Deze dvd’s zijn enorm veel geld waard (in 2024!)

In het tijdperk waar streamingdiensten de boventoon voeren, lijken DVD’s misschien een vergeten medium. Toch kunnen sommige DVD’s aanzienlijk veel geld waard zijn, vooral als ze zeldzaam zijn of deel uitmaken van een populaire franchise. Tweedehandsprijzen van deze oude DVD’s lopen van honderden, tot zelfs duizenden euro’s!

Het is dus de moeite waard om jouw DVD-collectie eens onder de loep te nemen. Je zou wel eens verrast kunnen zijn over de waarde die sommige van deze schijven vertegenwoordigen.

Zeldzame Collecties en Populaire Franchises

Laten we beginnen met een blik op enkele specifieke voorbeelden die aantonen hoe waardevol sommige DVD’s kunnen zijn. De “Dragonball Z Dragon Box Complete DVD Set”, bijvoorbeeld, is verkocht voor maar liefst €1.848 euro. Dit is een duidelijk voorbeeld van hoe een populaire serie, gecombineerd met een complete en zeldzame uitgave, de waarde enorm kan doen stijgen.

Dragonball Z Dragon Box Complete Dvd Set
“Dragonball Z Dragon Box Complete DVD Set verkocht voor €1.848 euro”

Ook de “Walt Disney Treasures: The Chronological Donald – Volume 4” heeft een hoge verzamelwaarde, met een verkoopprijs van omgerekend €193 euro. Dit toont aan dat zelfs individuele uitgaven van bekende franchises veel kunnen opleveren, vooral als ze deel uitmaken van een beperkte serie.

Een ander opmerkelijk voorbeeld is “The Simpsons Seasons 1-20 Set”, die voor een verbazingwekkende $3,059 (€2.743 euro) is verkocht. Deze set is niet alleen waardevol vanwege de inhoud, maar ook vanwege de omvang en de volledigheid van de collectie.

Speciale Uitgaven en Unieke Boxsets

Naast complete series en populaire franchises, zijn er ook speciale uitgaven en unieke boxsets die veel waard kunnen zijn. Neem bijvoorbeeld “The Real Ghostbusters: The Complete Series” boxset uit 2008, die voor €405 is verkocht. Deze set is bijzonder vanwege de volledigheid en de speciale verpakking, waardoor het een gewild item is voor verzamelaars.

Een ander voorbeeld is “The Third Man” tweediscuitgave, die voor €59 of meer verkocht kan worden. Hoewel dit misschien niet zo veel lijkt in vergelijking met de eerder genoemde voorbeelden, is het nog steeds een aanzienlijk bedrag voor een enkele film.

Promotieverpakkingen

Promotieverpakkingen of unieke boxsets kunnen de waarde van een DVD flink verhogen. Sommige van deze speciale edities zijn verkocht voor honderden of zelfs duizenden dollars. Het is hierbij belangrijk om te controleren of alle originele materialen, zoals boekjes en extra’s, nog aanwezig zijn, aangezien deze de waarde verder kunnen verhogen.

Wat Bepaalt de Waarde van een DVD?

De waarde van een DVD wordt bepaald door de vraag en zeldzaamheid. Niet alle DVD’s zijn veel geld waard; de meeste gebruikte DVD’s zijn tussen de €2 en €17 waard, met sommige die voor $5 of minder verkocht worden. Dit betekent dat je goed moet kijken naar wat jouw DVD’s mogelijk uniek maakt. Zeldzame uitgaven, beperkte series en items die deel uitmaken van een cultuurhistorisch belangrijke franchise hebben de grootste kans om in waarde te stijgen.

Hoe Weet Je of Jouw DVD’s Waardevol Zijn?

Het bepalen van de waarde van jouw DVD’s vereist wat onderzoek. Begin met het online zoeken naar prijzen van vergelijkbare DVD’s. Kijk naar veilingresultaten, verzamelaarsforums en gespecialiseerde websites om een idee te krijgen van wat mensen bereid zijn te betalen.

Controleer vervolgens de zeldzaamheid van jouw DVD. Is het een beperkte uitgave, een speciale promotieversie of een onderdeel van een reeks die niet meer wordt geproduceerd? Dit zijn allemaal factoren die de waarde kunnen verhogen.

Ten slotte, de staat van de DVD en de verpakking speelt een cruciale rol. DVD’s die nog in hun originele, ongeopende verpakking zitten, zijn vaak veel meer waard dan die welke zijn gebruikt en beschadigd. Zelfs als een DVD is geopend, kan het behouden van de originele hoes en alle bijbehorende materialen de waarde ervan aanzienlijk verhogen.

Tweedehands DVD’s verkopen

Hoewel de meerderheid van de DVD’s niet significant veel waard is, kunnen bepaalde exemplaren een kleine fortuin waard zijn. Het is de moeite waard om jouw collectie door te nemen, met name als je speciale edities, zeldzame boxsets of DVD’s van populaire franchises bezit. Jouw oude DVD-collectie kan meer zijn dan alleen een bron van nostalgie; het kan ook een onverwachte bron van inkomsten zijn. Neem dus de tijd om jouw collectie te evalueren en ontdek of er verborgen schatten tussen zitten die de moeite waard zijn om te verkopen.

Makkelijk van je DVD’s af die minder waarde hebben? Breng ze naar de kringloop en maak er iemand blij mee!

3 gedachten over “Deze dvd’s zijn enorm veel geld waard (in 2024!)”

 1. ★★★☆☆

  Heb verschillende dvd maar doe ze bijna allemaal weg omdat mijn overleden echtgenoot reeksen van WO1 in woord & beeld van deel 1 tot 7
  WO II in woord & beeld van 1 tot 12
  APOCALYPSE WORD WAR II
  THT FIRST WORLD WAR COL5 dvd
  DE VETNSM OORLOG THE ULTIMATE 5 COLLECTION BOEKJE
  APOCALYPSE WORLD WAR II COL VAN 3 DVD
  D-DAY THE TOTAL STORY 3 DVD
  FLYBOYS SPECIAL 2DISC EDITION
  THE LAST BATTALION
  THE DEER HUNTER CINEMA KASKRAKERS WINNER OF FIVE OSCARS
  OORLOGSFILMS VAN 1 tot4 FULL METAL JACKET / PLATOON/ THIN RED LINE /THE LONGEST DAY
  MICHAEL CLAYTON
  HISTORISCHE OORLOGEN HEB IK NIET DE HELE REEKS HEB DE NR 04/06/07/08/09/10/11/12/14/15
  GUERRES & GRANDES BATAILLES DU XXeme siècle de LA GUERRE DU VIETNAM 1968/ LA JOUR J 6 JUNI 1944
  Film die niet ken en de titel kan zijn dat ik mis ben CHOICE

  Beantwoorden
 2. ★★★☆☆

  Als er toch gezegd wordt dat oude dvd’s veel geld waard ( kunnen) zijn, kan ik een lijst krijgen met welke dat o.a zijn aub.

  Met oprechte groeten…

  Beantwoorden
  • ★★★☆☆

   Prijs is erg afhankelijk van de editie, zeldzaamheid en populariteit. Enkele dvd’s met een hoge verkoopwaarde zijn:
   Pulp Fiction (collector’s edition) – £150
   The Evil Dead (Book of the Dead Edition) – £130
   The Monkees: The Complete Series – $1,200
   Harry Potter Wizard’s Collection – $1,800
   Clockwork Mice – $100
   Dead Again – $150
   Knight Moves – $120
   Double Dragon- $100
   Inserts – $160
   Clownhouse – $130
   A Dangerous Place – $120
   Kung Fury – $400

Laat hieronder een review achter