Tips voor het wegbrengen van je tweedehands meubels

Heb jij nog een hele hoop meubels in huis staan, die je eigenlijk liever kwijt dan rijk bent, dan is het natuurlijk ontzettend zonde om deze weg te gooien. De kringloop is de plek waar je mensen die het wat minder hebben hier ontzettend blij mee kunt maken. Vooral wanneer we het huis van onze opa’s en oma’s leeg moeten halen, komen hier vaak allerlei verschillende soorten meubels uit. Van bankstellen tot tafels, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er wel. Aangezien oma en opa waarschijnlijk naar een verzorgingstehuis gaan, passen al deze meubels niet meer in de nieuwe veel kleinere woning. Om je een idee te geven wat je allemaal met deze meubels kunt doen, hebben we een aantal tips voor je.

Maak er iemand anders blij mee

We kunnen ons heel goed voorstellen, dat wanneer je het huis van je opa en oma aan het leeghalen bent, dit nu niet perse spullen zijn waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Aangezien opa en oma straks in het verzorgingshuis heerlijk iedere dag vers te eten krijgen, is natuurlijk de eerste stap om de wekelijkse maaltijdbox die ze altijd ontvangen met verse ingrediënten om te zetten. Je kunt er voor kiezen om er zelf gebruik van te gaan maken, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon in het verzorgingstehuis laten bezorgen. Kortom, voldoende mogelijkheden dus. Nadat je alle administratieve zaken hebt geregeld, is het tijd om te bepalen wat je met alle oude meubels doet. Wanneer je er zelf niets meer mee kunt, is het natuurlijk ontzettend fijn om er iemand anders blij mee te kunnen maken. Dit kun je doen door het op de ‘weggeefhoek’ te zetten of misschien dat je wel iemand kent die er belang bij heeft.

Breng het naar de kringloopwinkel

Bij de kringloop zijn ze vaak ontzettend blij met deze ‘vintage’ items. Ondanks het feit dat je opa en oma iedere week een vegan box bestellen met verse ingrediënten waar ze heerlijk mee konden koken, is de kans vrij groot dat de meubels wat minder hip zijn. Ondanks dat is er nog een enorme doelgroep die deze meubels maar al te graag wil hebben. Helaas niet alleen uit weelde, maar vaak omdat er geen andere mogelijkheid is. Denk dus eerst drie keer na, voordat je alles zo naar de milieustraat brengt. Wellicht kun je er nog iemand blij mee maken. Doordat je iemand met een kleinere beurs voorziet van nieuwe meubels, kunnen ze met het geld wat ze overhoud wellicht een heerlijke paasbrunch bestellen.

Naar de milieustraat

Heb je alles al geprobeerd, maar wil niemand de oude meubels hebben? Dan zit er helaas niets anders op dan het weg te brengen naar de milieustraat. Dit is voor velen niet de meest ideale manier, aangezien het natuurlijk vernietigd gaat worden, maar een andere optie is er helaas niet. Echter is het wel goed om voordat je het wegbrengt nog even te kijken of er misschien ook niemand is die oude meubels opknapt, alvorens je ze dan echt weggooit.