Waarom verdwijnt de normale radio?

Er zijn heel wat verschillende mensen die al door hebben dat de radio steeds minder beluistert wordt. Steeds minder mensen gaan wat anders doen in plaats van naar de radio luisteren.

Hier zitten eigenlijk verschillende redenen achter. Het is zeker goed om te kijken waar dit vandaan komt en waarom de radio zo weinig beluistert wordt, terwijl er nog wel een hele hoop moeite in gestoken wordt. Is dit niet zonde voor de mensen die er nog wel van houden?

De nieuwe dingen

Als eerste is het goed om te weten dat de nieuwe dingen hier zeker invloed op hebben. Zo was de komst van de tv al een impact op de radio, maar ook de nieuwe apps waar je onbeperkt muziek op kunt luisteren zijn erg populair.

De meeste mensen willen geen reclame meer horen en ze zijn alleen maar bezig met muziek luisteren. Doordat de radio ook verschillende mensen tussen door laten praten zullen vele mensen liever naar wat anders luisteren. Daarom is het zo dat de radio eigenlijke en beetje aan het uitsterven is, terwijl dit wel zonde is.

Jongeren doen andere dingen

Verder zijn de jongeren van deze tijd met hele andere dingen bezig dan naar de radio luisteren. Het digitale tijdperk is veel meer aanwezig dan dat het vroeger was. Je kunt nu alles beluisteren wanneer je wilt. Daarnaast kun je ook online gamen of de radio frequenties zelf opzoeken.

Je hebt de normale radio dus niet meer echt nodig. Vroeger waren mensen best veel met de radio bezig omdat je er een beetje afhankelijk van was. Daarom is het nu veel minder. Je kunt alles met je telefoon of tablet. Hier heb je geen radio meer voor nodig.

Wie luistert er nog wel?

Er is nog wel een groep mensen die wel naar de radio luisteren. Deze groep mensen zijn vooral ouderen. Oudere mensen vinden het nog steeds erg leuk om naar de radio te luisteren. Daarnaast luisteren ook veel mensen in de auto nog steeds naar de radio.

Ook in de winkels wordt nog radio gedraaid. Wanneer je in de winkel komt, kunnen er verschillende radiozenders op staan. Verder wordt er op de bouw ook nog radio geluisterd tijdens het werken. Er zijn dus zeker nog wel mensen die het fijn vinden om naar de radio te kunnen luisteren.

Radio wordt minder gemaakt 

Nu is ook het geval dat er veel minder radio wordt gemaakt dan eerst. Eerder werd er veel meer radio gemaakt omdat er veel meer mensen naar luisteren. Hoe minder mensen gaan luisteren, hoe minder radio er gemaakt gaat worden. Je komt dan in een cirkel terecht. Dit is soms best wel eens vervelend.

Voor de meeste mensen is de radio iets wat standaard al een hele tijd bestaat. Toch is het wel eens goed om te kijken of jezelf niet af en toe wat meer naar de radio zal moeten luisteren dan wat je nu doet. Tegenwoordig doen vooral jongeren oortjes in en luisteren alleen maar naar dezelfde muziek.