Kringloopwinkel Uitgeest IJmond Werkt!

Kringloopwinkel Uitgeest is van IJmond Werkt! Deze aangename intieme kringloopwinkel is een redelijk smalle, lange hal en zit een beetje verstopt achter de huizen in een woonwijk van Uitgeest. De ruimte is verdeeld in een voor- en achterdeel en 1e verdieping. Kringloopwinkel Uitgeest heeft een fijne boekenafdeling! Het aantal parkeerplaatsen op eigen terrein is wel wat beperkt.
Ga direct naar het verslag of bekijk de foto’s

Kringloopwinkel Uitgeest

IJmond werkt Kringloopwinkel Uitgeest

Kleis 67a
1911 MD Uitgeest
tel: 0251-279088

Openingstijden:
ma 11.00 – 17.30 uur
di t/m za 9.30 – 17.30 uur

Indeling en sortering bij Kringloopwinkel Uitgeest

Zeer overzichtelijk, in het voorste deel de kleding, in de tweede ruimte het servies en overig kleingoed in allemaal dezelfde kasten dat geeft een enorm rustige indruk. Achterin de meubels, speelgoed en spelletjes, elektronica en boeken en platen. Op de 1e verdieping is het wat rommeliger, daar vinden we de bedden, lampen, schilderijen etc..

Kleding

De lange kleding hangt in hoge rekken aan de muur, de rest hangt in lagere schuin geplaatste rekken. Kwantitatief en kwalitatief goed aanbod.

Speelgoed

De speelgoedafdeling is helemaal achteraan in de winkel, leuk vormgegeven in ‘junglestijl’. De spellen en het speelgoed staat goed gesorteerd in een kast met vierkante vakken, groot aanbod knuffels. De prijzen van het speelgoed zijn heel redelijk.

Meubels

De meubels staan achterin en is een mengsel van ouderwets en zaken die je nu nog steeds nieuw, dus duurder, bij bijvoorbeeld IKEA kunt kopen. Geen al te groot aanbod.

Servies

Bijzonder stijlvolle servieskasten staan bij Kringloopwinkel Uitgeest schuin tegen de wand opgesteld. Waardoor een prettige sfeer ontstaat en je toch overal goed bij kunt. Opvallend is dat het glaswerk en serviesgoed allemaal blinkend schoon is en mooi op kleur gesorteerd in de kasten staat. Niet propvol zoals vaak bij andere kringloopwinkels. Er zijn twee grote presentatietafels in het midden van de ruimte.

Boeken en platen

De boeken en platen zijn allen uitstekend gerubriceerd en heel schappelijk geprijsd! Sfeervolle afdeling, met laag leeszitje.

Bruingoed en witgoed

Alles staat keurig gesorteerd en er is een behoorlijk groot aanbod.

Prijs-kwaliteitverhouding

Absoluut redelijk, over het algemeen niet te duur en de zorg die aan alles is besteed maakt winkelen bij Kringloopwinkel Uitgeest echt aangenaam.

Personeel

Actief, alert en vriendelijk personeel.

Kringloopwinkel Uitgeest heeft

 • een of meer paskamers
 • geen koffie, thee of fris
 • geen versnaperingen
 • een of meer bezoekerstoiletten
 • geen apart invalidentoilet
 • een bovenverdieping met lift of voorziening voor gehandicapten
 • winkelmandjes en/of wagentjes
 • gratis inpak- en/of verpakkingsmateriaal
 • een website
 • nog andere diensten (zie bijzonderheden)

Bijzonderheden of andere opmerkingen

Opvallend item bij Kringloopwinkel Uitgeest

Maastricht servies 24-delig € 175,00 (2007) Zie foto.

Zelf gekocht

 • 2 vaasjes, € 0,30 en € 0,40 (2007)
 • LP: Frans Halsema – Tour de Frans €0,90 (2007)
 • Chimay bierglas € 0,45 (2008)
 • LP: Patachou € 1,10 (2008)
 • LP: Kleuterdansen € 1,10 (2008)
 • LP: Gheselscap goet ende fyn – balades & liederen uit de middeleeuwen € 1,10 (2008)

Foto’s

3 gedachten over “Kringloopwinkel Uitgeest IJmond Werkt!”

 1. ☆☆☆☆☆

  Het valt mij de laatste tijd op dat de meubels een stuk duurder zijn dan andere kringloopwinkels. ik heb het hier niet over een paar euro, maar om zeker 10 euro of meer.
  Ook in de kledingrekken wordt merkkleding een stuk duurder geprijst. Ook al is het van Only wat geeneens echt heel duur is in vergelijking met Adidas oid. Ik zie daar ook regelmatig kapotte kleding in de rekken hangen. Eenmaal heb ik gemeld dat er een kapot kledingstuk tussen zat, ik heb dat ook afgegeven. Maar een paar weken later zag ik het er gewoon weer tussen hangen.
  Ik kwam er altijd graag omdat het en dichtbij en overzichtelijk is in de winkel, maar ook ik wil graag niet teveel betalen als alleenstaande en ga nu regelmatig naar andere kringloopwinkels in de omgeving

 2. ☆☆☆☆☆

  Ik werk zelf in deze winkel en deze is pas helemaal opnieuw ingericht en ingedeeld tijd voor een nieuwe beoordeling dus.

  • ☆☆☆☆☆

   Wij gaan komend jaar (2010 -2011) weer op pad met onze vragenlijsten en camera dus u kunt een bezoekje verwachten ;-)

Reacties zijn gesloten.