Oude toners zijn Geld Waard (Inleverpunten NL & BE)

Ben je klaar om een positieve impact te maken op onze planeet en tegelijkertijd misschien zelfs een klein zakcentje te verdienen? Het inleveren van je oude toners en cartridges voor recycling is niet alleen een stap in de richting van duurzaamheid, maar kan ook een leuk zakcentje zijn!


De Waarde van Oude Toners en Cartridges

Wist je dat jouw oude toners en cartridges niet alleen waardevol zijn voor het milieu, maar ook voor je portemonnee? Afhankelijk van het merk en type kunnen lege cartridges met printkoppen, zoals die van HP en Canon, een vergoeding opleveren van €1 tot €3. Zelfs minder populaire toners kunnen tussen de €2 en €6 waard zijn. Hoewel de meest gangbare toners misschien slechts een paar dubbeltjes opleveren, is elke bijdrage aan recycling een stap in de goede richting.

Belang van Recycling

Recycling speelt een cruciale rol in het behoud van onze planeet. Door oude toners en cartridges te recyclen, dragen we bij aan het verminderen van afval en het besparen van natuurlijke bronnen. Dit proces zorgt ervoor dat materialen hergebruikt kunnen worden, wat de noodzaak voor het vervaardigen van nieuwe producten vermindert. Zo draag je bij aan een duurzamere wereld, waarin minder vervuiling en een lagere CO2-uitstoot centraal staan.

Oude Toners inleveren

Je kunt oude toners en cartridges inleveren op diverse inzamelpunten door het hele land. Veel supermarkten, bouwmarkten, en tuincentra hebben een Wecycle-inleverbak waar je je oude inktbenodigdheden kwijt kunt. Voor een e-waste inleverpunt bij jou in de buurt, check de Wecycle website.

Liever geld verdienen met je oude toners? Online inleverpunten als RecycleClub bieden een vergoeding of donatie per cartridge! Door in te leveren bij deze punten, zorg je ervoor dat jouw oude toners en cartridges op de juiste manier gerecycled worden.

Inleverpunten zoeken

Kringloop Zoeken
Veel kringloopwinkels bieden een inleverpunt voor Toners en Cartriges!

Recyclen van ingeleverde Toners en Cartridges

Nadat je jouw oude toners en cartridges hebt ingeleverd, worden ze zorgvuldig gesorteerd en verwerkt. Sommige onderdelen zijn direct geschikt voor hergebruik, terwijl andere materialen worden omgezet in nieuwe grondstoffen. Dit zorgvuldige proces verzekert dat zo veel mogelijk componenten een tweede leven krijgen. Door bewust bij te dragen aan dit proces, help je niet alleen het milieu, maar ondersteun je ook de circulaire economie.

Laat hieronder een review achter