Kringloopwinkel Emmaus Haarzuilens

Bezoekersverslag

Kringloopwinkel Emmaus Haarzuilens is groot opgezet. Het bestaat uit meerdere gebouwen. Je parkeert je auto op een nabij gelegen parkeerplaats, bij een horeca gelegenheid. Als je grote dingen koopt, meld je dat even bij de parkeerbegeleider en mag je met de auto naar de winkel rijden. Met de fiets kom je voor de deur. Het lijkt echt een uitje te zijn voor de mensen, want er staat ook een kraam met Vietnamese loempia’s en mensen drinken er uitgebreid een kopje koffie / thee. Ik kom er meestal wat later op de middag, maar het is zeer de moeite waard om er bij de opening te staan. Het is wel heel druk, maar ze hebben dan nog wel de leukste dingen!

 Kringloopwinkel Emmaus Haarzuilens

Kringloopwinkel Emmaus Haarzuilens

Eikstraat 14
3455 SJ Haarzuilens
Tel: 030 – 6771540

Openingstijden:
Woe: 13.00-16.00 uur
Laatste za v/d de maand: 11.00-13.00 uur

Indeling en sortering

Kringloopwinkel Emmaus Haarzuilens heeft meerdere gebouwen:

 • inbreng goederen
 • meubels (klein en groot ) en apparatuur
 • kleding en schoenen, met een koffiehoek
 • kleingoed zoals servies en lampen en een grote afdeling boeken
 • in een ander gebouw is een toilet
 • buiten verkopen ze tuinmeubels, dingen voor de tuin en fietsen

Kleding

Bij Kringloopwinkel Emmaus Haarzuilens een grote afdeling met kleding. Er is voor ieder wat wils. Het is er vaak druk en ook al werken er meerdere mensen op de afdeling, toch hangt aan het einde van de middag niet alles meer even netjes. Komt niet door de mensen van de kringloop, maar door de klanten die niet alles terughangen waar ze het vandaan halen. Bij de kassa voor de kleding zitten meestal 2 zeer aardige vrouwen die iedereen helpen. Alle kleding heeft vaste prijzen. Een broek is geloof ik 3 euro of 3,50 euro. Maakt niet uit of dit een dure spijkerbroek is van bv Levi’s of een goedkope van de Zeeman. Ze hebben op deze afdeling van Kringloopwinkel Emmaus Haarzuilens ook lappen stof, gordijnen enz. Soms hebben ze ook knopen, maar er is niet een “vaste fournituren aanbod”.

De schoenenafdeling is ook voor een kringloop heel groot en er is een divers aanbod.

Meubels

Op deze afdeling kun je van alles vinden. Stoelen, eettafels, banken, nachtkastjes, bedbodems, kleine kastjes, grote kasten, tafels, kleden en piano’s. Ik vergeet misschien wel wat, maar bovenstaande geeft vast een beeld. De dingen zijn niet geprijsd, je moet aan de mannen die er rondlopen, vragen naar de prijs. Er is iedere week wel weer wat anders te zien.

Servies

Leuke afdeling. Ik kom hier graag! Ook hier geen prijs op het artikel, dat vind ik zelf soms wat lastiger… Maar dat houdt mij niet tegen:) Ze hebben veel glazen, borden, kop en schotels enz. Let op, bij de kassa van Kringloopwinkel Emmaus Haarzuilens staan ook altijd nog mooie onderdelen van serviezen, dus loop er niet aan voorbij!  

Speelgoed

Deze zijn te vinden bij de hal van het servies en bij de boeken liggen de bordspelen.   

Boeken en platen

Mooie afdeling, netjes gesorteerd en de meeste boeken zijn geprijsd. Ik merk dat er veel liefhebbers komen naar deze afdeling. Je kan je hier goed vermaken. Ik heb er nog nooit platen gezien*** zie reactie onder, maar ze hebben wel veel cd’s. Aan de wanden hangen geprijsde schilderijen.

Elektronica

Divers aanbod, ik merk dat ik hier meestal niet naar binnen loop, want ik heb hier minder interesse in. Maar voor dit verslagje even naar binnen gelopen. Ze hadden echt van alles, bv radio’s, maar ook klokken.

Prijs-kwaliteitverhouding

Ik kom er nooit vandaan met het idee dat ik teveel heb betaald. Ben soms wel benieuwd wat iets kost als er geen prijsje op staat, maar dat komt altijd wel goed.

Personeel

Er is veel personeel en ik krijg altijd het gevoel dat ze het naar hun zin hebben. Het is zeer gemoedelijk.

Kringloopwinkel Emmaus Haarzuilens heeft:

 • heeft een of meer paskamers
 • heeft een koffiehoek
 • schenkt koffie, thee of fris (of via automaat)
 • verkoopt ook versnaperingen (of via automaat)
 • heeft een of meer bezoekerstoiletten
 • winkelmandjes en/of wagentjes
 • (gratis) inpak- en/of verpakkingsmateriaal
 • een website (zie link bij adresgegevens)

Bijzonderheden

Emmaus Haarzuilens is een woon/werkgemeenschap. Wonen en werken gaan hand in hand. De woongroep biedt plaats aan maximaal veertien bewoners. Daarnaast ontvangt de woongroep regelmatig gasten die enige tijd mee wonen en meewerken. Voor alle bewoners geldt, dat zij op basis van gelijkwaardigheid deelnemen aan het leven in de woongroep en het werk in het kringloopbedrijf. Zij zijn verzekerd van kost en inwoning en ontvangen iedere week een vast bedrag aan zakgeld.

Zelf gekocht bij Kringloopwinkel Emmaus Haarzuilens

 • Boekje met inspirerende teksten een mooie portretfoto’s voor € 0.50
 • Knopen, handje vol voor € 0.50

Geen andere foto’s van Kringloopwinkel Emmaus Haarzuilens

1 gedachte over “Kringloopwinkel Emmaus Haarzuilens”

 1. ☆☆☆☆☆

  Goedendag,
   
  Allereerst hartelijk bedankt voor dit leuke en aardige verslag.
  Het is altijd fijn om te weten dat onze klanten het naar hun zin hebben en bij ons spullen kunnen vinden voor prijzen die ze bevallen.
  Ik wil wel even een kleine kanttekening maken, en wel over dat u schrijft dat u geen platen bij ons heeft gezien. 
  Vreemd, want we hebben er genoeg, altijd gehad ook. Er komen iedere woensdag een aantal vaste platenliefhebbers en die nemen 9 van de 10 keer wel wat mee waar ze dan ook weer heel blij mee zijn.
  Ik nodig u dan ook van harte uit om nog eens te komen, dan zal ik u onze collectie laten zien.
  Vraagt u even naar Gert.
  Graag tot ziens dan en vriendelijk gegroet door,
  Gert Grundmann.
  Emmaus Haarzuilens.
   

Reacties zijn gesloten.