Kringloper Bergen op Zoom

Kringloopwarenhuis de Kringloper Bergen op Zoom is zeker een bezoekje waard. Net achter de Grote Markt vindt u de kringloopwinkel direct naast AH. Het is een sfeervolle winkel waar de goederen met veel aandacht en liefde zijn gepresenteerd. Ga direct naar het verslag of bekijk de foto’s.

 

Img_0065

Kringloper Bergen op Zoom

Vlaszak 2-14
4611 JZ Bergen op Zoom
T: 0165 – 521188

Openingstijden:
di t/m za. 10.30-17.00uur

Indeling en sortering bij Kringloper Bergen op Zoom

De winkel is langwerpig en men heeft door de hele winkel diverse kleine ‘kamertjes’ opgesteld, met banken, een salontafel en spulletjes in bijpassende stijl. Daarnaast zien we de gebruikelijke, kleding-, boeken-, kinder-, en serviesafdeling. De spullen zijn allemaal schoon en van goede tot zeer goede kwaliteit, het komt allemaal erg sfeervol en verzorgd over. Hier werken mensen met oog voor detail!

KledingImg_0082

De kledingafdeling bij Kringloper Bergen op Zoom is zeer netjes. Alle kleding hangt soort bij soort bij elkaar en is ook nog eens heel betaalbaar! Wij waren rond kerst in de winkel en we konden met gemak een kerstoutfit, compleet met schoenen en andere accessoires, bij elkaar shoppen als we hadden gewild.

Speelgoed en kinderspul

Zelden zo’n nette speelgoedafdeling gezien in een kringloopwinkel! In andere winkels slingert er vaak allerlei onduidelijk speelgoed op de grond omdat er kinderen mee hebben ‘gespeeld’ en het door niemand wordt teruggelegd of opgeruimd. Maar hier ligt alles keurig in de kasten en is al het speelgoed duidelijk onderverdeeld per leeftijd of soort. In de Kringloper is waar mogelijk het speelgoed op ‘jongens’ en ‘meisjes’ gesorteerd. Ken en Barbie strikt gescheiden, dat is wel wat ouderwets ;-)
Ook heel handig en mooi vonden wij de sets met houten speelgoed, treinrails enzo. Tijdloos speelgoed en het oogde allemaal fris en schoon, gewoon als nieuw!

Meubels

Het is niet een heel erg grote winkel, dus heel veel meubels kunnen er niet in. De meubels staan door de winkel heen opgesteld in een soort ‘huiskamers’, goed gedecoreerd met items van bijpassende stijl. Verschillende stijlen, maar eigenlijk geen té ouderwetse meubels gezien, allemaal nog netjes en goed verkoopbaar. De prijs vonden we redelijk tot aan de hoge kant.

Servies

Img_0069Bij Kringloper Bergen op Zoom is aan de presentatie van serviesgoed ook de nodige aandacht besteed. Het staat voor een deel bij elkaar en voor een deel word je erdoor verrast als je door de winkel loopt. Goed serviesgoed, heel divers zowel retro als bloemetjes dekschalen met gouden randjes.

Speciale vermelding voor de prachtige keukenhoek in de winkel, een groot stoer houten keukenblok dient als centraal presentatieplatform en daaromheen allerlei keukenartikelen. Erboven prijkt een hangend rek met potten en pannen. Alles met ook voor detail uitgestald, zie de foto. We wanen ons bijna in een hippe keukenshop.

Boeken en platen

Hoe kan het anders, ook op deze afdeling alles op orde! Een platen/cd afdeling met een luisterstoel en prachtig oude koffergrammofoon. De boekenafdeling is goed gerubriceerd, en alles is schappelijk geprijsd

Bruingoed en witgoed

Bruin en witgoed, goed aanbod met echt goede garantieregeling. (zie foto)

Prijs-kwaliteitverhouding

Bij Kringloper Bergen op Zoom zijn de prijzen al met al gemiddeld. Sommige meubels aan de dure kant, de kleinere serviesobjecten en vaasjes etc. vonden wij  goedkoop.

Bijzonderheden of andere opmerkingen

Logo-Kringloper

Kringloper Bergen op Zoom begon in 1984 als vrijwilligersorganisatie. tegenwoordig zijn er vier vestigingen. De andere Kringlopers vindt u in Etten-Leur, Roosendaal en Steenbergen.

 

Foto’s van Kringloper Bergen op Zoom