Kringloopwinkels Nederland

Kringloopwinkels Nederland vinden, meer dan 700 kringloopwinkels online!

Kringloopwinkels, kringloop en 2e hands in heel Nederland. Overzichtelijke kringloop adressengids met actuele openingstijden, adres, postcode, telefoonnummer en andere bijzonderheden. Denk aan website adres, foto’s en filmpjes en informatie over bezorgen, ophalen of wegbrengen, goede doelen etc etc.

Kringloopwinkels ‘voor elk wat wils’

Kringlopen, struinen, snuffelen, neuzen, sneupen, of hoe je het ook noemt is hot! De tijd dat je de kringloop alleen bezocht als je weinig geld had is echt voorbij, ware pareltjes vind je er.

Een betaalbaar nieuw interieur? Vintage kleding, hippe meubels, leuke tweedehands kinderkleding of een kek retro lampje? Een goedkope Lp of cd? Die ene bibliofiele uitgave? Tussen prullaria op rommelmarkten en kofferbakmarkten struinen? Klassieke of traditionele kleding nodig voor een themafeest? Kapot lampje laten repareren? ’t Kan allemaal bij de kringloopwinkel!

En … door hergebruik van goederen, wordt het milieu veel minder belast. Sommige kringloopwinkels leveren ook nog eens een bijdrage aan maatschappelijke projecten of goede doelen, al dan niet financieel.


Ophalen, wegbrengen of laten repareren

Wilt u kringloopartikelen (laten) ophalen of wegbrengen, raadpleegt u dan ook deze kringloop- en tweedehands adressengids.
Kringloopwinkels halen uw spullen meestal gratis op. Banken, tafels, stoelen, boeken, cd’s, platen, klein huisraad, (kinder-) kleding, elektrische apparaten, tuingereedschap, serviesgoed, glaswerk etc.

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Of met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Kapotte spullen repareren doen ze vaak ook bij de kringloop.
In heel Nederland zijn er Repair Cafés waar u terecht kunt voor hulp bij de reparatie of opknappen van uw kapotte spullen.

Hoe is die kringloopwinkel?

Kringloopwinkels verschillen enorm in de kwaliteit en diversiteit van het aanbod, de presentatie en sfeer. Je hebt enorme luxe kringloopwarenhuizen en piepkleine rommelwinkeltjes en alles wat daar tussen zit. Handig voor u om te weten wat u kunt verwachten van een bepaalde kringloopwinkel. U vindt uitgebreide reviews met veel -eigen- foto’s op deze website. Zo krijgt u een goede indruk van de betreffende kringloop.
We beoordelen de kringloopwinkels op:

  • hoe is de kwaliteit van de kringloop- of tweedehandsartikelen?
  • welke artikelen worden er allemaal in de kringloopwinkel verkocht?
  • wanneer is de kringloopwinkel bij u in de buurt open?
  • hoe is de sfeer?
  • betaalt u niet te veel geld voor tweedehands spullen?
  • wat doen ze met de opbrengst?
  • zoeken ze nog personeel of vrijwilligers?
  • kan ik er ook iets drinken of eten?
  • organiseert de kringloop speciale veilingdagen, kortingsacties?

Actuele kringloopgids

Een kringloop adressengids aanleggen is één ding, maar om die gids actueel te houden surfen wij dagelijks over het internet om te speuren naar nieuwe tweedehands- en kringloopwinkels, wijzigingen in openingstijden, uitbreidingen, acties etc. Gelukkig krijgen we ook hulp van bezoekers, klanten en medewerkers. Zij melden het ons als er informatie is gewijzigd of ontbreekt. Hartelijk dank daarvoor!

Geef wijzigingen aan ons door, wij en andere speurders & kringlopers zijn u dankbaar voor de moeite!

Verder surfen

Voor als u nog meer wilt weten over kringloopzaken, bewust consumeren, rondkomen met je budget, duurzaam wonen, circulaire economie, ideële organisaties of rommelmarkten hebben we voor u een verzameling met interessante websites samengesteld.

Veel kringloopplezier!