repaircafeVoor het Repair Café was 2013 weer een succesvol en bewogen jaar. Nooit eerder gingen in één jaar zo veel nieuwe Repair Cafés in binnen- en buitenland van start. Stichting Repair Café Nederland ging samenwerkingen aan met nieuwe partners. Jongeren vonden hun weg naar de Repair Café-bijeenkomsten en organisatoren werden steeds creatiever.

Duurzaam, sociaal en vernieuwend
In totaal zijn er nu ruim 170 Repair Cafés in Nederland en meer dan 275 wereldwijd. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de onderlinge contacten in de buurt. Uit onderzoek dat Stichting Repair Café in 2013 liet uitvoeren, is gebleken dat het Repair Café een grote sociale functie in de wijk vervult. Vrijwilligers van alle leeftijden voelen zich nuttig en hebben het gezellig met elkaar.

Steeds meer jongeren worden bij het Repair Café betrokken, bijvoorbeeld door middel van maatschappelijke stages en speciale workshops. Dat het Repair Café voor veel mensen belangrijk is, bleek ook uit het feit dat Vrij Nederland het Repair Café-concept in het voorjaar als Radicaal Vernieuwend bestempelde.

 

Ga vooral zo door in 2014!

 

 

Bron: Repair Café