Kringloop Alkmaar Rataplan is gevestigd in een grote loods, die zich uitstrekt over drie huisnummers: 46, 48 en 50. Twee daarvan vormen de winkel en een doet dienst als opslagruimte. Ondanks de enorme ruimte is Rataplan er toch in geslaagd hier een huiselijke sfeer te creëren. Dat komt vooral door opvallend kleurgebruik, de afscheidingswand en er klinkt rustige achtergrondmuziek. Parkeren is gratis op eigen terrein.
Ga direct naar het verslag of bekijk de foto’s

 Kringloop Alkmaar Rataplan

Kringloop Alkmaar Rataplan

Zijperstraat 46-50
1823 CX Alkmaar
Tel.: 072-5110137

Openingstijden
ma -vrij 9.00- 18.00
do ook koopavond tot 21.00
za 10.00 – 17.00

Indeling en sortering Kringloop Alkmaar Rataplan

alkmaar_rataplan_20090216 (2)

Op grote borden staat overzichtelijk aangegeven welke producten je waar kunt vinden. Aan de rechterkant vind je de kassa, de eethoeken, zitbanken en het serviesgoed, terwijl aan de linkerzijde kleding, bedden, kantoormeubilair, boeken, platen en elektronica staan opgesteld.
De enorme ruimte aan de linkerkant wordt gesplitst in twee kleinere ruimtes door een leuke slingervormige ‘zuilengalerij’. Dat komt de sfeer absoluut ten goede! (Zoiets zou ook een goede toevoeging zijn in Rataplan Heerhugowaard)
Verder heeft men bij Kringloop Alkmaar Rataplan met twee verschillende kleuren in de vloerbedekking verwerkt, dat oogt ook intiemer.

Kleding

De ruime kledingafdeling is uitstekend gesorteerd, met goed draagbare kleding. Er is een leuke afdeling met baby- en kinderkleding. Baby T-shirtjes zagen we al vanaf € 0,50 en -truitjes en -jasjes waren er tussen € 1,50 – € 3,00.

De kledingrekken staan ruim opgesteld, zodat klanten elkaar bij het bekijken van de kledingstukken niet snel in de weg zullen lopen. Bovendien oogt het door de schuin toelopende opstelling speels.

Speelgoed

Van de speelgoedafdeling is altijd lastig iets leuks en ordelijks te maken. Dat is bij Kringloop Alkmaar Rataplan wel redelijk gelukt. Er zijn kasten met spelletjes en twee kasten met los speelgoed. De knuffels liggen bij de kleding en de grotere stukken (poppenkast) vindt u apart.

Meubels

Er is een behoorlijk aanbod meubels, die op zo’n manier opgesteld staan, dat het gemakkelijk is om een en ander uit te proberen. De prijs bij Kringloop Alkmaar Rataplan is wel aan de hoge kant. Iets wat we eerder al constateerden bij de (bijna) buren van Kringloopwinkel Alkmaar. Toeval?

Servies

De sortering in de servieskasten vinden we niet erg handig. Alle kasten en planken bevatten zowel bloempotten, glaswerk, drink- en eetservies als prullaria. Wij vinden het aantrekkelijker en gemakkelijker om de spullen op categorie uit te stallen. Glas bij glas etc. Dat oogt ook veel rustiger en bezoekers kunnen beter vinden waarnaar ze op zoek zijn. Een dergelijke -onhandige- opstelling heeft men trouwens ook bij Rataplan Heerhugowaard, dus waarschijnlijk is er hier, in Rataplan Alkmaar, juist bewust voor gekozen. Maar ‘t is ook een kwestie van smaak, voor de echte ‘snuffelaars’ is deze opstelling misschien wel boeiender.

Boeken en platen

De boekenafdeling omvat een ruime hoeveelheid boeken in alle denkbare genres, compleet met leeshoeken en een presentatietafel. Er is ook een ruim aanbod aan grammofoonplaten, maar deze zijn niet in categorieën onderverdeeld, zodat de liefhebber van een bepaald genre de hele stapel moet doornemen om te weten of er iets van zijn of haar gading bij zit. Er waren erg veel -te veel – videobanden te koop. Echt zo’n product dat door de tijd is ingehaald.

Bruingoed en witgoedalkmaar_rataplan_20090216 (9)

Er is een flink aanbod tv’s. We zagen al een breedbeeld-tv (geen flatscreen natuurlijk) voor rond de € 100,-. Er was ook een redelijke hoeveelheid audiosets te koop. Alles gecontroleerd.

Prijs-kwaliteitverhouding

De prijs/kwaliteitverhouding is goed, op de prijzen van de meubels na, die zijn te duur.

Personeel

Het personeel maakt een ijverige indruk, zonder zich expliciet met de klanten te bemoeien.

Kringloop Alkmaar Rataplan heeft

een of meer paskamers
een koffiehoek
koffie, thee of fris(of via automaat)
ook versnaperingen (of via automaat)
een of meer bezoekerstoiletten
winkelmandjes en/of wagentjes
gratis inpak- en/of verpakkingsmateriaal
een website
nog andere diensten (zie bijzonderheden)

Bijzonderheden of andere opmerkingen

De opening van Rataplan Alkmaar vond plaats op 31 januari 2009.
Ook hier biedt men u een strijkservice aan.

Opvallend item

Aardrijkskundige ‘blinde kaart’ stempels (zie foto’s)

Zelf gekocht bij Kringloop Alkmaar Rataplan

Niets

Foto’s van Kringloop Alkmaar Rataplan