Dit zijn de kersttrends voor kerst 2022

Het jaar loopt al bijna weer op zijn einde en die gezellige knusse tijd komt er weer aan. Nog even en het is weer kerstmis! Tijd om heerlijk te genieten van smakelijke kerstdiners, het gezelschap van lieve vrienden en familie en natuurlijk een sfeervol versierd huis! Maar wat zijn nou de kersttrends van dit jaar? We verklappen vast één ding; wil je trendy zijn dan shop je je kerstdecoratie lekker bij de kringloop!

Wat doen we met de kerstboom?

Zoals ieder jaar zal ook dit jaar wel weer de discussie de kop opsteken of het nou echt nodig is, een kerstboom in huis. Met de huidige klimaatcrisis kunnen we immers elke levende boom goed gebruiken. In het anti kerstboom kamp zullen de mensen dus ongetwijfeld weer met allerlei creatieve oplossingen komen voor een alternatieve kerstboom. Sommige mensen hangen hun kerstballen simpelweg in een grote kamerplant die ze al in huis hebben staan, anderen kiezen voor een houten of metalen kerstboom, een grote prent aan de muur van een kerstboom of een ladder versierd met kerstversiering. Kortom, je kunt het zo gek niet bedenken. Ook kleine kersttakjes in knusse vaasjes doen het goed als vervanging van de boom. Een rondje door de kringloop bij jou in de buurt om inspiratie op te doen voor een alternatieve kerstboom (of om er een mooie te vinden) is een heel slim idee. Maar uiteraard zijn de pro kerstboom mensen onvermurwbaar en zullen zijn ook dit jaar willen genieten van die heerlijke kerstboomgeur in huis en een goed gevulde boom vol schitterende kerstverlichting. Wat hangt er dit jaar allemaal in die boom als je een trendy versierde kerstboom wilt?

Welke kleur kerstballen?

De kerstboom versieren is voor veel mensen ieder jaar weer zo’n gezellige traditie. Met het hele gezin rond de kerstboom om hem zo mooi mogelijk te maken. Maar als je dit jaar nou echt de show wilt stelen met je kerstdecoratie, wat hang je er dan in? De kerstbal is nog steeds mateloos populair, en dat is dit jaar niet anders. Qua kleuren zit je ook dit jaar helemaal goed met de klassiekers rood, wit en goud, en ook je pasteltint kerstballen mogen gewoon weer van zolder. Maar ook de combinatie van blauw, wit en zilver is er eentje die we veel teruggaan zien in de kerstboom. Opvallende trend dit jaar is de kleur bruin. Gecombineerd met andere natuurlijke kleurtjes, maar ook juist met gouden accenten. En of die ballen nou mat, glanzend, of met textuur zijn dat maakt allemaal helemaal niet uit. Gooi het lekker door elkaar! Een goeie tip is om niet alleen voor standaard kerstballen te kiezen, maar ook enkele eyecatchers toe te voegen. En dat mogen best gekke of grappige kerstdecoraties zijn, zoals een vis, een treintje of een broccoli. Zonder kerstverlichting staat je kerstboom natuurlijk maar mooi treurig in het donker, dus wellicht is dat wel het belangrijkste onderdeel van de versiering. Kies dit jaar bijvoorbeeld eens voor een duurzamer en extra feeëriek effect met clusterverlichting.

Opvallende kersttrends 2022

Klassieke en nostalgische kleuren en trends doen het met kerst altijd goed. Die klassieke en luxe Engelse kerstsfeer met veel rood, groen en goud blijft dan ook erg populair en daarmee trendy. In de kringloop kun je je hart ophalen als je voor deze kersttrend gaat, want je vind de leukste en mooiste vintage en retro kerstdecoratie tussen de tweedehands kerstspulletjes. Ook de klassieke rood met witte zuurstokjes en gingerbread poppetjes doen het goed in de kerstboom dit jaar. En aan dieren geen gebrek dit jaar, want vogeltjes, insecten, hondjes, stokstaartjes; je kunt het zo gek niet bedenken of het mag. Omdat de kans op sneeuw tijdens kerst steeds kleiner wordt verlangen veel mensen er ook naar om die winterse sfeer dan maar in huis te creëren door middel van een koel kleurenpallet, kerstballen die onder een ijzig laagje rijp lijken te zitten, en romantische kersttafereeltjes. Je kunt de koek en zopie bijna ruiken! Mensen die van roze en suikerspinzoet houden komen dit jaar helemaal aan hun trekken met de La Vie en Rose kersttrend; met cherubijntjes, een overdaad aan romantische bloemen, en veel zacht roze. Pas wel op dat je niet overslaat naar de kitscherige kant.

Duurzaam kerst vieren is hip

Met de huidige klimaatproblemen is er eigenlijk niets hipper en beter dan een duurzame kerst vieren. Dat betekent echt niet dat je klappertandend op een houtje moet bijten in een kamer die enkel verlicht wordt door een kaal peertje. Maar wel dat je duurzame keuzes maakt door bijvoorbeeld te kiezen voor LED kerstverlichting, of door een kerstboom te adopteren. En hartstikke leuk die nieuwe kersttrends, maar ieder jaar opnieuw kerstdecoratie kopen is ook niet bepaald duurzaam. En wil je wel eens iets anders? Dan kijk je toch gewoon eens in de kringloopwinkel bij jou in de buurt? Wie weet wat voor pareltjes je aantreft.