettig om te weten. Hierdoor weet je namelijk zeker dat je hier geen problemen mee krijgt.