Kringloop Op Struun helpt meisjes en vrouwen met menstruatieproducten

Kringloop Op Struun start met uitdelen van gratis menstruatieproducten. In Nederland heeft 1 op de 10 jonge meisjes en vrouwen niet altijd geld voor maandverband of tampons. Kringloop Op Struun ontvangt producten van het Armoedefonds om de meisjes en vrouwen met een krappe beurs in Surhuisterveen te helpen. “Onze winkel is een warme, toegankelijke plek waar iedereen mee telt en welkom is. Op sociaal en maatschappelijk gebied zijn we enorm betrokken en denken we door een MUP te openen nog meer van waarde te zijn voor de doelgroep”, aldus Monique Arends en Nathalie de Goede, eigenaren van Kringloop Op Struun.

“Hygiëne moet geen luxe zijn, maar voor iedereen mogelijk”, aldus woordvoerder Penny van Laarhoven van het Armoedefonds. Via de uitgiftepunten worden maandverband en tampons, maar ook wasbaar en biologisch maandverband en cups verstrekt aan jonge meisjes en vrouwen. Sinds het Armoedefonds is gestart met de actie is er al veel steun gekomen van mensen en organisaties. Vrouwen halen hun toiletkastjes leeg en sturen de producten op die ze niet meer gebruiken, er worden menstruatieproducten gekocht en ingezameld. “Wij zijn enorm blij met deze steun!”, aldus van Laarhoven. 

De overige uitgiftepunten liggen verspreid over heel Nederland en zijn veelal lokale (hulp)initiatieven die hun organisatie of locatie ter beschikking stellen om de gratis producten aan te bieden. Voorbeelden van uitgiftepunten zijn scholen, buurthuizen, voedselhulporganisaties en weggeefkastjes. 

Het Armoedefonds gaat de komende tijd door met het uitbreiden van het aantal uitgiftepunten. Mensen kunnen de actie ondersteunen door zelf producten in te zamelen en naar het Armoedefonds op te sturen. Meer informatie vind je op www.armoedefonds.nl

Laat hieronder een review achter