Kringloopwinkel RataPlan in Amsterdam

Ontdek duurzame schatten bij Rataplan Amsterdam – boeken, kleding, meubels en meer in een vriendelijke kringloopomgeving. Shop groen!

Adres & contact

Openingstijden

Maandag09:00-18:00
Dinsdag09:00-18:00
Woensdag09:00-18:00
Donderdag09:00-18:00
Vrijdag09:00-18:00
Zaterdag10:00-17:00
Zondag12:00-17:00

Aanbod

In het kort:

“Ga, ga, ga… zonder twijfel de beste plek in Amsterdam. Ik deed mijn onderzoek voordat ik wegging, ik was een beetje dubieus om naar de kant van de stad te gaan waar toeristen normaal gesproken niet heen zouden gaan, maar absoluut geen problemen. Ik kreeg een buzz van het centraal station. Zodra ik binnenkwam, pakte ik een mand, want die heb je nodig. Het is een bric-a-brac-hemel en de prijzen zijn zoooo redelijk. Doe geen moeite om souvenirs in het centrum te kopen, je bent slecht om iets mooiers en goedkopers te vinden dan de stad. Er is heel veel kleding en schoenen, allemaal heel behoorlijk. Maar o was gefocust op huisartikelen. Twee dames waren heerlijk. Ik kon daar niet de hele dag doorbrengen. Ik vind het altijd leuk om een idee te krijgen van de prijzen, dus hier is Mijn mandje: Ralph Lauren poloshirt, € 3,95 Vintage pet € 1,95 GUCCI make-up tasje € 1,95 Twee kroonkandelaars € 3,95 per stuk Lijst € 0,35 Amsterdam houten souvenir € 1,95 Bekers € 0,50 Paasversieringen: eendenkop € 0,50, eierkaars en houder 0,25”

Milica Stanic

“Enorm assortiment aan kleding, met hele leuke dingen als je even goed zoekt. Allemaal voor een FRACTIE van de h&m prijzen en veel goedkoper dan die hippe vintage winkels met veelal dezelfde spullen. Als iemand die er regelmatig komt merk ik ook dat er eigenlijk dagelijks nieuwe producten worden aangeboden. Ook cd’s dvd’s lp’s en boeken zijn spotgoedkoop, 1 tot 2 euro voor iets dat in de winkel 20 zou kosten. Eerlijk, rondneuzen in deze winkel is een van mijn favoriete dingen om te doen.”

Madelein Nielen

“Geweldige tweedehandswinkel voor meubels (banken, stoelen, tafels, dressoirs, enz.), serviesgoed, kleding (ze doen goed werk bij het selecteren van kleding), hoeden, schoenen, decoraties, lampen en boeken. Andere recensies zeggen dat dingen duur zijn, wat verrassend is omdat alles waar ik naar heb gekeken zeer betaalbaar was. Ik gebruik ook Marktplaats zoals andere recensenten, en ik vind deze winkel nog steeds goedkoop en zeker een bezoek waard.”

Paula Combs

Meer reviews lezen…

RataPlan: Een Duurzame Kringloopwinkel in Amsterdam

RataPlan is een populaire kringloopwinkel gelegen aan de Van Slingelandtstraat 39 in Amsterdam. Deze winkel, die een gemiddelde beoordeling van 3.5/5 sterren heeft, biedt een breed scala aan tweedehands artikelen en heeft een aantal unieke programma’s en diensten die het winkelen nog leuker maken.

Wat kun je brengen naar RataPlan?

Als je thuis items hebt die je niet meer nodig hebt, kun je ze naar RataPlan brengen. Dit kan aan de achterzijde van de winkel, maar voor kleine spullen kun je ze ook bij de ingang afgeven. RataPlan accepteert onder andere boeken, huishoudelijke apparaten, kleding, meubels, muziek, speelgoed en gereedschap. Door je spullen naar RataPlan te brengen, draag je bij aan duurzaam winkelen en geef je je items een tweede leven.

Waar moet je op letten bij RataPlan?

Bij het bezoeken van RataPlan zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Prijzen worden vaak genoemd in de recensies, dus vergeet niet om prijzen te vergelijken en te controleren of het artikel in goede staat is voordat je het koopt. Daarnaast is het assortiment bij RataPlan erg divers, dus neem de tijd om door de verschillende verdiepingen en opstellingen te bladeren. Je weet nooit welke schatten je zult vinden!

Hoe werkt RataPlan?

RataPlan is een kringloopwinkel die zich richt op klantvriendelijkheid en duurzaamheid. De 3500 vierkante meter winkelruimte bestaat uit twee verdiepingen en biedt een overzichtelijke en dynamische opstelling van tweedehands artikelen. Er zijn thema-eilanden waar je vintage kleding en door het eigen personeel opgeknapte spullen kunt vinden. Daarnaast worden er regelmatig kunstexposities en optredens georganiseerd.

RataPlan biedt ook verschillende handige diensten aan, zoals bezorging, ophalen in de winkel en online prijsopgaven. Daarnaast is de winkel rolstoelvriendelijk, met een rolstoelvriendelijke ingang, lift en parking. Je kunt betalen met betaalpassen en zelfs contactloos mobiel betalen.

Unieke programma’s en kortingen

RataPlan heeft nog meer te bieden dan alleen tweedehands spullen. Bij RataPlan Generatorstraat kun je genieten van een heerlijke broodjes en gebakjes in de ruime horecahoek. Daarnaast is RataPlan actief op sociale media, zoals Facebook en Instagram, waar je op de hoogte kunt blijven van het laatste nieuws over duurzaam tweedehands winkelen.

Kortom, RataPlan biedt een unieke winkelervaring in Amsterdam. Met een breed assortiment aan artikelen, diverse diensten en een focus op duurzaamheid, is RataPlan een must-visit voor liefhebbers van kringloopwinkels in Amsterdam. Ga naar RataPlan en ontdek de schatten die op je wachten!

Bezoek RataPlan Generatorstraat voor een duurzame winkelervaring.

170 gedachten over “Kringloopwinkel RataPlan in Amsterdam”

 1. ★★★★☆

  Worst delivery ever, came 2 hours late, dropped stuff on the ground and drove away. When asked if they would bring it upstair for extra cash they said no. That is not worth 20 euros.

  Beantwoorden
 2. ★★★★☆

  Een leuke kringloop, met best nog wel redelijke prijzen en genoeg mogelijkheden een pareltje te kunnen vinden. Alleen is het toilet dit jaar nog niet schoongemaakt geloof ik. Zelf in tankstations lange tijd niet zoiets gehad.

  Beantwoorden
 3. ★★★★☆

  Wat een belachelijke prijzen voor een 2de hands winkel ! Dit zijn winkels juist voor mensen met een laag inkomen toch ? Vind het echt schandalig wat ze durven te vragen voor spullen die ze zelf gratis hebben opgehaald… NOPPES is tenminste goed betaalbaar, Rataplan ??? Helemaal gek die prijzen

  Beantwoorden
 4. ★★★★☆

  ik vind dat ze 2hands ook gloeilampen moeten hebben van philips albert hijn merk hema merk bij de doosjes van 2 stuks moeten ze er allebij inzitten alle soorten een maten helder matt softone flame van 25 watt tot 300 watt standaart modellen kaars tipkaars zodat mensen ze ook in de kringloopwinkel kunnen kopen. een ook de kripton gloeilampen horen ze in de kringloopwinkel te hebben van 25 tot 105 watt. niet aleen marktplaats een dat ze 2hands ook veel meer hardcore cds mogen hebben die dingen moeten niet aleen op marktplaats ook in de kringloopwinkel verder een mooie zaak groeten dennis

  Beantwoorden
 5. ★★★★☆

  Het begint erg duur te worden bij deze rataplan. Een Bureaustoel voor 80 ? Zulke prijzen verwacht je niet bij een tweedehands winkel.. helaas is dit een trend door heel Nederland. Gewoon weer via Marktplaats verder met zn allen?

  Beantwoorden
 6. ★★★★☆

  Een beetje aan de krappe/rommelige kant op de begane grond, op de 1e/2e verdieping was het wel beter geregeld. Had wel een seizoen van breaking bad gevonden, maar 2,50 omdat er 2 CDs in het hoesje zaten? Ik dacht dat het 1,25 was maar dat is per CD. Wel gekocht want ik heb dat seizoen niet gezien, maar toen ik om de bon vroeg werd hij weg gegooid.

  Beantwoorden
 7. ★★★★☆

  Helaas erg duur geworden. De kleding; echt te duur en vaak ook vies en kapot, make up vlekken erin. Vandaag een kort broekje gekocht waar de Corona mondkapjes nog inzaten. Niet netjes van degene die het naar de winkel brengt maar ik neem aan dat de kleding wel een beetje wordt nagekeken voordat het opgehangen wordt.

  Beantwoorden
 8. ★★★★☆

  I often bring my second hand clothing and home appliances, of course in good condition. Friendly, helpful staff. Excellent institution to help people who are at a distance from the labor market

  Beantwoorden
 9. ★★★★☆

  Ik kom hier al vele jaren met veel plezier. Echter is er duidelijk nieuw beleid of management de laatste jaren. Er is nauwelijks meer iets leuks te vinden en de producten lijken streng te worden gefilterd op mooiere spullen voor ze de schappen bereiken, dit is te merken aan de grote hoeveelheid nagenoeg nutteloze producten in de schappen; Restmetaal, lege boormachine koffers, kapotte en afgedragen kleding en in de electronica sectie alleen maar 4:3 monitoren en onbruikbare FM tuners, kapotte CD spelers en vieze gebruikte toetsenborden. Alles ook voor tegenwoordig onrealistische prijzen. ( radio tuner voor 25 euro?.. ) Ongehoord voor een bedrijf dat al zn producten gratis ontvangt en werkt met waarschijnlijk gesubsidieerde medewerkers. Het voelt helaas steeds meer als winkelen op een schroothoop en get fijne gevoel van leuke dingetjes vinden heb ik al lang niet meer. Erg jammer om te zien hoe de winkel achteruit is gegaan

  Beantwoorden
 10. ★★★★☆

  Been coming here for years and think it is one of the nicest thrift stores. But the prices have gone up bizarrely and the sunlight (backlight) on the 1st floor. remains very annoying when browsing through the clothing racks close to the window (on a sunny day you can hardly see anything). Perhaps the top row of windows could be taped off? :)

  Beantwoorden
 11. ★★★★☆

  Een fantastische ervaring met de kringloopwinkel RataPlan. Zeker aan te bevelen! Was onder de indruk van de collectie en geef het een welverdiende 5/5.

  Beantwoorden
 12. ★★★★☆

  They dont follow their own rules about returns and are very rude and racist. Heres the situation in detail. I returned a product which was not even used once and had label on it. I was asked where am I from and was told the rules written on the bord are not true (Why do they hang by the kassa in the first place? And why do you ask people where are they from? I find this behaviour unnecessary and prejudiced). I bought other products but they didnt add up to return price. There was a difference of a small amount. Its about the principles not the money. I supposed to get cash back or a caduebon according to the rules.That did not happen.

  Beantwoorden
 13. ★★★★☆

  Go, go, go… best place in Amsterdam hands down. I did my research before I went out, I was a bit iffy going to side of town that typically tourists wouldnt go but absolutely zero issues. I got a buzz from Central station. The minute I walked in, I grabbed a basket, tkae it, youll need it. Its a bric-a-brac heaven and prices are sooooo reasonable. Dont bother getting souvenirs in center you are bad to find something more beautifully and cheaper then town. There is loads of clothes and shoes, all very decent. But o was focused on house items. Two ladies were lovely. I couldnt spent whole day in there. I always like to get a feel for prices, so heres My basket: Ralph Lauren polo t, 3.95 Vintage cap 1.95 GUCCI make up bag 1.95 Two crown candle holders 3.95 each Frame 0.35 Amsterdam wooden souvenir 1.95 Cups 0.50 Easter decorations: duck cup 0.50, egg candle and holder 0.25

  Beantwoorden

Laat hieronder een review achter