Kringloopwinkel Hilversum van de Kringloper. Deze kringloop in Hilversum staat gewoon in een woonwijk en heeft behalve de begane grond ook een souterrain. De winkel is heel apart ingericht. Er zijn diverse scheidingswanden voorzien van leuke detaillering en bogen. Alles in zachtgeel/oranje kleur geschilderd. De kledingafdeling verdient uw onverdeelde aandacht!  Er is gratis parkeerruimte voor fiets en auto voor de deur.
Ga direct naar het verslag of bekijk de foto’s.

De Kringloper Kringloopwinkel Hilversum

Noorderweg 96a
1221 AB Hilversum
tel: 035-642 47 21
gratis ophaalservice:0900-8998180

Openingstijden:
ma t/m vrij 09.30 – 17.30 uur
za 09.30 – 17.00 uur

Indeling en sortering

Op de begane grond treffen we vooral servies en meubelen aan, de bedden etc. staan achter de scheidingswand achterin. Beneden in de kelder vinden we kleding, boeken/platen en een hoek met metaal: fietsen, automaterialen etc..

hilversum_20080707 (14)Kleding

Echt opvallend is de prachtige kledingafdeling, uitnodigende kledingsets in het midden van de ruimte onder achtkantige luifels. Langs de wanden ruime kledingvakken met indirecte verlichting. Zelfs een heus schoenenzitje ontbreekt niet. Geen propvolle rekken, maar een normale hoeveelheid. De accessoires, zoals riemen en stropdassen, zijn stijlvol gepresenteerd op mooie rekjes.

Speelgoed

Doorsnee hoeveelheid speelgoed bij Kringloopwinkel Hilversum, de puzzels staan verticaal in de kast, dat is wel een handige manier om te voorkomen dat je al te veel moet spitten en graven.

Meubels

De meeste meubels staan in huiskamers opgesteld, enkele objecten ‘zwerven’ los bij Kringloopwinkel Hilversum op een onduidelijke plaats. De verklaring hiervoor is de beperkte opslagruimte in het magazijn en het grote aanbod dat men hier heeft. Noodgedwongen moeten er dan weleens stukken ‘alvast even’ in de winkel worden gezet.

hilversum_20080707 (5)Servies

Opvallend leuke afdeling, de glazen staan in groepen bij elkaar, creatief een aantrekkelijk gepresenteerd op spiegels, dat geeft een luxe uitstraling. Sommige groepen zijn op kleur gesorteerd en dat zorgt voor eenheid. Bij Kringloopwinkel Hilversum is duidelijk iemand aan het werk die er plezier in heeft!

Boeken en platen

Deze afdeling vindt u in de kelderverdieping. De platen zijn alleen onderverdeeld in klassiek en overig, zodat je behoorlijk veel platen moet doorsnuffelen om te vinden wat je zoekt. Indeling maken op bv. pop, Nederlands, hardrock, jazz, cabaret/kleinkunst?
Op de boekenafdeling is wel een duidelijker rubricering, het aanbod is goed en er zijn 3 goede leestafels. (Jammer dat de afdeling qua geluid wat onrustig is, naast de metaalafdeling waar flink gescharreld wordt in bakken en dozen.)

Bruingoed en witgoed

Beetje eenzijdig aanbod: veel -ouderwetse- monitoren en computers een aantal TV’s in een grote, L-vormige stellingkast. De kast voor audio was nagenoeg leeg, dus als u misschien nog een goed setje overcompleet heeft, zijn ze er hier vast blij mee!

Prijs-kwaliteitverhouding

Gewoon goed spul voor lage prijzen.

Personeel

Kringloopwinkel Hilversum de Kringloper werkt met personeel van de Tomingroep.

Kringloopwinkel Hilversum heeft:

 • een of meer paskamers
 • koffie, thee of fris(of via automaat)
 • ook versnaperingen (of via automaat)
 • geen bezoekerstoiletten
 • een bovenverdieping met lift of voorziening voor gehandicapten
 • winkelmandjes en/of wagentjes
 • gratis inpak- en/of verpakkingsmateriaal
 • een website
 • regelmatig een veiling of heeft andere speciale dagen
 • nog andere diensten (zie bijzonderheden)

Bijzonderheden of andere opmerkingen

Voor de gratis ophaalservice belt u met 0900-8998180
Men organiseert volgens de website zo nu en dan ook wel een veiling.
Bij sommigen ook nog bekend al “Goois Goed”.

Opvallend item

Een mooie bewerkte hal spiegel, maar die werd direct verkocht!

Zelf gekocht

 • CD: Herman van Veen & The Rosenberg Trio – Je zoenen zijn zoeter € 1,00

Foto’s