Zo scoor jij je volledige kinderkamer bij de kringloop

Wanneer je het goede nieuws krijgt dat je in verwachting bent, dan kan het je allemaal niet snel genoeg gaan. Toch is het wel fijn dat je nog ruim een half jaar de tijd hebt om alles te kunnen regelen. Zonder dat veel vrouwen en ook mannen zich het vaak realiseren, is het krijgen van een kind niet zomaar iets. Het is en blijft natuurlijk een enorm wonder. Los van het feit dat je straks een enorme verantwoordelijkheid draagt, moet je voorafgaand natuurlijk wel het nodige voorbereiden. Je kindje moet immers wel ergens kunnen slapen als het straks allemaal zover is. Een kinderkamer is daarom dus ook één van de belangrijkste dingen. Omdat niet iedereen natuurlijk in de gelegenheid is een nieuwe kinderkamer aan te schaffen of het er simpelweg niet voor over heeft, biedt de kringloop uitkomst. Hoe jij ervoor zorgt dat je een volledige kinderkamer weet te scoren, vertellen we je hier.

Ga op pad zonder wensen

Wat een belangrijk eerste punt is op het moment dat je ervoor kiest een kinderkamer bij de kringloop bij elkaar te zoeken, is het goed te weten dat je natuurlijk weinig tot geen wensen hebt. De kans dat er namelijk een volledige kinderkamer die volledig aan je wensen voldoet voor je klaarstaat, die is natuurlijk nihil. Het is daarom dus ook vooral belangrijk om naar functionaliteit te kijken en niet naar het uiterlijk van de verschillende items. Daar valt namelijk in een later stadium heel goed iets aan te doen, maar daarover later meer. Uiteraard mag je gerust enkele voorkeuren uitspreken, maar te kieskeurig is niet verstandig.

Begin op tijd

Je weet natuurlijk al redelijk op tijd dat je in verwachting bent van een zoon of dochter. Om er dan voor te zorgen dat je de volledige kinderkamer bij elkaar hebt weten te vinden, alvorens de kleine is geboren, is het verstandig om op tijd te beginnen. Het kan namelijk heel goed zijn dat je verschillende kringloopwinkels moet bezoeken, voordat je alles hebt gevonden van je zocht. Wel doe je er verstandig aan om met andere dingen nog even te wachten. Teveel voeding in huis halen omdat het nu in de aanbieding is kan verstandig zijn, maar stel dat je kindje last heeft van verborgen reflux, dan kan het zijn dat je over moet op andere voeding.

Koop je matras nieuw

Ondanks het feit dat een babymatras weinig tot niet te verduren heeft, is het advies wel om een nieuwe aan te schaffen. Je weet namelijk niet wat er met een tweedehands matras is gebeurt. Stel dat het baby’tje die er voorheen op heeft gelegen, ontzettend veel heeft gespuugd, dan is dit niet bepaald hygiënisch. Ook kan het zijn dat je een buikslaper krijgt. Nu is buikslapen baby niet per definitie een probleem, maar behoeft wel een aantal extra veiligheidseisen. Stel dat je dan al een matras hebt gekocht, dan kan het zijn dat je toch alsnog een andere nodig hebt. Om dat te voorkomen kun je dus beter direct voor een nieuwe matras gaan, die aan alle wensen voldoet.