Vijf tips voor jouw eerste bezoek aan een kringloopwinkel!

Vroeger hadden kringloopwinkels nog een wat oubollig en stoffig imago maar dit is tegenwoordig wel anders. Ook de jongeren van nu bezoeken de kringloopwinkels steeds vaker vanwege hun toffe assortiment vol vintage pareltjes, de betaalbare prijzen en natuurlijk het duurzame aspect. Ben jij nog nooit in een kringloopwinkel geweest maar wil je dit binnenkort wel een keer gaan doen? Dan kan het best wel een beetje overweldigend zijn om door alle ruimtes vol met spullen heen te lopen. Kan jij nog wel wat tips gebruiken om jouw eerste bezoekje aan een kringloopwinkel succesvol te maken? Lees dan snel verder.

Weg met die hoge verwachtingen

Het leukste aan winkelen in een kringloopwinkel is dat je nooit precies weet wat je die dag zal vinden. Neem dus ook de tijd om rond te kijken en laat je verrassen door alle toffe items die je tegenkomt. Je kunt dan wel geen boodschappenlijstje afvinken maar wel kan je items tegenkomen waarvan je nooit had durven dromen dat je ze daar voor een prikkie tegen zou komen!

Bedenk van tevoren wat je goed zou kunnen gebruiken

Het mooie aan winkelen in een kringloopwinkel is natuurlijk dat je onverwachte schatten tegen kunt komen maar dit betekent niet dat je niet met een (flexibel) plan de winkel in kunt stappen. Wanneer je bijvoorbeeld nog wel een goede kast kunt gebruiken voor het opbergen van je ondergoed, hemdjes en huissokken is het natuurlijk zonde wanneer je afgeleid raakt op de boekenafdeling en de afdeling kasten per ongeluk overslaat. Met het opstellen van een flexibel plan is dus niets mis!

Controleer items grondig op kwaliteit

Kringloopwinkels kunnen fantastische koopjes bieden maar het is natuurlijk wel belangrijk om te checken of de meubelstukken en/of accessoires nog wel in goede staat verkeren. Vergeet dus niet je nieuwe spulletjes even grondig te inspecteren voordat je ze afrekent! Controleer kleding bijvoorbeeld even goed op vlekken, scheuren of ontbrekende knopen en test de elektronica (stop de stekker van dat ene leuke vintage lampje simpelweg even in een stopcontact) om er zeker van te zijn dat ze goed werken. Controleer de grotere meubels ook goed op stabiliteit en eventuele beschadigingen. Je wilt je truien, broeken en wollen sokken daar namelijk nog lang in kunnen bewaren! Een beetje extra tijd besteden aan een korte maar krachtige inspectie kan voorkomen dat je thuis teleurgesteld raakt.

Opknappers

Kom jij in een kringloopwinkel een salontafel tegen die eigenlijk perfect aan jouw wensen voldoet maar net de verkeerde kleur heeft? Dan verf je hem toch gewoon zelf in een andere kleur! Het is in veel gevallen een stuk goedkoper om een meubelstuk uit de kringloopwinkel op te knappen dan om een nieuw meubelstuk aan te schaffen dat wel volledig aan jouw wensen voldoet.

Geef de hoop niet op

Vergeet niet dat een kringloopwinkel elke dag nieuwe spullen binnen krijgt en dat het aanbod continu verandert. Dit betekent dat je snel moet handelen wanneer je iets leuks ziet (want weg is weg!) maar ook dat je bij minder geluk gewoon later nog eens terug moet komen. Over een aantal weken staan er namelijk weer allemaal andere spullen in de winkel en wie weet staat er dan wel iets tussen waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

Laat hieronder een review achter