Zo blaas jij je bed een nieuw leven in

Ons bed, de plek waar we, gezien de hoeveelheid slaap die we nodig hebben, een groot deel van de tijd doorbrengen. Des te belangrijker is het dus om ervoor te zorgen dat je niet alleen een mooi bed hebt, maar dat deze ook fijn ligt. Helemaal wanneer je ouder wordt, is de kans groot dat je last krijgt van je rug. Wanneer je dan een matras hebt die doorzakt, zul je hier iedere ochtend last van hebben. De kans is dus vrij groot dat er vroeg of laat een keer een moment komt, waarop je toe bent aan een nieuw bed. Maar wist je dat je je oude bed ook prima een nieuw leven in kunt blazen?

Ga voor alleen een nieuwe matras

Wanneer je het gevoel hebt dat het tijd is voor een nieuw bed, dan kun je natuurlijk twee dingen doen. Je kunt ervoor kiezen om letterlijk een heel nieuw bed aan te schaffen, maar vaak gaat het alleen om de matras die toe is aan vervanging. Omdat het een hele hoop geld kan schelen, is het wel belangrijk serieus na te denken over het feit of je ook daadwerkelijk een nieuw ‘frame’ nodig hebt. Nieuwe matrassen kunnen immers ook prima. Overigens geldt dit niet alleen voor jezelf, maar ook voor de kinderen. Ondanks het feit dat de bedtijd 15 jaar een stuk later is dan wanneer ze jonger zijn, is het vooral in deze leeftijd belangrijk dat je kinderen een goede matras hebben. Ze zitten namelijk nog volop in de groei. Dus de gemiddelde bedtijd 13 jaar van jouw kind nu later is, doet niets af aan het feit dat ze een goede matras moeten hebben.

Zet je bed te koop

Ben jij je bed zat? Dat betekent dat natuurlijk niet dat deze niet meer goed is. Tweedehands meubels zijn namelijk enorm in trek. Helemaal omdat er nog altijd een grote groep mensen is, die het iedere maand weer ontzettend moeilijk heeft om rond te kunnen komen, is het verkopen van een nog prima bed een goed idee. Zo levert het jou wat geld op en maak je tevens ook een ander blij. Let er alleen wel op dat je ook zorgt dat je bed eenvoudig is te vervoeren. Helemaal de enorme boxsprings vandaag de dag, kunnen nog wel eens een uitdaging zijn. Geef daarom dus ook altijd duidelijk de maten door, zodat je niet wanneer ze het bed komen ophalen, ineens voor een verrassing komen te staan dat het toch vele malen groter is, dan op voorhand gedacht.

Breng het naar de kringloop

Het kan natuurlijk zijn dat het verkopen via het internet teveel gedoe is voor je. Een goed alternatief is dan om je bed naar de kringloopwinkel te brengen. Hier zorgen ze ervoor dat deze weer helemaal als nieuw wordt gemaakt en wordt deze voor een klein prijs verkocht. Op deze manier hoef je zelf geen moeite te doen om hem te proberen te verkopen en maak je ook direct iemand anders blij. Kortom, een win-win situatie dus. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je bij de kringloop geen geld krijgt.